Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

BOŠKOVIĆ: NASTAVLJAMO DA PROMOVIŠEMO PUT BIH KA NATO I EU
Autor: AA
Objavljeno: 14. November 2018. 14:11:49


Najbolji okvir za prezentovanje zajedničkih ideja regiona Zapadnog Balkana jesu evropske i evroatlantske integracije, poručio je danas crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković, javlja Anadolu Agency (AA).

Bošković je na sastanku ministara odbrane regiona, koji se održava u Budvi, a koji je okupio ministre odbrane Crne Gore, Albanije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Kosova, u okviru Američko-jadranske inicijative (A-5), kazao da region mora da se okrene onim idejama koje će ga spajati.

„Činjenica je da smo se saglasili da bez obzira na sve šta je region prošao od 90-ih naovamo nakon raspada Jugoslavije, ako želimo da idemo naprijed, moramo se okrenuti onim stvarima koje nas spajaju, a da kroz dijalog i zajedništvo rješavamo ona pitanja koja su još uvijek otvorena i koja izazivaju pažnju, ne samo regiona već i međunarodne zajednice“, rekao je Bošković na konferenciji za medije u Budvi.

Istakao je da su najbolji okvir za prezentovanje zajedničkih ideja evropske i evroatlantske integracije.

„Od pet članica ove inicijative, tri su već članice NATO-a. Sigurni smo da će narednih mjeseci to biti i Makedonija i nastavit ćemo da promovišemo put BiH na putu ka evropskim i evroatlantskim integracijama, uvažavajući specifičnu situaciju kakvu BiH ima kada je u pitanju njeno unutrašnje uređenje“, kazao je Bošković.Ostali prilozi:
» NATO: NA BIH JE DA DONESE ODLUKU O MAP-U
Vijesti.ba | 20. May 2019 14:36
Ostali prilozi istog autora: