Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

SUDBINA JE U NAŠEM GLASU!
Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 30. September 2018. 23:09:38

Piše: Mr Milan Jovičić, mostarski Sarajlija / Bosanski Srbin: Za državu Bosnu i Hercegovinu, koju su u agresijama sa istoka i zapada razarali i ubijali, a u mirnodobskom periodu, su nastavili iste svoje radnje i nakane, na perfidniji i lukavi način. Kako je i nisu uspjeli sasvim razoriti, nakanili su, svojom kandidaturom i izborom, da dokrajče zle i kobne namjere, državnog uništenja.
Dakle, kao patriotski građani, jedine nam domovine Bosne i Hercegovine, pitamo se, da li smo na ivici zdravog građanskoga razuma, upravo, se nalazeći na iskušenju, sopstvenoga glasa u predstojećim izborima.


Poznati i ugledni hrvatski advokat, Ante Nobilo, u intervju Radio Sarajevu, izjavljuje; „HDZ i HDZ BiH su članovi udruženog zločinačkog poduhvata, isto kao i Franjo Tuđman i Gojko Sušak. Kada bi smo htjeli da budemo zli, rekli bi smo da su to sada zločinačke organizacije. Međutim, na ovom području to neće da izazove nikakav efekat“ /završen citat/
„Građanski savez smatra da je saopštenje Udruženog zločinačkog poduhvata,zvanog HDZ, kojim se ostvarivanje suvereniteta BiH na njenoj teritoriji naziva „zelenom transferzalom“ direktna i otvorena prijetnja pokoljem i logorima, novim Dreteljima i Ahmićima.
Mi u GS-u godinama, očigledno uzalud, upozoravamo tzv. probosanske stranke u vlasti, ali u parlamentarnoj opoziciji, da je organizovano nasilje s ciljem geotizirianja demokratske većine sastavni dio političke agenda Dragana Čovića. Čović je osoba sa istorijom nasilja iza sebe i očito mu ne bi smetalo da ponovo „naručuje“ nevino zatvorene građane muslimanske vjeroispovjesti kao robovsku radnu snagu.“ / citat pisma GS-a /
Dakle, istina izgovorena u stavu i mišljenju advokata Nobila i bez naše zlobe, kao živi svjedoci i sudionici svih agresorskih događanja, na našim bosansko-hercegovačkim teritorijama, a posebno, u našem gradu Mostaru, daleko više i konkretnije, može trajno, da ukaže na brojna zlodjela i zločinačke radnje, njihovih bojovnika, pod zastavom HDZ-a i njenoga rukovodstva.
Dragan Čović, orguljaš iz Mostara, kao perjanica, idejni vođa i scenarista u realizaciji poduhvata, kako u doba agresije Hrvatske na BiH, isto tako i u dosadašnjem post- dejtonskom periodu, u zajedništvu sa svojim guslarom iz Laktaša, Miloradom Dodikom, ističu ponovnu svoju kandidaturu za članove Predsjedništva.Za državu Bosnu i Hercegovinu, koju su u agresijama sa istoka i zapada razarali i ubijali, a u mirnodobskom periodu, su nastavili iste svoje radnje i nakane, na perfidniji i lukavi način. Kako je i nisu uspjeli sasvim razoriti, nakanili su, svojom kandidaturom i izborom, da dokrajče zle i kobne namjere, državnog uništenja.

Dakle, kao patriotski građani, jedine nam domovine Bosne i Hercegovine, pitamo se, da li smo na ivici zdravog građanskoga razuma, upravo, se nalazeći na iskušenju, sopstvenoga glasa u predstojećim izborima.

Ako smo, zaista, strašljivi, podvodljivi, kao ulizice i podanici, ili smo neznalice, za koga i kako glasati, tada nam i nije nužan zdrav razum.Pitajmo se, zašto biti i ostati dio nacionalističke vladajuće rulje, dio njihove ponovne glasačke mašinerije, koja nas već godinama melje, dovodeći nas do bijede i siromaštva, uz pljačku naših materijalnih vrijednosti i duhovnog uništenja našega ljudskoga bića, uz sospstveno lično bogaćenje.
Da li smo istinske patriote, za čije interese i za koga, dati svoj glas, valjda znamo, ne za bezveznjakoviće, nitkove i idiote, već viđene i dokazane u svojim nedjelima i neradu.
Zar trebamo detaljno analizirati, ukazivati i objašnjavati, primjera radi, našim logorašima, građanima Mostara i šire Hercegovine iz reda Bošnjaka, našim penzionerima i ostalima, kakvu li je to zločinačku agresiju i politiku vodio HDZ, sa Draganom Čovićem i njihovim bojovnicima i čimbenicima!?
Da li i u svojoj podsvijesti, mogu pomisliti, da bilo ko razuman, savjestan i svjestan svih događanja, može usmjeriti svoj glas za ovu „non grate“ personu i njegove saučesnike?
Nažalost, moguće je da mostarski „dodikovci“ shodno dogovorima guslara i orguljaša, a ne poznavajući dovoljno istoriju svih dosadašnjih „ustaških“ nedjela na ovim prostorima, da daju i pokoji glas Draganu Čoviću i HDZ-u. „Čojstvo“ im se zaturilo, po Njegošu, pa gudili sa strunama, opančara i grobara iz Laktaša.
Nerazumno je objašnjavati i nekim, hercegovačkim Bošnjacima, koji su tobože zabrinuti, da neko nameće volju njihovome rodu, kako da odlučuju u ovome slučaju, kada su isti, veoma osjetili na svojoj koži i progonima, mnogim ubistvima i brojnom dijasporom, šta je to „režim“ HDZ-a i Dragan Čović, činili i njima.


Nisu se još otrijeznili, niti su svjesni, da samo i njihov glas za Željka Komšića, može eleminisati, našeg zajedničkog, tihog ubicu, Dragana Čovića, kao kandidata za Predsjedništvo. Zar nam i treba veći dobitak, od ovoga, jedinog mogućeg, moje drage komšije, to vam i savjetuje ovaj mostarski Sarajlija, jer na onoga drugoga zlotvora nismo u mogućnosti uticati?
Isto tako, ovaj svoj i posljedni javni i razumni APEL, upućujem mojim dobrim Bosancima i Sarajlijama, koji nedovoljno poznaju naše mostarske i hercegovačke neprilike i šta zanče „čizme i tortura“ HDZ-a i njihovog čelnika, Dragana Čovića, prema nehrvatskom stanovništvu, da svojim glasom, našem zlatnom ljiljanu Željku Komšiću, u mjeri i razumu, pomognu očuvanju i spasu naše domovine.
Hvala vam, svima vama umnim i razumnim glasačima, do izbora, u zajedničkoj svjetlijoj budućnosti, za Bosnu i Hercegovinu.Ostali prilozi:
» HISTORIJA JE REPETICIJA, NIJE UČITELJICA!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 18. August 2019 11:06
» EGO TRIP SENADINA LAVIĆA I ESADA DURAKOVIĆA
Akademik dr. Ferid Muhić | 17. August 2019 09:39
» BREGOVIĆEVA TROPRSTA PISMA
Elmedina Muftić | 17. August 2019 02:37
» NA SLOVO OGORČEN
Said Šteta | 16. August 2019 10:43
» BOSNA I HERCEGOVINA, JEDINA NAM JE DRŽAVA!
Mr. Milan Jovičić | 14. August 2019 07:40
» ŠTA JE SRPSKI BEZ BOSANSKOG
Akademik dr. Muamer Zukorlić | 12. August 2019 11:46
» BOŠNJACIMA, DOK SU PRI PAMETI
Akademik dr. Ferid Muhić | 10. August 2019 09:22
» UTAKMICA OKO "NATO" ZAVRŠENA JE NERJEŠENO! SLIJEDE PENALI!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 09. August 2019 07:41
» I JOŠ JEDNOM O ANDRIĆU
Haris Hojkurić | 03. August 2019 08:52
» HRVATSKA POLITIKA U SVJETLU AKTUELNOG NEOFAŠIZMA
Džebrail Bajramović | 03. August 2019 08:20
» O DOBRIM LJUDIMA U VREMENU ZLA
Zijad Bećirević | 02. August 2019 16:49
» JEDINA POSTOJANA LJUBAV
Ajša Čišija | 02. August 2019 06:37
» O KRIZI IDENTITETA (ANTI) - FAŠISTA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 30. July 2019 04:36
» ČEKA SE IZVINJENJE I OSTAVKA KRISTINE LJEVAK ILI ĆE SE GONITI INAT ZA INAT?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 27. July 2019 20:15
» JEZIK BOSANSKI OPASNOST ZA SRPSKI?
Akademik dr. Muamer Zukorlić | 27. July 2019 06:55
Ostali prilozi istog autora:
» ISTINA JE JEDNA
04. August 2019 07:08
» ŠTA I KAKO SA ALUMINIJEM?
15. July 2019 13:33
» GENOCID I URBICID
07. July 2019 15:57
» ZAR I TI, DRUŽE FEĐA!?
01. June 2019 15:47
» KADA ZAMIRIŠU JORGOVANI
06. May 2019 14:46