Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Apel Instituta za istraživanje genocida Kanada pozvao građane i prijatelje BiH, posebno Bošnjake, da glasaju na lokalnim izborima u Kanadi
GLASAJTE ZA GRADONAČELNIKA HAMILTONA FRED EISENBERGERA
Autor: B.net
Objavljeno: 18. October 2018. 14:10:54

Aktuelni gradonačelnik Fred Eisenberger i Emir Ramić, direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada


Građani i prijatelji Bosne i Hercegovine koji žive u Kanadi, posebno Bošnjaci, imaju obavezu da pomognu onim kandidatima na kanadskim lokalnim izborima koji podržavaju vrijednosti istine, pravde, kulture pamćenje, slobode i jednakosti u jedinstvenoj državi BiH

Pozivamo Bošnjake i sve prijatelje BiH u Kanadi koji imaju pravo glasa da glasaju na lokalnim izborima, u ponedjeljak 22. oktobra ove godine, da svoj glas daju borcima za istinu o agresiji na RBiH i genocida nad Bošnjacima, borcima za pravdu za žrtve tih zločina, borcima za jačanje jedinstvene, demokratske, suverene, prosperitetne države BiH i otvorenog, slobodnog, civilnog društva. U našem radu za istinu i pravdu i bolju državu BiH uvjerili smo se da postoje prijatelji BiH u Kanadi koji zaslužuju naš glas. U Hamiltonu naš glas zaslužuju za gradonačelnika Fred Eisenberger i za izbornu jedinicu broj 10, Maria Pearson.

Hvala gradu Hamiltonu što je obilježavajući Dan državnosti BiH poslao sasvim jasnu poruku čitavom svijetu: BiH je ostala BiH kroz dugu svoju povijest. To što politički lideri kanadskog grada Hamiltona posebno obilježavaju Dan nezavisnosti i Dan državnosti BiH je znak priznavanja bosanskohercegovačke države i društva, znak da poštuju aktivizam bosanskohercegovačke dijaspore u njenoj borbi za očuvanje i jačanje bosanskohercegovačke države i društva. To što politički lideri Hamiltona poštuju i obilježavaju 31. maj Svijetski dan Bijelih traka i 11. juli Dan sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici je znak da poštuje istinu i pravdu kao najvažnije tekovine civilizacije, kao najbolji put bolje bosanskohercegovačke budućnosti. BiH su mnogi pokušali uništiti, posebno u posljednjoj agresiji devedesetih godina prošlog vijeka, ali u tome nisu uspjeli zbog čega se ne smije u miru podleći pritiscima i dozvoliti da se univerzalne vrijednosti za koje su mnogi dali živote uništavaju, piše u saopćenju IGK.

Također pozivamo sve građane BiH i Bošnjake, da u drugim djelovima Kanade, isključivo svoj glas dadnu prijateljima Bosne i Hercegovine!
Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
» IZGORJELA KATEDRALA NOTRE-DAME
16. April 2019 18:10