Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

SUDBINA JE U NAŠEM GLASU!
Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 30. September 2018. 23:09:38

Piše: Mr Milan Jovičić, mostarski Sarajlija / Bosanski Srbin: Za državu Bosnu i Hercegovinu, koju su u agresijama sa istoka i zapada razarali i ubijali, a u mirnodobskom periodu, su nastavili iste svoje radnje i nakane, na perfidniji i lukavi način. Kako je i nisu uspjeli sasvim razoriti, nakanili su, svojom kandidaturom i izborom, da dokrajče zle i kobne namjere, državnog uništenja.
Dakle, kao patriotski građani, jedine nam domovine Bosne i Hercegovine, pitamo se, da li smo na ivici zdravog građanskoga razuma, upravo, se nalazeći na iskušenju, sopstvenoga glasa u predstojećim izborima.


Poznati i ugledni hrvatski advokat, Ante Nobilo, u intervju Radio Sarajevu, izjavljuje; „HDZ i HDZ BiH su članovi udruženog zločinačkog poduhvata, isto kao i Franjo Tuđman i Gojko Sušak. Kada bi smo htjeli da budemo zli, rekli bi smo da su to sada zločinačke organizacije. Međutim, na ovom području to neće da izazove nikakav efekat“ /završen citat/
„Građanski savez smatra da je saopštenje Udruženog zločinačkog poduhvata,zvanog HDZ, kojim se ostvarivanje suvereniteta BiH na njenoj teritoriji naziva „zelenom transferzalom“ direktna i otvorena prijetnja pokoljem i logorima, novim Dreteljima i Ahmićima.
Mi u GS-u godinama, očigledno uzalud, upozoravamo tzv. probosanske stranke u vlasti, ali u parlamentarnoj opoziciji, da je organizovano nasilje s ciljem geotizirianja demokratske većine sastavni dio političke agenda Dragana Čovića. Čović je osoba sa istorijom nasilja iza sebe i očito mu ne bi smetalo da ponovo „naručuje“ nevino zatvorene građane muslimanske vjeroispovjesti kao robovsku radnu snagu.“ / citat pisma GS-a /
Dakle, istina izgovorena u stavu i mišljenju advokata Nobila i bez naše zlobe, kao živi svjedoci i sudionici svih agresorskih događanja, na našim bosansko-hercegovačkim teritorijama, a posebno, u našem gradu Mostaru, daleko više i konkretnije, može trajno, da ukaže na brojna zlodjela i zločinačke radnje, njihovih bojovnika, pod zastavom HDZ-a i njenoga rukovodstva.
Dragan Čović, orguljaš iz Mostara, kao perjanica, idejni vođa i scenarista u realizaciji poduhvata, kako u doba agresije Hrvatske na BiH, isto tako i u dosadašnjem post- dejtonskom periodu, u zajedništvu sa svojim guslarom iz Laktaša, Miloradom Dodikom, ističu ponovnu svoju kandidaturu za članove Predsjedništva.Za državu Bosnu i Hercegovinu, koju su u agresijama sa istoka i zapada razarali i ubijali, a u mirnodobskom periodu, su nastavili iste svoje radnje i nakane, na perfidniji i lukavi način. Kako je i nisu uspjeli sasvim razoriti, nakanili su, svojom kandidaturom i izborom, da dokrajče zle i kobne namjere, državnog uništenja.

Dakle, kao patriotski građani, jedine nam domovine Bosne i Hercegovine, pitamo se, da li smo na ivici zdravog građanskoga razuma, upravo, se nalazeći na iskušenju, sopstvenoga glasa u predstojećim izborima.

Ako smo, zaista, strašljivi, podvodljivi, kao ulizice i podanici, ili smo neznalice, za koga i kako glasati, tada nam i nije nužan zdrav razum.Pitajmo se, zašto biti i ostati dio nacionalističke vladajuće rulje, dio njihove ponovne glasačke mašinerije, koja nas već godinama melje, dovodeći nas do bijede i siromaštva, uz pljačku naših materijalnih vrijednosti i duhovnog uništenja našega ljudskoga bića, uz sospstveno lično bogaćenje.
Da li smo istinske patriote, za čije interese i za koga, dati svoj glas, valjda znamo, ne za bezveznjakoviće, nitkove i idiote, već viđene i dokazane u svojim nedjelima i neradu.
Zar trebamo detaljno analizirati, ukazivati i objašnjavati, primjera radi, našim logorašima, građanima Mostara i šire Hercegovine iz reda Bošnjaka, našim penzionerima i ostalima, kakvu li je to zločinačku agresiju i politiku vodio HDZ, sa Draganom Čovićem i njihovim bojovnicima i čimbenicima!?
Da li i u svojoj podsvijesti, mogu pomisliti, da bilo ko razuman, savjestan i svjestan svih događanja, može usmjeriti svoj glas za ovu „non grate“ personu i njegove saučesnike?
Nažalost, moguće je da mostarski „dodikovci“ shodno dogovorima guslara i orguljaša, a ne poznavajući dovoljno istoriju svih dosadašnjih „ustaških“ nedjela na ovim prostorima, da daju i pokoji glas Draganu Čoviću i HDZ-u. „Čojstvo“ im se zaturilo, po Njegošu, pa gudili sa strunama, opančara i grobara iz Laktaša.
Nerazumno je objašnjavati i nekim, hercegovačkim Bošnjacima, koji su tobože zabrinuti, da neko nameće volju njihovome rodu, kako da odlučuju u ovome slučaju, kada su isti, veoma osjetili na svojoj koži i progonima, mnogim ubistvima i brojnom dijasporom, šta je to „režim“ HDZ-a i Dragan Čović, činili i njima.


Nisu se još otrijeznili, niti su svjesni, da samo i njihov glas za Željka Komšića, može eleminisati, našeg zajedničkog, tihog ubicu, Dragana Čovića, kao kandidata za Predsjedništvo. Zar nam i treba veći dobitak, od ovoga, jedinog mogućeg, moje drage komšije, to vam i savjetuje ovaj mostarski Sarajlija, jer na onoga drugoga zlotvora nismo u mogućnosti uticati?
Isto tako, ovaj svoj i posljedni javni i razumni APEL, upućujem mojim dobrim Bosancima i Sarajlijama, koji nedovoljno poznaju naše mostarske i hercegovačke neprilike i šta zanče „čizme i tortura“ HDZ-a i njihovog čelnika, Dragana Čovića, prema nehrvatskom stanovništvu, da svojim glasom, našem zlatnom ljiljanu Željku Komšiću, u mjeri i razumu, pomognu očuvanju i spasu naše domovine.
Hvala vam, svima vama umnim i razumnim glasačima, do izbora, u zajedničkoj svjetlijoj budućnosti, za Bosnu i Hercegovinu.Ostali prilozi:
» DA LI JE „VASKRSNUO“ NOVI SLOBODAN?
Mr. Milan Jovičić | 20. April 2019 12:04
» TANASKOVIĆEV ĐON-OBRAZ
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 18. April 2019 14:14
» KO ĆE BRŽE UTEĆI PREKO GRANICE!
Osman Džiho | 17. April 2019 20:34
» IZ KUPLERAJA HDZ-OVIHI DODIKOVIH SRBA, MOSTARA
Mr. Milan Jovičić | 17. April 2019 18:00
» OPET SENAD PEĆANIN: PANIČNO, ALI SEBIČNO
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 16. April 2019 16:41
» INSTITUCIONALNO LEGALIZIRANJE RATNOG ZLOČINA
Armin Čusto, dipl.iur. | 14. April 2019 15:22
» ARMIJA R BIH - NAJČASNIJA VOJSKA NA SVIJETU
Elmedina Muftić | 12. April 2019 18:50
» RELIGIJA ZVANA ‘SEKULARIZAM,’ ODAVNO JE NAJUTICAJNIJA U BIH
Amir Telibećirović | 12. April 2019 17:54
» DEMAGOŠKE FLOSKULE, ZA MACE!
Mr. Milan Jovičić | 11. April 2019 19:08
» ANTIBOSANSKI POLITIČKI SAJAM U MOSTARU
Senad Ušanović | 11. April 2019 18:54
» UNESCO OBILJEŽIO 25. GODIŠNJICU SJEĆANJA (KWIBUKA) NA GENOCID U RUANDI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 11. April 2019 14:33
» IPAK JE PONOVO MOGUĆ APARHEJDSKI MRAK U SRCU EVROPE
Džebrail Bajramović | 09. April 2019 19:07
» SUDBINA NAM JE NEUMITNA
Mr. Milan Jovičić | 08. April 2019 15:22
» SVE JE TO BOSNA
Šefka Begović-Ličina | 06. April 2019 12:52
» KULAMBARE NAD SARAJEVOM
Ferid Ferko Šantić | 04. April 2019 18:53
» POLITIČKI DOGAĐAJI
Mustafa Kahramanyol, prof. dr. emeritus | 04. April 2019 17:49
» PEDOFILIJA ULAZI U PRAVNI SISTEM NA VELIKA VRATA
Amir Telibećirović | 03. April 2019 21:13
Ostali prilozi istog autora:
» DEMAGOŠKE FLOSKULE, ZA MACE!
11. April 2019 19:08
» SUDBINA NAM JE NEUMITNA
08. April 2019 15:22
» NAŠA OPOZICIJA IZ HLADOVINE!
01. April 2019 16:16
» SRBOVANJE, LUDOM RADOVANJE!
19. March 2019 13:03
» NAŠI „PAUNI“ U FOTELJAMA
23. February 2019 15:38
» KOLORITNA DUGA, NAŠIH ZABLUDA!
13. February 2019 14:00
» POZIV ZA RAZUMNO PONAŠANJE
04. February 2019 16:50
» GLEDAJMO ISTINU U OČI!
17. January 2019 15:17
» „ĆIRILICA“ ZA „DODIKOVCE“
30. December 2018 20:55