Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Anticivilizacijsli čin
FIRMA “ERDE” IZ ZAVIDOVIĆA U DOGLODIMA UNIŠTAVA PRIVATNU IMOVINU ISMETA I MUHAMEDA PJETROVIĆA
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 19. September 2018. 16:09:23


Prednost je ako ste u bilo kojem dijela Sarajeva vlasnik nepokretne imovine, upravo iz razloga što je ovaj grad jedan od najljepših u Europi. Onaj ko ga posjeti, ponovo hrli njemu, upravo zbog te sarajevske ljepote, širokogrudosti, gostoprimnosti…. nije bez razloga opjevana ona lijepa sevdahlinka “Ko se jednom napije, vode sa Baščaršije”. Iz razloga pomenute ljepote i ljubavi prema domovini Bosni, prije više decenija u Sarajevu se nastanila porodica Pjetrović porijeklom iz Gusinja, koji skoro četiri decenije žive u Sjedinjenim državama. Kupili su fino imanje, ogradili, pored postojeće kuće sagradili još jednu zgradu sa pet stanova… uvijek se rado vraćaju Sarajevu i Bosni… Međutim, ima onih koji zbog svojeg primitivluka remete sarajevsku idilu… Tako, u slučaju koji slijedi, ljepotu ovog velegrada nekada poramete neogovorni pojedinci, privatni poduzenik, njegovi radnici i građevinska mašinerija.

O čemu se radi.
U Doglodima, Općina Ilidža, u toku su radovi kopanja kanala, koji je Telekom povjerio izvođaču radova, čiji radnici su sa mašinerijom potpuno nesavjesno i neodgovorno odnijeli prema privatnoj imovini naših muhadžira, Ismet i Muhamed Pjetrović, koji žive u SAD. Dobili smo slike i video snimak koji svjedoče, da je izvođač radova firma “ERDE” iz Zavidovića, iskoristili su odsutsvo vlasnika, braće Pjetrović, te da su uništili ogradu i potpuno devastirali i raskopali avlijsko zemljište koje ujedno koriste za parkiranje teških građevinskih mašina, ali i odlažu materijal i svoje smeće.

Kako smo saznali od komšija, pomenuta firma izvodi radove kopanja kanala za Telekom.

Jedan od vlasnika Ismet Pjetrović je kratko prekomentarisao:- Vidite po slikama da je izvođač radova iskoristio odsustvo nas vlasnika imovine, okupirali su nam imovinu i sada, bez ikakve ljudske časti i odgovornosti, rade šta ima padne na poganu pamet. Ovo je nedopustiv anticivilizacijski čin da se u takvom jednom gradu ovako nešto dešava, da sebi prave poslove i zarađuju a vlasnicima imanja čine ogromnu materijalnu štetu. Ovi me podsjećaju na one sa brda kada su za vrijeme rata sve rušili, palili, ubijali.

Na pitanje šta planira uraditi da zaštiti imovinu, Pjetrović je odgovorio:
- Angažovao sam advokata koji će napisati krivičnu prijavu protiv izvođača radova ali i onih za koga izvode radove. Ujedno obavijestit ću oćinsko rukovodstvo Ilidža da mi zaštite imovinu od uništavanja te da ovakvim neogodvornim izvđačima zabrane radove na području općine Ilidža. Nadam se da će općinsko rukovodstvo Ilidža i policija savjesno odraditi svoj posao, te da neće dozvoliti nastavak javašluka na našoj imovini, zaključio je Pjetrović.

Za nadati se će institucije općine Ilidža, kao i Mjesna zajednica, zaštiti imovinu Pjetrović od bahatog i neodgovornog izvođača radova, te da će mu narediti da imovinu Pjetrović dovedu u prvobitno stanje.
Ostali prilozi:
» NATO: NA BIH JE DA DONESE ODLUKU O MAP-U
Vijesti.ba | 20. May 2019 14:36
Ostali prilozi istog autora:
» SVEMU SU KRIVI POKVARENI KALENDARI
17. February 2019 15:03