Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

LJILJANI, SA ŽELJKOM KOMŠIĆEM, ČUVARI SU, BOSNE I HERCEGOVINE
Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 15. October 2018. 18:10:13

Piše: Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija: Dogovor Dodik - Čović je sijamski bliznac dogovora iz Karađorđeva Tuđman-Milošević. Dragan Čović, kandidat Hrvatske demokratske zajednice za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz hrvatskog naroda, osvojio je najveći broj glasova u opštinama sa većinskim srpskim stanovništvom u Federaciji Bosne i Hercegovine. Po čemu je to Čović „zadužio“ Bosansko Grahovo, Glamoč, Drvar?


Željko Komšić i Dragan Čović, izbori i rezultati, analize i protesti, legalni i legitimni, nepoželjni i željeni, ugroženi i normalni, „čistokrvni“ i građani hrvatskoga korpusa, patriote i rušioci, „zlatni ljiljani“ i bodljikavi korovi, divni su ovo atributi, svaki za detaljnu i veoma interesantnu analizu.

Odakle i kako započeti, nije mi se teško odlučiti, uz iskreno priznanje, da pišem istinu i samo istinu, uz izvjesnu dozu subjektivnih osjećanja, prema svome izabranom i priznatom , članu i budućem predsjedniku Predsjedništva, naše jedine građanske domovine, Bosne i Hercegovine, gospodinu Željku Komšiću.

Ništa čudno, ali još manje nerazumno, za istoga sam i glasao, radujem se njegovom izboru i pobjedi, te iskrene čestitke, svome članu Predsjedništva , kao i svim građanima, koji su u ovome izboru mislili svojom glavom.

Nažalost, latinska izreka je ovdje, kaže: „Istina je bolna, laž ubija, a sumnja muči“.
Tako je, naš Željko, sa 15–tog sprata nebodera, pogledima, godinama motrio na svoje sugrađane i običnu raju, radeći za njihovo dobro i dobro i svoje i naše jedine domovine u mirnodopskom, post dejtonskom periodu. Kako je već i poznato, u vrijeme agresije, sa istoka i zapada, hrabro je stao u redove Armije BiH i postao je njen priznati i veoma cijenjeni, ZLATNI LJILJAN.
Nasuprot njega, nalazio se njegov protukandidat, iz raskošne vile i bogatstvom, stečenim na kriminalni način, tzv. „čistokrvni“ Hrvat, Dragan Čović, sa mizernim pogledima u začaranom vidokrugu, mostarskih Bara, sa pogledima u nebo, uz dobro čuvanom policijom, kako mu i obična raja ne bi mogla pristupiti njegovoj, teško i „znojem“ stečenoj hacijendi.

Eto, tako su se i sučelili pogledi i interesi, ovoga tandema kandidata, na sreću i dobrobit, u korist građana ove nam voljene domovine i glasača, koji su, našem Željku, ukazali svoje povjerenje. Oni drugi, koji su glasali za svoga samozvanog „akademika“ Dragana, za korumpiranog i dokazanog rušitelja i sistema i države, dočekali su u rezultatima ishod žrtve ili saučesnika, svih njegovih prljavih rabota.

Mnogo ih je bilo, u nedavnoj prošlosti, od agresije i manipulacijama sa logorašima, pljački državne imovine i Sokola i drugih materijalnih i finansijskih transakcija, kao predmetom, čestog tužilaškog tretmana i zataškavanja, nepravednog ili korumpiranog pravnoga sistema, u dokazivanju svih nedjela. Dok su drugi, pošteni i radni, ispravljali „krive Drine“ dotle je, čimbenik i orguljaš, Dragan ispravljao tok rijeke Radobolje, šireći svoju vilu, do neslućenih i milionskih razmjera.Kako ne bih bio i suviše subjektivan ili pristrasan, kao Bosanski Srbin, rado ću se poslužiti i neposrednim citatom, hrvatskih medija i njihovih čimbenika;

„Nitko, ali baš nitko sve ove godine prema Hrvatima nije počinio takve zločine u BiH kao HDZ. I to zajednički HDZ iz Zagreba i onaj Čovićev iz Mostara. Javno treba stalno ponavljati tu činjenicu. HDZ je najopasniji, najgenocidniji, mafijaški, kriminalni, zločinački entitet na ovim prostorima. I u ovom dijelu Europe. Radi se o čistoj mafiji pod plaštem političke organizacije. Mafiji koja se nikad nije odrekla svojih mafijaških i zločinačkih namjera. Mafiji, koja baš kao što sicilijanska kao taoce drži svoje stanovnike, već desetljećima kao taoce svojeg kriminala i zločina drži Hrvate u Bosni i Hercegovini. A Hrvati s druge strane HDZ-u u BiH nisu ništa nego obično topovsko meso njihovih mafijaških ratova, obračunavanja i ostvarivanja njihovih kriminalnih planova i strategija. / citat, Domagoja Margetića /

Isto tako, ugledni portal express.hr, objavio je zanimljiv tekst o Draganu Čoviću, te kao hrvatski mediji zaprepašćeno otkrivaju, svu sumnjivo stečenu, njegovu imovinu. Svakako, da čitaoci mogu, putem interneta i ove adrese naći i pročitati navedeni tekst.
Nama ostaje, da zaista, razumno i istinito, postavimo, pitanje; Zašto izbor Željka Komšića smeta našim susjedima i Draganu Čoviću.


NEMORALNA ČESTITKA (Ilustracija: Šukrija Mehljić)


Opet se moram poslužiti, sljedećim citatom sa portala;
„Izbor Željka Komšića je smetnja secionističkim politikama susjeda pri ćemu su preferirani pobjednici poslednjih izbora trebali biti Čović-Dodik. Ovaj tandem je trebao da ubrza ono što Republika Srbija i Hrvatska nisu postigle agresijom u poslednjem ratu.. Deytonsko uređenje se koristi kao instrument potkopavanja bosanskohercegovačke državotvornosti od strane naših susjeda čiju su paradoks ljudi poput Čovića i Dodika, osvjedočeni mrzitelji države koju predstavljaju. Zbog toga nije nimalo čudno što se susjedi otvoreno miješaju u izborni proces u Bosni i Hercegovini i njene unutrašnje interese. Potpredsjednik HDZ-a Hrvatske Milijn Brkić je izdao uputstvo za pripremu izbora u BiH i registraciju birača koji glasaju putem pošte. Za koordinatora aktivnosti je postavio direktora u Hrvatskim poštama Maria Bebića tako da su hrvatski poštari glasački materijal predavali „trećim licima“. Za ove izbore Čović i Brkić „registrirali“ su 10 hiljada više birača nego 2014.

Dogovor Dodik - Čović je sijamski bliznac dogovora iz Karađorđeva Tuđman-Milošević. Dragan Čović, kandidat Hrvatske demokratske zajednice za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz hrvatskog naroda, osvojio je najveći broj glasova u opštinama sa većinskim srpskim stanovništvom u Federaciji Bosne i Hercegovine. Po čemu je to Čović „zadužio“ Bosansko Grahovo, Glamoč, Drvar? Ovaj „izborni inžinjering“ je odlika rada kartelskih organizacija ali i argumenat da se zaustavi Čovićevi maksimalistički zahtjeva u pregovorima oko izmjena Izbornog zakona. Očigledno je da jedini dobar Izborni zakon za Dragana Čovića i HDZ onaj koji bi im garantovao izbornu pobjedu bez obzira na osvojeni broj glasova.

Željko Komšić može biti iskra nade i opstanka upravo za hrvatski narod na cijeloj teritoriji Bosni i Hercegovini. Za trend ubrzanog isljevanja Hrvata iz BiH nije kriv Komšić već prije svega Čovićeva dosadašnja politika u kojoj cvjeta korupcija, podmićeno pravosuđe i birokracija“. /citat Mr. sci. Edin Osmančević/

Čemu i sramni protesti „hrvatske mladeži“ pod pritiskom i uticajem njihovog profesora i tzv, akademika, Dragana Čovića, koji su, istinski i palili svijeće i njihovoj Herceg Bosni i svim njihovim nebulozama, zabludama, demagoškim tiradama i dokazanim agresorskim ambicijama, njihovog nerazumnog pedagoga, kao i ožalošćenog HDZ-ovog hrvatskog i domaćeg rukovodstva.Izreka je, „Ne gasi ničiju svijeću misleći da će tvoja jače gorjeti.“
Bivši predsjednik Hrvatske i posljednji predsjednik Predsjedništva SFR Jugoslavije, 84-godišnji Stjepan Mesić, kazao je u razgovoru za Radiosarajevo.ba da ne vidi u čemu je sporan izbor Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH.

Mesić veli „Hrvati očito nisu htjeli izabrati Čovića, Komšić je bolji izbor za BiH. Osobno ja mislim da bi teže za Bosnu bilo da su se u Predsjedništvu BiH zajedno našli Dodik i Čović. Dakle, Čović koji želi nekakvo rekonstruiranjem Bosne i Dodik koji ne priznaje nikakvu BiH! Prema tome, ja smatram da ovim izborom nije ugrožen opstanak BiH!“, / rekao je Mesić /.

Bilo, kako bilo, građanima ove nama jedine i lijepe domovine, Bosne i Hercegovine, nužna je ravnopravnost svih naroda i građana, u zajedničkom dostojanstvenom i humanom suživotu, uz naš državni suverenitet i integritet, sa najboljim odnosima i poštovanjem i susjeda i komšija.
Upravo nam je, taj put izabrao i trasirao i naš novi član predasjedništva, gospodin Željko Komšić, zato ga i podržimo, zajednički.Ostali prilozi:
» GORNJA BRAVA O.S. BIH
Ajša Čišija | 22. May 2019 14:59
» UTICAJ CRKVE NA POLITIČKE ODNOSE U BIH
Zijad Bećirević | 21. May 2019 15:27
» I BOSNA IMA SVOJ BEDR I MUŠRIKE
Elmedina Muftić | 20. May 2019 19:49
» SABOR SPC U BEOGRADU KAO NEKADA U MANASTIRU ŽIČA - "SVI BABUNI NEKA SU PROKLETI"
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 19. May 2019 14:47
» DAMIR ŠABOTIĆ I IVO ANDRIĆ
Šemso Agović | 18. May 2019 18:01
» AHILOVA PETA RS-A
Ajša Čišija | 17. May 2019 00:06
» LUDAČKA POLITIKA ILI ZRIKAVI PROFESOR - ANALITIČAR
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 15. May 2019 23:55
» ZLOČINAČKI PROJEKTI U BIH UVLAČI EVROPU U PAKLENU MORU
Džebrail Bajramović | 15. May 2019 12:58
» VELIKOSRPSKA I VELIKOHRVATSKA HOBOTNICA
Mr. Milan Jovičić | 13. May 2019 16:47
» DŽAFEROVIĆEV PRST U OKO BOŠNJACIMA SANDŽAKA!
Muhamed Mahmutović | 12. May 2019 19:31
» STRATEGIJA DUŠMANA BOSNE
Elmedina Muftić | 07. May 2019 21:03
» ŠTA SE ZBILO U BOSANSKOJ GRADIŠCI?
Ajša Čišija | 07. May 2019 20:14
» RAMAZANSKI POST JE ČIŠĆENJE DUHA, DUŠE, UMA I SRCA OD ZAGAĐENOSTI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 06. May 2019 15:13
» KADA ZAMIRIŠU JORGOVANI
Mr. Milan Jovičić | 06. May 2019 14:46
» ALADŽA DŽAMIJA - RUŽA IZ KRVI IZNIKLA
Šefka Begović-Ličina | 05. May 2019 02:32
Ostali prilozi istog autora:
» KADA ZAMIRIŠU JORGOVANI
06. May 2019 14:46
» DEMAGOŠKE FLOSKULE, ZA MACE!
11. April 2019 19:08
» SUDBINA NAM JE NEUMITNA
08. April 2019 15:22
» NAŠA OPOZICIJA IZ HLADOVINE!
01. April 2019 16:16
» SRBOVANJE, LUDOM RADOVANJE!
19. March 2019 13:03
» NAŠI „PAUNI“ U FOTELJAMA
23. February 2019 15:38
» KOLORITNA DUGA, NAŠIH ZABLUDA!
13. February 2019 14:00
» POZIV ZA RAZUMNO PONAŠANJE
04. February 2019 16:50