Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari

Puca li kijamet koalicija nakon izbora za Bošnjačko nacionalno vijeće
RASIM SE VEĆ OGRAĐUJE OD SULJA: KOJE REKAO, VAKAT JE "ZA" SAMOOPREDJELJENJE?!
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 05. November 2018. 18:11:08

Partneri u nevakat


Poruke Sulejmana Ugljanina izrečene nakon (NEPOTVRĐENE od strane RIK) pobjede na izborima za Bošnjačko naconalno vijeće su potpuno neprihvatljive, ocijenio je predsjednik SDPS Rasim Ljajić i poručio da svaka konfrontacija sa državom nanosi štetu upravo građanima u Sandžaku, prenosi Blic.

Radio Sto plus, je objavio da je Ugljanin nakon izbora izjavio: “Zadovoljan sam što ćemo sada sa više političkih opcija dijeliti odgovornost i što ćemo zajedno pobjediti tu neman, fašističku tvorevinu srpsku državu Srbiju, koja želi da legalizuje genocid i zločine kao sredstvo osvajanja teritorija i rješavanja političkih pitanja”, poručio je Ugljanin, ljuljajući se na krovu nečijeg parkiranog automobila, podvriskujući da je na ‘izborima porazio Vučića’, dok su ga bodrile pristalice "Vučiću pederu", koji je poznatiji kao snajperista sa sarajevskog Jevrejskog groblja.

Ugljaninov koalicioni partner Rasim Ljajić pokušao se ograditi od Ugljaninovih izjava:
- Niko nam neće više pomoći od vlade i institucija države u kojoj živimo, - kaže Ljajić za Tanjug, komentarišući Ugljaninovu poruku da je Srbija "neman i fašistička tvorevina", te da je "Aleksandar Vučić poražen u Novom Pazaru", koje Ugljanin uputio svojim pristalicama slaveći pobjedu u Novom Pazaru.

- Posebno su neprihvatljive i štetne izjave koje su date protiv predsjednika Aleksandra Vučića, jer lično znam koliko se zalaže i koliko mu je stalo da popravimo infrastrukturu u Sandžaku i da se radi na ekonomskom razvoju regiona, - naveo je Ljajić.

On kaže da je potpuno pogrešno izbore za vijeće nacionalnih manjina poistovećivati sa političkim izborima.

- Ovo nisu bili ni izbori za lokalne samouprave ni za parlament niti su bili izbori za vjerske zajednice. Nažalost, oni su se pretvorili upravo u to i ono što se događa i posle izbora samo potvrđuje tu činjenicu, - kaže Ljajić, objavio je Blic.


Ugljanin na krovu automobila


Pokušao je Ljajić da se ogradi kako navodno 'njegova stranka (bolje reći stranke) jedina u Sandžaku koja nije direktno učestvovala na izborima, jer su smatrali da vijeća/savjeti treba da budu nosioci očuvanja kulturnog identiteta manjinskih zajednica'. Naravno oni koji su pratili izbore za BNV znaju dobro da ovakva izrečena Ljajićeva laž nebi prošla ni kod djece predškolskog uzrasta. Jer je dovoljno pogledati njegovo obraćanje na završnom skupu, naglašavamo, njegove liste "Vakat je" koju je predvodio Said Kačapor. S obzirom da je ova lista prošla loše na izborima, onda Ljajić svojim stranačkim kolegama i drugim strankama koji su činili istu listu i podržavali, ograđuje se od njihovog neuspjeha i podmeće im kukavičje jaje, pa iako je pjenio sa govornice protiv Muftije Muamera Zukorlića i liste "Matica bošnjačka", protiv kojih su se borili svi oni koji su pocijepali Islamsku zajednicu u Sandžaku, i u Srbiji, osnivajuću paralelnu paravjersku tvorevinu sa sjedištem u Beogradu, njima duhovnim centrom, na taj način cijepajući dio Bošnjaka i udaljavajući ih od matične domovine Bosne i Hercegiovine i matične Islamske zajednice u BiH, kao i Sarajeva - duhovnog centra svi Bošnjaka, ma gdje živjeli.

Dakako, Ljajić se nakon izbora ograđuje od poraza njegovih partijaša, ali i od izjava koalicionog partnera Ugljanina, možda ne samo zbog toga šta je rekao, već i u strahu za svoju ministarsku poziciju u Vladi Srbije, koja mu se već ljulja zbog kriminalna i trgovine droge, što mu stavljaju na vrat.

Poznato je da se Ljajić od 2000. godine do sada priklanjao svim srpskim šefovima vlada i predsjednicima Srbije. Nije isključeno da se radi svoje pozicije odrekne i od Ugljanina sa kojim je dvije decenije bio u žestokoj zavadi. Zašto ne istaći da ih u vremenu najžešćih svađe nije mogao pomiriti lider Alija Izetbegović, pa iako ih je u par navrata pozivao u Sarajevu, i to 1993. i 1994., kada je Bosna i Hercegovina bila pod najžešćom srpsko-crnogorskom i hrvatskom agresijom.

Rah. Alija Izetbegović, kao najveći autoritet u Bošnjaka, za života ih nije uspio nagovoriti da sjednu za istim stolom i da se pomire, ali su to uspjeli najžešći četnici i srpski velikonacionalisti poput Koštunice, Vuka Jeremića i dr. Ta njihovo pomirenje je više bilo radi njihovog ličnog i obostranog interesa i fotelja u Vladi Srbije nego da bi donijeli neku korist bošnjačkom narodu u Sandžaku, koji su doboko podijelili i kojeg su opustošili.

Možda oni nisu svjestni toga, jer od fotelje ne vide narod, ali ipak narod zna i pamti, i već ih je počeo na izborima kažnjavati.

Ali, koji su zaista razultati izbora za BNV. Prema posljednjim informacijama koje su dostavljene Bošnjaci.Net, napominjemo koje još RIK nije ovjerio, Lista Sulejmana Ugljanina "Samoopredjeljenje" ima 14 mandata, Lista Muftije Muamera Zukorlića "Matica bošnjačka" također 14 mandata, dok lista Rasima Ljajića koju je predvodio Sait Kačapor "Vakat je", 7 mandata.

Zašto ne istaknuti, izuzev određene brojčane Ugljaninove prednosti u Tutinu i Sjenici, Zukorlićeva lista Matica bošnjačka, odnijela pobjedu u svim ostalim gradovima Sandžaka, dakako na prvom mjestu Novi Pazar, ali i na svim glasačkim mjestima koja su bila otvorena u više gradova Srbije.

Ipak treba sačekati da RIK objavi zvanične rezultate, do tada Ugljanin neka drži govore sa krovova tuđih parkiranih auta, a Ljajić neka nastavi da se ograđuje od istih. A Kačaporu do tada možda ipak naraste brada! Eto bar radi raspoznavanja!Ostali prilozi:
» PUTEVI IZ PORODIČNOG NASILJA ... JER TI NISI SAMA ...
Dr. Bisera Suljić-Boškailo | 22. January 2019 17:05
» NEGATORI GENOCIDA U SREBRENICI - VUČIĆ I PUTIN - NISU PRIJATELJI BOSNE I BOŠNJAKA / BOSANACA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 18. January 2019 16:32
» OTVORENO PISMO IZ SARAJEVA "PRIJATELJU BOŠNJAKA" ALEKSANDRU VUČIĆU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 15. January 2019 14:52
» BIR RADIO POVEZUJE DUŠE I SRCA MUSLIMANA BOŠNJAKA ŠIROM SVIJETA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 12. January 2019 14:53
» LAŽNA DRŽAVA REPUBLIKA SRPSKA
Akademik dr. Suad Kurtćehajić | 11. January 2019 16:25
» DUBIČKA DONJA GRADINA DOBIVA NOVI MEMORIJALNI KOMPLEKS
Zijad Bećirević | 02. January 2019 17:30
» DODIKOVO "NJET" - NATO JE PUT NESTANKA BOSANSKOG ENTITETA "REPUBLIKA SRPSKA"
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 28. December 2018 16:03
» „TAMO NAS NEMA A OVDJE NISMO“
Velija Murić | 28. December 2018 15:24
» "SRETAN TI ROĐENDAN", SINE MERJEMIN, I NEKA JE TVOJE I IME MAJKE TVOJE HVALJENO U BOSNI!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 25. December 2018 15:47
» DODIKOVA LOGIKA O SAMOOPREDJELJENJU OPASNA ZA VUČIĆA I SRBIJU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 23. December 2018 14:19
» ČOVIĆEV BOŽIĆ U BOSANSKOJ DRŽAVI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 21. December 2018 17:37
» DR. HFZ. HARIS-EF. HADŽIĆ SNIMIO CIJELI KUR’AN NA CD
Mr. hfz. Maid-ef. Ibrahimović | 01. December 2018 16:32
» MELEK SA VIOLINOM
Said Šteta | 27. November 2018 16:35
» ....ON MENI NEMA BOSNE!
Aziz Hurem | 26. November 2018 19:06
Ostali prilozi istog autora:
» NEW YORK: ODRŽANO VEČE KUR'ANA
29. December 2018 18:09
» „BATONOVE PRIČE“ U ŽEPČU
24. November 2018 14:52
» OSTVAREN AMERIČKI SAN
15. October 2018 16:40