Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

ZAR I TI PROFESORE, ŠAĆIR-BEŽE
Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 10. December 2018. 19:12:29

Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija: Kao bosanski Srbin i rođeni Sarajlija, a građanin, ove „crne rupe" grada Mostara, trebate svi znati, da smo se izborom Željka Komšića u Predsjedništvo, naše države, jednostavno oslobodili i višegodišnjeg terora, diskriminacije i neviđene pljačke na ovim prostorima, od nacionalističkih nakana i prisila, svih čimbenika, a posebno, njihove perjanice, orguljaša iz mostarskih Bara, Dragana Čovića.


Dekan Fakulteta političkih nauka (FPN) Šaćir Filandra smatra da je “nekulturno i nepošteno” da Bošnjaci nametnu Hrvatima Željka Komšića za člana bh. Predsjedništva.

Šta li je sve, u ovoj nam zajedničkoj državi nekulturno i nepošteno, u globalu bi se moglo detaljno i precizno razglabati godinama, recimo u našim školama po dvije, pod jednim krovom, ili, profesore Šaćir-beže, na Univerzitetima i Sveučilištima, gdje, upravo takvi, na neprimjerenom primjeru Željka Komšića, tumačite svojim studentima o „nekulturnim politikantskim sadržajima“

Po tvome mišljenju, slučaj “Komšić” predstavlja “jednu veliku političku ujdurmu koju su napravili ljudi koji su u biti politički nepismeni”.

Ej, naš Šaćir-beže, da znaš prije svega, da je jadna i država, u kojoj je na čelnoj poziciji fakulteta političkih nauka, takav jedan „nepismen politikantski kadar“.

Da li ti živiš u ovoj državi, punoj apsurda, a možda si pao i sa mjeseca, kada svojim primitivnim stavovima, neznanjem ili bezosjećajno, vrijeđaš i sve poštene građane, ove nam jedine Bosne i Hercegovine, koji, upravo, svojim glasovima izabraše Željka Komšića, a ne i tvoju ili SDA-ovu uzdanicu, partnera i istomišljenika, Dragana Čovića.

Kako to već i nisi spoznao, da je HDZ i najveća zločinačka i kriminalna stranka, a njegova perjanica je „čistokrvni“ Hrvat, idejni vođa i nalogodavac, bar u Hercegovini i Mostaru, svih nedjela UZP / udruženog zločinačkog poduhvata / te kao takav, uveliko je doprinio i čistki, progonima i ubistvima, mnogih tvojih sunarodnjaka.

Da li ste, mnogi, ispod zajedničke uvezane, HDZ - SDA-ovih zastava, istovremeno i istomišljenici i prtneri bili, u mnogim neprimjerenim , agresorskim aktivnostima. Upravo me i interesuje, profesore Šaćir-beže, šta li to ti pripovjedaš ,i svojim studentima, kada su u pitanju rezultati iz nedavne prošlosti, u toj vašoj „nepismenoj političkoj ujdurmi“.

Nažalost ili moju sreću, rodila me je majka srpkinja, rodio se u Bosni, u mome voljenom i rodnom Sarajevu, zalutah u ona ljepša vremena, druga Tita, u Hercegovinu i grad Mostar, te ostadoh i trajni mostarski Sarajlija. Neposredno spoznah i na svojoj koži, u svojoj duši i mojim ljudskim osjećanjima, šta je značila i ta „U“-čizma i njeni čimbenici iz NDH vakta i u ovim vremenima, ali sada sa HDZ-om i njegovim „bojovnicima“!

Dajući svoj glas, kao Bosanski Srbin, našem „zlatnom ljiljanu“ i građaninu Željku Komšiću, obasjala nas je svjetlost i vjera u bolje sutra, saznanje njegove pobjede, nad tim Draganom Čovićem.


Profesore Šačire Filandra, nastojte prenijeti i svojim studentima, samo istinska saznanja i spoznaju o udruženom zločinačkom djelovanju, HDZ-a i njegovih „čimbenika“ na ovim našim prostorima, a u sospstvenoj podsvijesti, ako ne realno i istinski, neka vam svima „građanin“ bude svijetla vodilja, sa svim njegovim ljudskim pravima, kroz političko obrazovanje i djelovanje.


Međutim, svojim stavovima i pogledima, iskazanim u ovim pisanim medijama, naveo si i mene i sve građane koji glasaše za, našega Željka Komšića, da li smo isitnski, toliko i politički nepismeni i nekulturni. Možda bih i prihvatio, da sam kojim slučajem i završio te vaše „politikanske studije“ a ne tehničke studije sa Beogradskog Univerziteta, ili da nisam sjedio u parlamentarnim klupama, one Titove Savezne skupštine i Republičke BiH skupštine ili u vijećničkim klupama Gradskog vijeća, grada Mostara.

Zato i preporučujem, profesore Šaćir-beže, mijenjaj i svoju „nepismenu“ politikantsku literaturu, svojim studentima, kao i svim sličnim istomišljenicima, u našoj jednoj i jedinoj domovini Bosni i Hercegovini, da istinski građani trebaju da biraju, a da svi vaši i naši Bošnjaci, Hrvati, Srbi i ostali, prema svome vjerskom i nacionalnom biću i opredjeljenju, za izvršenjem svojih vjerskih i Božijih / Allahovih uputa, neka posjećuju bogomolje, džamije, crkve, katedrale, sinagoge i druga prikladnija mjesta.

Kao bosanski Srbin i rođeni Sarajlija, a građanin, ove „crne rupe" grada Mostara, trebate svi znati, da smo se izborom Željka Komšića u Predsjedništvo, naše države, jednostavno oslobodili i višegodišnjeg terora, diskriminacije i neviđene pljačke na ovim prostorima, od nacionalističkih nakana i prisila, svih čimbenika, a posebno, njihove perjanice, orguljaša iz mostarskih Bara, Dragana Čovića.

Profesore Šačire Filandra, nastojte prenijeti i svojim studentima, samo istinska saznanja i spoznaju o udruženom zločinačkom djelovanju, HDZ-a i njegovih „čimbenika“ na ovim našim prostorima, a u sospstvenoj podsvijesti, ako ne realno i istinski, neka vam svima „građanin“ bude svijetla vodilja, sa svim njegovim ljudskim pravima, kroz političko obrazovanje i djelovanje.

Možda bi, u mnogome, uveliko dao i svoj bolji veći doprinos u spoznaji saznanja našoj javnosti, da si za primjer uzeo „ubitačnu koalicionu nacionalističku i podrivačku saradnju“ pajdaša, guslara iz Laktaša i orguljaša iz Mostara, a patriotu i borca za državu Bosnu i Hercegovinu, Željka Komšića, ostavio na miru.Ostali prilozi:
» DAN BOSNE I HOLANDIJE ZA PAMĆENJE!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 19. July 2019 20:11
» DA ME NISU UBILI
Esmin Mehić, prof. | 19. July 2019 13:50
» VELIKOSRPSKI IGROKAZ, ZA NACIONALNI INTERES
Mr. Milan Jovičić | 19. July 2019 08:56
» OBNOVA SRPSKOFRANCUSKOG PRIJATELJSTVA
Zijad Bećirević | 19. July 2019 08:41
» RASKOL U PRAVOSLAVNIM CRKVAMA
Davut Nuriler | 15. July 2019 14:22
» ŠTA I KAKO SA ALUMINIJEM?
Mr. Milan Jovičić | 15. July 2019 13:33
» BOSNA JE JOŠ UVJEK U RALJAMA SRPSKE POLITIKE!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 13. July 2019 16:39
» POSJETA NANI FATI ORLOVIĆ U KONJEVIĆ POLJU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 12. July 2019 17:40
» ALUMINIJ, NEOBIČNA FIRMA, SA OBIČNIM PADOM?
Mr. Milan Jovičić | 12. July 2019 17:36
» ZAŠTO RS NIJE KAŽNJENA NAKON PRESUDA ZA GENOCID
Akademik dr. Suad Kurtćehajić | 11. July 2019 16:26
» JEDNOM DOBROM BOŠNJANINU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 10. July 2019 19:05
» ILIJAZ PILAV - LJAKAR KOJI JE POBIJEDIO NEMOGUĆE
Elmedina Muftić | 10. July 2019 18:17
» SAMRTNIČKI ROPAC HERCEGOVAČKOG GIGANTA
Zijad Bećirević | 07. July 2019 16:34
» GENOCID I URBICID
Mr. Milan Jovičić | 07. July 2019 15:57
» GENOCID NAD BOŠNJACIMA U SREBRENICI I PRIJEDORU - DANI VELIKE POUKE I OPOMENE
Dr. Husein ef. Kavazović, reisu-l-ulema | 05. July 2019 16:03
» PORAZ POLITIKA NA TLU BOSNE I HERCEGOVINE
Mr. Mehmed Čaušević | 02. July 2019 17:37
» DUHOVI IZ „ALUMINIJSKE“ MOSTARSKE KUTIJE
Mr. Milan Jovičić | 02. July 2019 17:08
» NEZRELI ZA PARIZ
Albinot Maloku | 28. June 2019 15:54
Ostali prilozi istog autora:
» ŠTA I KAKO SA ALUMINIJEM?
15. July 2019 13:33
» GENOCID I URBICID
07. July 2019 15:57
» ZAR I TI, DRUŽE FEĐA!?
01. June 2019 15:47
» KADA ZAMIRIŠU JORGOVANI
06. May 2019 14:46
» DEMAGOŠKE FLOSKULE, ZA MACE!
11. April 2019 19:08
» SUDBINA NAM JE NEUMITNA
08. April 2019 15:22
» NAŠA OPOZICIJA IZ HLADOVINE!
01. April 2019 16:16