Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Neće se Inzko pomaknuti s mjesta...
AKADEMIK DR. CERIĆ: INZKO VIŠE VOLI SVOJ ZLATNI POLOŽAJ U SVILI I KADIFI, NEGO BOSANSKU DRŽAVU
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 19. September 2018. 03:09:17

AKADEMIK DR. MUSTAFA CERIĆ: Uostalom, što bi se Inzko sikiro oko Dodika, jer Bosna nije njegova država. On je ovdje u prolazu od jednog do drugog prijema i teatralnog sastanka PIK-a, gdje glavnu ulogu igra Rusija. Komično, ali je efikasno. A to je to što Dodiku treba da ima partnera u komičnim predstavama o sadašnjosti i budućnosti Bosne.


Milorad Dodik, aktuelni predsjednik manjeg bh. entiteta opet je nasrnuo na državu Bosnu i Hercegovinu, i pored toga što je na oktobarskim izborima kandidat za člana Predsjedništva BiH. U emisiji “Predsjednik govori” (1. septembar 2018.), na upit novinara: Da li je vaš politički motiv i danas nezavisna RS, odgovorio je: NARAVNO JA TO I NE KRIJEM, (video emisije: 30. min i 28. sek.). Također u 34. min i 40. sek., Dodik izjavljuje “BOSNA I HERCEGOVINA NIJE MOJA DRŽAVA”! Na ovakve antibosanske izjave reagirali su nekoliko bh. kandidata na predstojećim izborima, među kojima akademik dr. Suad Kurtćehajić, predsjednik Foruma bošnjačkih intelektualaca i nosilac liste za državni parlament ispred Stranke za BiH, te predsjednik stranke za BiH Amer Jerlagić, kao i dr. Mirsad Hadžikadić koji su kandidati za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, zahtjevajući od Visokog predstavnika u BiH Valenetina Inzka, inače civilnog tumača Daytonskog mirovnog sporazuma, da politički sankcioniše Dodika i ne dozvoli mu učešće na predstojećim općim izborima zakazani za 7. oktobar tekuće godine.

Na Dodikove antibosanske izjave, kao odličan poznavalac prilika u Bosni i Hercegoveni i na međunarodnoj sceni reagirao je i reisu-l-uema (1993-2012) akademik dr. Mustafa Cerić, predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa (SBK), tvrdeći da ‘Inzko više voli svoj zlatni položaj u svili i kadifi, nego bosansku državu’. Komentar prenosimo u cjelosti:

- Niti će Valentin Inzko, Visoki predstavnik ili protektor Bosne u ime međunarodne zajednice, dotaknuti Milorada Dodika, koji može pričati što god hoće i raditi što god mu je volja dok god je Rusija to što jest: pristrasna za srpsko-pravoslavnu stvar u Bosni; dok god Rusija negira srpski genocid nad Bosnom, ne možemo očekivati da se srpska politika u Bosni urazumi i pripitome zdravom razumu.


KAKAV TAL IMA INZKO SA RUSIMA I VELISRPSKIM NACIONALISTIMA: Inzko voli svoj zlatni položaj u svili i kadifi, položaj izmišljen za gotovane, nego bosansku državu. Inzko uvijek ima za to opravdanje: neda Rusija.


Dakle, Inzko voli svoj zlatni položaj u svili i kadifi, položaj izmišljen za gotovane, nego bosansku državu. Inzko uvijek ima za to opravdanje: neda Rusija. Uostalom, što bi se Inzko sikirao oko Dodika, jer Bosna nije njegova država. On je ovdje u prolazu od jednog do drugog prijema i teatralnog sastanka PIK-a, gdje glavnu ulogu igra Rusija. Komično, ali je efikasno. A to je to što Dodiku treba da ima partnera u komičnim predstavama o sadašnjosti i budućnosti Bosne.

Niti će ijedna politička stranka tražiti do kraja suspenziju Dodika. A zašto bi rizikovali partiju za državu? Tu su izbori. Država se brani “onako”, sama od sebe, a partija se mora braniti od svih pa i od samih svojih dojučerišnjih članova.

Stoga, budimo spremni za Dodikov dolazak u Predsjedništvo!
Inzku ne smije ništa faliti!
Rusija je tu da nam svima pobiberi po pilavu!
Svi junaci nikmo ponikoše i u crnu zemlju pogledaše!
Živjela Partija!
A Država? Šta je to? – zaključio je akademik dr. Cerić.Ostali prilozi:
» VOGOŠĆA OBILJEŽILA SVOJ DAN
Eset Muračević | 25. June 2019 19:50
» NASTAVLJAMO POMAGATI DJECI
NAP | 22. June 2019 14:42
Ostali prilozi istog autora: