Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

VUČIĆ SE OBRUŠIO NA PREMIJERE BIH I HRVATSKE: NE MIJENJAJU SE GRANICE NEZAVISNOG KOSOVA, NEKA SLAVE PLENKOVIĆ I ZVIZDIĆ
Autor: Vijesti.ba
Objavljeno: 01. September 2018. 16:09:47


Sve je jasnije da ćemo teško doći do riješenja za Kosovo, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je dodao dodao da oni koji traže ništa, a raduju se da dobijemo "veliko ništa", mogu da nastave da likuju i da se raduju, jer sve ide u pravcu da Srbija ne dobije ništa.

Vučić je rekao da oni u Srbiji, koji se raduju izjavama iz Evrope i Prištine da neće biti promjene granice Kosova, ne kažu građanima da i Evropa i Priština kad to kažu misle na granice nezavisnog Kosova.

“Očekivao sam da će naši politički protivnici u Srbiji organizovati slavlje. Dobili su izjave da se neće mijenjati granice. Rekli su to iz Evrope, Albanci i drugi. Zaboravili su samo da kažu našem narodu da se tu govori o tome da se ne mijenjaju granice nezavisnog Kosova", reklao je Vučić novinarima u Novom Sadu.

"Obmanjivali su naš narod", primijetio je i dodao da nije istina ono što govore njegovi politički protivnici kada kažu "Kačanik je srpski i biće zauvijek srpski“.

Vučić je rekao da su ti i takvi namerno radili na cjelovitosti Kosova, a da su se samo pravili da štite naše nacionalne interese.

Kazao je da je sve jasnije da će biti teško doći do riješenja, ali da će Srbija nastaviti da bude spremna na kompromise i traži šta je pravicnco, racionalno za srpsku državu „Oni koji traže ništa, a raduju se da dobijemo veliko ništa, neka nastave da se raduju, sve ide u pravcu da Srbija ne dobije ništa“, rekao je on.

Vučić je istakao da je, kada se pogleda za šta se zalažu Plenković i Zvizdić, svima jasno ko se u stvari zalaže i bori za očuvanje "naših nacionalnih i državnih interesa".Ostali prilozi:
» SVJETSKI ŠAMAR NEGATORIMA GENOCIDA U SREBRENICI
Vijesti.ba | 13. July 2019 11:17
Ostali prilozi istog autora: