Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Izbori

Sarajevo
MLADI NARODA I PRAVDE: 5 PITANJA ZA ODLAZEĆEG NAČELNIKA SEMIRA EFENDIĆA
Autor: B.net
Objavljeno: 23. September 2018. 12:09:57

Mladi Naroda i Pravde čekaju odgovor na pitanja od načelnika Novi Grad: Semir Efendić


Povjereništvo mladih Naroda i Pravde povodom neistina koje je odlazeći načelnik općine Novi Grad Semir Efendić iznio prilikom sinoćnjeg gostovanja kod Senada Hadžifejzovića na Face TV-u, postavlja Efendiću 5 pitanja:

Sjećate li se izjave za Klix.ba (Naslov teksta: „Radimo na brojnim projektima s Vladom KS, Konaković ima autoritet“),
1. gdje ističete dobru saradnju Općine Novi Grad i premijera Konakovića, i deset zajedničkih projekata s Vladom KS, te da je „zadovoljstvo sarađivati s Kantonom Sarajevo kad je na njegovom čelu premijer Konaković, koji probleme rješava svojim autoritetom i razumijevanjem situacije“?

2. Kada ćete tačno napustiti poziciju načelnika Općine Novi Grad, s obzirom na to da ste se kandidirali za Skupštinu Kantona Sarajevo i namjeravate zamijeniti mjesto načelnika za skupštinsku klupu u Kantonu?

3. Možete li nabrojati ko su kandidati na listi koje predvodite i šta pojedinačno mislite o svakom od njih? I koliko ih je među prvih 15 na budžetu?

4. Gdje je 15-i na vašoj listi obavio pripravnički staž i kako je dobio tu priliku, da li je zaposlen bez konkursa u Zavod zdravstvenog osiguranja KS i kako je postao član UO UNSA iako još nije završio master studij?

5. Kako je tačno predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Dino Konaković zloupotrijebio Vašu saobraćajnu nesreću u kampanji, kako ste ustvrdili i smatrate li da je pravosuđe sporo u tom procesu, s obzirom da je nesretno izgubljen ljudski život?, - piše u saopćenju Mladi Naroda i Pravde.Ostali prilozi:
» ZATVORENA BIRALIŠTA U BIH
AA | 07. October 2018 19:37
» U TOKU GLASANJE NA OPĆIM IZBORIMA U BIH
AA | 07. October 2018 12:10
Ostali prilozi istog autora: