Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

KOMŠIĆ: UPADAJU NAM U DRŽAVU KAO HAJDUCI, IZAĐIMO NA IZBORE I UZMIMO SUDBINU U SVOJE RUKE
Autor: B.net
Objavljeno: 05. October 2018. 14:10:47


Kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozvao je sve građane Bosne i Hercegovine da masovno izađu na izbore u nedjelju, i da na taj način spriječe direktno uplitanje Hrvatske i Srbije u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine.

"Imamo jako loš trend izlaznosti na izbore, građanima ove države politika je ogađena. Ljudi su dovedeni u stanje ravnodušnosti, ali ovi izbori nisu samo pitanje politike. Oni su svojevrstan test o tome jesmo li odustali od Bosne i Hercegovine. Ja vjerujem da nismo. Ni oni koji žele uništiti Bosnu i Hercegovinu nisu odustali od svojih planova, to je barem danas svima nama jasno. Zato ustanimo protiv toga, neovisno kojoj naciji, kojoj vjeri, kojoj stranci pripadamo. Mir je naše jedino oružje. Sačuvat ćemo ga jedino tako što ćemo svojim glasom spriječiti politike koje za svoj strateški cilj imaju konačnu podjelu naše države", rekao je Komšić.

"Premijer Hrvatske Andrej Plenković došao u je Mostar, čujem da je Srbija poslala svoje batinaše koji su nedavno pravili haos u makedonskom parlamentu. Dok se nama spočitava da nešto želimo nametnuti, dok se nama želi zabraniti da iskažemo demokratsku volju, iz Hrvatske se u BiH spremaju kolone autobusa koje treba da odrede i budući sastav i parlamenata i Predsjedništva BiH. Njihovi zvaničnici, kao razbojnici i hajduci upadaju u našu državu, nepozvani, agituju za svoje eksponente, Dodika i Čovića, a mi bi trebali da šutimo. Nećemo valjda dopustiti da u miru izgubimo ono što smo krvavo očuvali u ratu, a očuvali smo nadu u Bosnu i Hercegovinu. Nećemo dopustiti da njihovi vikend glasači odrede sudbinu naše države, da nas oni ostave bez nade", rekao je Komšić.

"Stoga još jednom pozivam sve Bosance i Hercegovce da izađu na izbore, ljude kojima je ova država na srcu, da izađu i glasaju, za koga god hoće, samo neka glasaju. Mi smo slobodni građani, za slobodu smo se izborili, slobodni ćemo i ostati", zaključio je Komšić.Ostali prilozi:
» PALMER: SAD SNAŽNO PODRŽAVAJU BIH NA PUTU KA NATO-U
Vijesti.ba | 13. December 2018 14:58
» NEKADAŠNJA FABRIKA FEROS U POTOČARIMA USKORO POSTAJE VAKUF
Islamskazajednica.ba | 13. December 2018 14:16
» CARSTVA SU PROPADALA - BOSNA I HERCEGOVINA JE OPSTAJALA
Eset Muračević | 11. December 2018 14:00
» HOĆE LI VUKOVI OPET ZAVIJATI BOSNOM I HERCEGOVNOM
Eset Muračević | 11. December 2018 13:48
Ostali prilozi istog autora:
» MOMO I UZEIR KAO JUNACI JEDNAKOSTI
10. December 2018 15:28
» POKUNJENI DODIK
05. December 2018 17:10