Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Član Predsjedništva BiH
KOMŠIĆ UPUTIO ZAHVALNOST KANADSKOM PARKLAMENTARCU BOBU BRATINI
Autor: B.net
Objavljeno: 06. December 2018. 02:12:55

BRATINA I KOMŠIĆ

Raduje nas da imamo iskrenog i pouzdanog prijatelja i saveznika


Član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je pismo zahvalnosti članu Parlamenta Kanade Bobu Bratini, povodom proglasa za 25. novembar - Dana državnosti Bosne i Hercegovine:

Poštovani,
Građane Bosne i Hercegovine i mene lično dojmio je Vaš istup u kanadskom Parlamentu u kojem ste podsjetili na Dan državnosti Bosne i Hercegovine, i na civilizacijske vrijednosti na kojima je država Bosna i Hercegovina zasnovana. U ime građana Bosne i Hercegovine želim izraziti zahvalnost i na čestitkama koje ste povodom Dana državnosti uputili.

Vaše iskazano priznanje jeste još jedan oblik snažne podrške prijateljske Kanade našoj državi u borbi za suverenitet, teritorijalni integritet i međunarodnopravni subjektivitet. Sretni smo što građani Kanade, a naročito građani grada Hamiltona, u Bosni i Hercegovini prepoznaju bogatstvo različitosti, odnosno njen multietnički i multikulturoški karakter koji naša država baštini od samog postanka. Rastući nacionalizam i ksenofobija u svijetu upućuju sva otvorena i multietnička društva, kakva su vaša i naša, da se tome zajedničkim snagama odupremo. Stoga nas izuzetno raduje da u tim naporima imamo iskrenog i pouzdanog prijatelja i saveznika, kao što smo ga imali i prije 75 godina kada su građani naših država dajući svoje živote za mir i slobodu izvojevali pobjedu nad fašizmom. Unatoč geografskoj udaljenosti nas zbližavaju vrijednosti koje kroz svoju historiju promovišemo i koje ćemo nastaviti promovisati.Imajući u vidu aktivan angažman bosanske zajednice u kanadskom društvu, te naslanjajući se na prijateljske odnosne između dvije države, raduje me buduća politička, ekonomska i svaka druga saradnja na dobrobit građana i Kanade i Bosne i Hercegovine. Prenesite srdačne pozdrave svim građanima Kanade i premijeru Justinu Trudeau, piše u pismu Željka Komšića, člana Predsjedništva BiH.
Ostali prilozi:
» NASTAVLJAMO POMAGATI DJECI
NAP | 22. June 2019 14:42
Ostali prilozi istog autora: