Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari

New York: Iza kulisa zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija
PREDSJEDNIKA ALBANIJE, ILIRA METU, SRDAČNO DOČEKALI U RESTORANU PAUL NA TIMES SQUERU
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 26. September 2018. 17:09:22

Predsjednik Albanije Ilir Meta sa vlasnicima restorana Neat Krkuti, Dino Redžić i Paško Paul Nikaj (klikom na sliku možete je uvećati)


U septembarskoj smo sedmici kada se u New Yorku održava zasjedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Zbog prisustva državnih delegacija iz cijelog svijeta na istočnoj strani Manhattana uvedene su posebne mjere sigurnosti, posebno u dijelu sjedišta Ujedinjenih nacija.
Pred brojnih državnih delegacija na zasjedanju su i delegacije balkanskih država. Delagaciju Bosne i Hercegovine predvodi predsjedavajući Predsjedništva Bakir Izetbegović, koji je imao zapaženo izlaganje na generalnoj debati 73. zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Na zasjedanju su i delegacije Albanije koju predvodi predsjednik Ilir Meta, Turske – Recep Tayeb Erdogan, te Crne Gore, Makedonije, Hrvatske,…

Pored službenog učestvovanja na Generalnoj skupštini UN-a, sastanaka i susreta, delegacije svoje poslovne susrete, ali i slobodno vrijeme, pokušavaju iskoristiti, pored ostalog da posjete neki od poznatih restorana u New Yorku, koji su poznati po kulinarskim specijalitetima.


SNIMAK ZA SJEĆANJE: Abernesha Krkuti, Neat Krkuti, Presjedink Albanije Ilir Meta, Abidin Dino Redžić, Nexhmije Redžić, Besart Krkuti i Paško Paul Nikaj (klikom na sliku možete je uvećati)


Prema informacijama do kojih su došli Bošnjaci.Net, na “udaru” svjetskih državnih delegacija našali su se luksuzni restorani Poul koji su smješteni na Times Squeru i na Grand Centralu, odnosno srcu zapadne i istočne strane Manhattana, od kojih su usluge potražile visoke državne delegacije Velike Britanije, Njemačke, Slovačke, Egipta, Bangladeša, Albanije…

Doduše jednu posjetu restoranu Paul na Times Squeru ćemo izdvojiti. Naime, predsjednik Albanije Ilir Meta sa članovima svoje delegacije posjetili su ovaj poznati restoran, što je posebno uveselilo partnere u biznisu; Paško Paul Nikaj (Spuž), Dino Redžić (Plav) i Neat Krkuti (Debar), koji niz godina složno, odgovorno i uspješno vode gastronomski biznis.

Za ovu posebnu priliku za pripremu raznih specijaliteta pobrinuo se šef kuhinje Ruždija Mačkić rodom iz Plava, inače jedan poznatijih kuhara u ovom gradu.
Usluga je bila na nivou.


Predsjednik Albanije Ilir Meta, Ruždija Mačkić i Dino Redžić (klikom na sliku možete je uvećati)


Dino Redžić u razgovoru sa predsjednikom Albanije Ilirom Metom, prenio je otvoren poziv Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije i IZ Plav-Gusinje da posjeti Bošnjački islamski kulturni centar na Richmond Hillu:
- Da, prenio sam otvoren poziv da posjeti naše institucije i vakuf, da se sastanemo, otvoreno da porazovaramo o svemu što možemo učiniti za napredak našeg zavičaja ali cijele regije, odakle smo rodom. Razumljivo je da su delegacije pretrpane sa unaprijed dogovorenim terminima, ali ostalo je sve otvoreno. Ostaje otvoreno da se možda blic susret dogodi, ili ćemo planiati na drugačiji način. Ostao je otvoren poziv da susret bude u Tirani i da budemo gosti predsjednika.


Premijer Bangladeša sa suradnicima sa vlasnicima restorana Neat Krkuti i Dino Redžić (klikom na sliku možete je uvećati)


Na pitanje, šta ova i druge posjete državnih delegacija restoranima čiji su vlasnici znače za tu vrstu gastronomskog biznisa, Redžić je odgovorio:

- Svi gastronomi se utrkuju da dovedu poznate ličnosti, ali isto tako to na razne načine plasiraju u javnost, svakako radi veće reputacije restorana.
Mi smo ovu posjetu doživjeli nešto više od biznisa, jer nam je došao predsjednik države i naroda sa koji gajimo dobre prijateljske odnose i međusobno se respektujemo. To je velika stvar.
Također, naš restoran je u srcu Manhattna, na Times Squeru, idealan je kutakt za lijep trenutak, i to sve uz frišku hranu i specijalitete, kao i uslugu, po čemu smo poznati. Dolaze poznate ličnosti, delgacije iz raznih država, ali ova posjeta delgacije Albanije na čelu sa predsjednikom Ilirom Metom je poseban doživljaj kako za nas koji vodimo ovaj biznis ali u druge uposlenike u restoranu. Ja, kao Bošnjak iz Plava, mjesto sa granice Albanije, i historijski smo imali dobre odnose sa Albanijom. Naravno tu su i moji partneri Albanci, Paško Paul Nikaj iz Spuža i Neat Krkuti iz Debra. Dok tu su i naši uposlenici iz Albanije, Kosova, Sandžaka i Crne Gore. Tu je na jednom mjestu cijeli jedan ilirski region, prekomentarisao je Redžić.

Mi toplo preporučujemo svima onima koji posjete New York, ali i onima koji su iz New Yorka i okolice, da za svoje poslovne i privatne izlaske, ručak ili večeru, koriste usluge restorana Paul na Times Squeru.

Pripremljeni specijaliteti za doček predsjednika AlbanijeOstali prilozi:
» DR. HFZ. HARIS-EF. HADŽIĆ SNIMIO CIJELI KUR’AN NA CD
Mr. hfz. Maid-ef. Ibrahimović | 01. December 2018 16:32
» MELEK SA VIOLINOM
Said Šteta | 27. November 2018 16:35
» ....ON MENI NEMA BOSNE!
Aziz Hurem | 26. November 2018 19:06
» PORUKE ZAVNOBIH SU NAŠE TRAJNO OPREDJELJENJE
Bošnjaci.Net | 25. November 2018 03:23
» SELĀM JĀ RESŪLALLAH, TVOJE IME JE ZUVIJEK SLAVNO, NAŠE IME DANAS NIJE SLAVNO
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 20. November 2018 14:32
» SAUDIJSKI ISLAM
Dr. Džemal Abdussettar | 18. November 2018 04:11
» GLAS MUHAMEDA DŽUMHURA NA BIH RADIJU TORONTO
Zijad Bećirević | 12. November 2018 13:13
» OKUPITE SE OKO BOSANSKOG NACIONALNOG I DRŽAVNOG CILJA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 10. November 2018 15:38
» MOJ ZAPIS O NOVOJ ILI SADAŠNJOJ TURSKOJ
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 09. November 2018 03:09
» KRITIKA NA KRITIKU PROF. DR. NERZUKA ĆURKA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 07. November 2018 01:11
» DODIKU I ČOVIĆU MORA SE STATI U KRAJ, A PRIJE TOGA BOSANSKOJ MEĐUSOBNOJ KAVGI!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 02. November 2018 15:44
» ČETVRT VIJEKA RADA, RAZVOJA, PROSPERITETA, EKSPANZIJE SANDŽAČKOG MEŠIHATA
Hfz. Abdurrahman ef. Kujević | 01. November 2018 13:28
» KAD RIJEČI PONESTANE, DOGAĐA SE NAROD
Ajša Čišija | 29. October 2018 16:17
» U KAKVOM AMBIJENTU ŽELIM DA ŽIVE BOŠNJACI
Larisa Karaosmanović | 29. October 2018 15:56
Ostali prilozi istog autora:
» „BATONOVE PRIČE“ U ŽEPČU
24. November 2018 14:52
» OSTVAREN AMERIČKI SAN
15. October 2018 16:40