Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

LJILJANI, SA ŽELJKOM KOMŠIĆEM, ČUVARI SU, BOSNE I HERCEGOVINE
Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 15. October 2018. 18:10:13

Piše: Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija: Dogovor Dodik - Čović je sijamski bliznac dogovora iz Karađorđeva Tuđman-Milošević. Dragan Čović, kandidat Hrvatske demokratske zajednice za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz hrvatskog naroda, osvojio je najveći broj glasova u opštinama sa većinskim srpskim stanovništvom u Federaciji Bosne i Hercegovine. Po čemu je to Čović „zadužio“ Bosansko Grahovo, Glamoč, Drvar?


Željko Komšić i Dragan Čović, izbori i rezultati, analize i protesti, legalni i legitimni, nepoželjni i željeni, ugroženi i normalni, „čistokrvni“ i građani hrvatskoga korpusa, patriote i rušioci, „zlatni ljiljani“ i bodljikavi korovi, divni su ovo atributi, svaki za detaljnu i veoma interesantnu analizu.

Odakle i kako započeti, nije mi se teško odlučiti, uz iskreno priznanje, da pišem istinu i samo istinu, uz izvjesnu dozu subjektivnih osjećanja, prema svome izabranom i priznatom , članu i budućem predsjedniku Predsjedništva, naše jedine građanske domovine, Bosne i Hercegovine, gospodinu Željku Komšiću.

Ništa čudno, ali još manje nerazumno, za istoga sam i glasao, radujem se njegovom izboru i pobjedi, te iskrene čestitke, svome članu Predsjedništva , kao i svim građanima, koji su u ovome izboru mislili svojom glavom.

Nažalost, latinska izreka je ovdje, kaže: „Istina je bolna, laž ubija, a sumnja muči“.
Tako je, naš Željko, sa 15–tog sprata nebodera, pogledima, godinama motrio na svoje sugrađane i običnu raju, radeći za njihovo dobro i dobro i svoje i naše jedine domovine u mirnodopskom, post dejtonskom periodu. Kako je već i poznato, u vrijeme agresije, sa istoka i zapada, hrabro je stao u redove Armije BiH i postao je njen priznati i veoma cijenjeni, ZLATNI LJILJAN.
Nasuprot njega, nalazio se njegov protukandidat, iz raskošne vile i bogatstvom, stečenim na kriminalni način, tzv. „čistokrvni“ Hrvat, Dragan Čović, sa mizernim pogledima u začaranom vidokrugu, mostarskih Bara, sa pogledima u nebo, uz dobro čuvanom policijom, kako mu i obična raja ne bi mogla pristupiti njegovoj, teško i „znojem“ stečenoj hacijendi.

Eto, tako su se i sučelili pogledi i interesi, ovoga tandema kandidata, na sreću i dobrobit, u korist građana ove nam voljene domovine i glasača, koji su, našem Željku, ukazali svoje povjerenje. Oni drugi, koji su glasali za svoga samozvanog „akademika“ Dragana, za korumpiranog i dokazanog rušitelja i sistema i države, dočekali su u rezultatima ishod žrtve ili saučesnika, svih njegovih prljavih rabota.

Mnogo ih je bilo, u nedavnoj prošlosti, od agresije i manipulacijama sa logorašima, pljački državne imovine i Sokola i drugih materijalnih i finansijskih transakcija, kao predmetom, čestog tužilaškog tretmana i zataškavanja, nepravednog ili korumpiranog pravnoga sistema, u dokazivanju svih nedjela. Dok su drugi, pošteni i radni, ispravljali „krive Drine“ dotle je, čimbenik i orguljaš, Dragan ispravljao tok rijeke Radobolje, šireći svoju vilu, do neslućenih i milionskih razmjera.Kako ne bih bio i suviše subjektivan ili pristrasan, kao Bosanski Srbin, rado ću se poslužiti i neposrednim citatom, hrvatskih medija i njihovih čimbenika;

„Nitko, ali baš nitko sve ove godine prema Hrvatima nije počinio takve zločine u BiH kao HDZ. I to zajednički HDZ iz Zagreba i onaj Čovićev iz Mostara. Javno treba stalno ponavljati tu činjenicu. HDZ je najopasniji, najgenocidniji, mafijaški, kriminalni, zločinački entitet na ovim prostorima. I u ovom dijelu Europe. Radi se o čistoj mafiji pod plaštem političke organizacije. Mafiji koja se nikad nije odrekla svojih mafijaških i zločinačkih namjera. Mafiji, koja baš kao što sicilijanska kao taoce drži svoje stanovnike, već desetljećima kao taoce svojeg kriminala i zločina drži Hrvate u Bosni i Hercegovini. A Hrvati s druge strane HDZ-u u BiH nisu ništa nego obično topovsko meso njihovih mafijaških ratova, obračunavanja i ostvarivanja njihovih kriminalnih planova i strategija. / citat, Domagoja Margetića /

Isto tako, ugledni portal express.hr, objavio je zanimljiv tekst o Draganu Čoviću, te kao hrvatski mediji zaprepašćeno otkrivaju, svu sumnjivo stečenu, njegovu imovinu. Svakako, da čitaoci mogu, putem interneta i ove adrese naći i pročitati navedeni tekst.
Nama ostaje, da zaista, razumno i istinito, postavimo, pitanje; Zašto izbor Željka Komšića smeta našim susjedima i Draganu Čoviću.


NEMORALNA ČESTITKA (Ilustracija: Šukrija Mehljić)


Opet se moram poslužiti, sljedećim citatom sa portala;
„Izbor Željka Komšića je smetnja secionističkim politikama susjeda pri ćemu su preferirani pobjednici poslednjih izbora trebali biti Čović-Dodik. Ovaj tandem je trebao da ubrza ono što Republika Srbija i Hrvatska nisu postigle agresijom u poslednjem ratu.. Deytonsko uređenje se koristi kao instrument potkopavanja bosanskohercegovačke državotvornosti od strane naših susjeda čiju su paradoks ljudi poput Čovića i Dodika, osvjedočeni mrzitelji države koju predstavljaju. Zbog toga nije nimalo čudno što se susjedi otvoreno miješaju u izborni proces u Bosni i Hercegovini i njene unutrašnje interese. Potpredsjednik HDZ-a Hrvatske Milijn Brkić je izdao uputstvo za pripremu izbora u BiH i registraciju birača koji glasaju putem pošte. Za koordinatora aktivnosti je postavio direktora u Hrvatskim poštama Maria Bebića tako da su hrvatski poštari glasački materijal predavali „trećim licima“. Za ove izbore Čović i Brkić „registrirali“ su 10 hiljada više birača nego 2014.

Dogovor Dodik - Čović je sijamski bliznac dogovora iz Karađorđeva Tuđman-Milošević. Dragan Čović, kandidat Hrvatske demokratske zajednice za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz hrvatskog naroda, osvojio je najveći broj glasova u opštinama sa većinskim srpskim stanovništvom u Federaciji Bosne i Hercegovine. Po čemu je to Čović „zadužio“ Bosansko Grahovo, Glamoč, Drvar? Ovaj „izborni inžinjering“ je odlika rada kartelskih organizacija ali i argumenat da se zaustavi Čovićevi maksimalistički zahtjeva u pregovorima oko izmjena Izbornog zakona. Očigledno je da jedini dobar Izborni zakon za Dragana Čovića i HDZ onaj koji bi im garantovao izbornu pobjedu bez obzira na osvojeni broj glasova.

Željko Komšić može biti iskra nade i opstanka upravo za hrvatski narod na cijeloj teritoriji Bosni i Hercegovini. Za trend ubrzanog isljevanja Hrvata iz BiH nije kriv Komšić već prije svega Čovićeva dosadašnja politika u kojoj cvjeta korupcija, podmićeno pravosuđe i birokracija“. /citat Mr. sci. Edin Osmančević/

Čemu i sramni protesti „hrvatske mladeži“ pod pritiskom i uticajem njihovog profesora i tzv, akademika, Dragana Čovića, koji su, istinski i palili svijeće i njihovoj Herceg Bosni i svim njihovim nebulozama, zabludama, demagoškim tiradama i dokazanim agresorskim ambicijama, njihovog nerazumnog pedagoga, kao i ožalošćenog HDZ-ovog hrvatskog i domaćeg rukovodstva.Izreka je, „Ne gasi ničiju svijeću misleći da će tvoja jače gorjeti.“
Bivši predsjednik Hrvatske i posljednji predsjednik Predsjedništva SFR Jugoslavije, 84-godišnji Stjepan Mesić, kazao je u razgovoru za Radiosarajevo.ba da ne vidi u čemu je sporan izbor Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH.

Mesić veli „Hrvati očito nisu htjeli izabrati Čovića, Komšić je bolji izbor za BiH. Osobno ja mislim da bi teže za Bosnu bilo da su se u Predsjedništvu BiH zajedno našli Dodik i Čović. Dakle, Čović koji želi nekakvo rekonstruiranjem Bosne i Dodik koji ne priznaje nikakvu BiH! Prema tome, ja smatram da ovim izborom nije ugrožen opstanak BiH!“, / rekao je Mesić /.

Bilo, kako bilo, građanima ove nama jedine i lijepe domovine, Bosne i Hercegovine, nužna je ravnopravnost svih naroda i građana, u zajedničkom dostojanstvenom i humanom suživotu, uz naš državni suverenitet i integritet, sa najboljim odnosima i poštovanjem i susjeda i komšija.
Upravo nam je, taj put izabrao i trasirao i naš novi član predasjedništva, gospodin Željko Komšić, zato ga i podržimo, zajednički.Ostali prilozi:
» BOSNA I BOŠNJACI
Mustafa Kahramanyol, prof. dr. emeritus | 21. January 2019 01:34
» ALI-PAŠA VJEČNO ŽIVI!
Avdo Metjahić | 20. January 2019 14:52
» ETO, KOSOVSKI CUKO ZA RUSKI VETO
Said Šteta | 18. January 2019 18:13
» BOLESTI I LIJEČENJA
Prof. Habib Mandžić | 18. January 2019 13:37
» ZAGREB I ANKARA, BEOGRAD I MOSKVA: JE LI BOSNA OPET NA STOLU BERLINSKOG KONGRESA?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 17. January 2019 15:36
» GLEDAJMO ISTINU U OČI!
Mr. Milan Jovičić | 17. January 2019 15:17
» SREBRENIČKA REZOLUCIJA EP JE IZRAZ KONTINUITETA PAMĆENJA GENOCIDA NAD NAŠIM NARODOM
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 15. January 2019 19:37
» PATOLOŠKI LAŽOV NEMANJA KUSTURICA
Prof. dr. Jusuf Mulić | 14. January 2019 17:18
» GEBELSOVSKE GENSKE LAŽI MRZITELJA BOSNE
Said Šteta | 13. January 2019 13:36
» DVOJAKA LICEMJERNA ČOVIĆEVA POLITIKA PREMA BOSNI I HERCEGOVINI
Akademik dr. Suad Kurtćehajić | 12. January 2019 18:53
» NESTALO JE JAGNJADI ZA KLANJE
Ajša Čišija | 12. January 2019 18:27
» POMENULO SE...6
Fatih Hadžić | 11. January 2019 15:50
» 27 GODINA GENOCIDNE TVOREVINE
Zijad Bećirević | 09. January 2019 21:29
» TEMELJI RS SU MASOVNE GROBNICE OD BOSANSKOG NOVOG DO TREBINJA
Mirsad Duratović | 09. January 2019 13:14
Ostali prilozi istog autora:
» GLEDAJMO ISTINU U OČI!
17. January 2019 15:17
» „ĆIRILICA“ ZA „DODIKOVCE“
30. December 2018 20:55
» NAŠA DOMOVINO, PONOSNA I PRKOSNA!
18. December 2018 17:49
» ZAR I TI PROFESORE, ŠAĆIR-BEŽE
10. December 2018 19:19
» SRPSKI BISERI IZ MOSTARA
26. November 2018 17:51
» ALUMINIJ I NJEGOVI SPASITELJI
22. October 2018 19:43
» SUDBINA JE U NAŠEM GLASU!
30. September 2018 23:53
» OVAKAV NAM „HADŽIJA“ I TREBA
26. September 2018 20:31
» BILBORD SA LINIJE SMRTI
23. September 2018 03:44
» NE BIRAJMO, CRNU NAM BUDUĆNOST!
17. September 2018 18:53
» GRAĐANI, POTRAŽIMO SPAS!
04. September 2018 14:47