Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

ZAR I TI PROFESORE, ŠAĆIR-BEŽE
Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 10. December 2018. 19:12:29

Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija: Kao bosanski Srbin i rođeni Sarajlija, a građanin, ove „crne rupe" grada Mostara, trebate svi znati, da smo se izborom Željka Komšića u Predsjedništvo, naše države, jednostavno oslobodili i višegodišnjeg terora, diskriminacije i neviđene pljačke na ovim prostorima, od nacionalističkih nakana i prisila, svih čimbenika, a posebno, njihove perjanice, orguljaša iz mostarskih Bara, Dragana Čovića.


Dekan Fakulteta političkih nauka (FPN) Šaćir Filandra smatra da je “nekulturno i nepošteno” da Bošnjaci nametnu Hrvatima Željka Komšića za člana bh. Predsjedništva.

Šta li je sve, u ovoj nam zajedničkoj državi nekulturno i nepošteno, u globalu bi se moglo detaljno i precizno razglabati godinama, recimo u našim školama po dvije, pod jednim krovom, ili, profesore Šaćir-beže, na Univerzitetima i Sveučilištima, gdje, upravo takvi, na neprimjerenom primjeru Željka Komšića, tumačite svojim studentima o „nekulturnim politikantskim sadržajima“

Po tvome mišljenju, slučaj “Komšić” predstavlja “jednu veliku političku ujdurmu koju su napravili ljudi koji su u biti politički nepismeni”.

Ej, naš Šaćir-beže, da znaš prije svega, da je jadna i država, u kojoj je na čelnoj poziciji fakulteta političkih nauka, takav jedan „nepismen politikantski kadar“.

Da li ti živiš u ovoj državi, punoj apsurda, a možda si pao i sa mjeseca, kada svojim primitivnim stavovima, neznanjem ili bezosjećajno, vrijeđaš i sve poštene građane, ove nam jedine Bosne i Hercegovine, koji, upravo, svojim glasovima izabraše Željka Komšića, a ne i tvoju ili SDA-ovu uzdanicu, partnera i istomišljenika, Dragana Čovića.

Kako to već i nisi spoznao, da je HDZ i najveća zločinačka i kriminalna stranka, a njegova perjanica je „čistokrvni“ Hrvat, idejni vođa i nalogodavac, bar u Hercegovini i Mostaru, svih nedjela UZP / udruženog zločinačkog poduhvata / te kao takav, uveliko je doprinio i čistki, progonima i ubistvima, mnogih tvojih sunarodnjaka.

Da li ste, mnogi, ispod zajedničke uvezane, HDZ - SDA-ovih zastava, istovremeno i istomišljenici i prtneri bili, u mnogim neprimjerenim , agresorskim aktivnostima. Upravo me i interesuje, profesore Šaćir-beže, šta li to ti pripovjedaš ,i svojim studentima, kada su u pitanju rezultati iz nedavne prošlosti, u toj vašoj „nepismenoj političkoj ujdurmi“.

Nažalost ili moju sreću, rodila me je majka srpkinja, rodio se u Bosni, u mome voljenom i rodnom Sarajevu, zalutah u ona ljepša vremena, druga Tita, u Hercegovinu i grad Mostar, te ostadoh i trajni mostarski Sarajlija. Neposredno spoznah i na svojoj koži, u svojoj duši i mojim ljudskim osjećanjima, šta je značila i ta „U“-čizma i njeni čimbenici iz NDH vakta i u ovim vremenima, ali sada sa HDZ-om i njegovim „bojovnicima“!

Dajući svoj glas, kao Bosanski Srbin, našem „zlatnom ljiljanu“ i građaninu Željku Komšiću, obasjala nas je svjetlost i vjera u bolje sutra, saznanje njegove pobjede, nad tim Draganom Čovićem.


Profesore Šačire Filandra, nastojte prenijeti i svojim studentima, samo istinska saznanja i spoznaju o udruženom zločinačkom djelovanju, HDZ-a i njegovih „čimbenika“ na ovim našim prostorima, a u sospstvenoj podsvijesti, ako ne realno i istinski, neka vam svima „građanin“ bude svijetla vodilja, sa svim njegovim ljudskim pravima, kroz političko obrazovanje i djelovanje.


Međutim, svojim stavovima i pogledima, iskazanim u ovim pisanim medijama, naveo si i mene i sve građane koji glasaše za, našega Željka Komšića, da li smo isitnski, toliko i politički nepismeni i nekulturni. Možda bih i prihvatio, da sam kojim slučajem i završio te vaše „politikanske studije“ a ne tehničke studije sa Beogradskog Univerziteta, ili da nisam sjedio u parlamentarnim klupama, one Titove Savezne skupštine i Republičke BiH skupštine ili u vijećničkim klupama Gradskog vijeća, grada Mostara.

Zato i preporučujem, profesore Šaćir-beže, mijenjaj i svoju „nepismenu“ politikantsku literaturu, svojim studentima, kao i svim sličnim istomišljenicima, u našoj jednoj i jedinoj domovini Bosni i Hercegovini, da istinski građani trebaju da biraju, a da svi vaši i naši Bošnjaci, Hrvati, Srbi i ostali, prema svome vjerskom i nacionalnom biću i opredjeljenju, za izvršenjem svojih vjerskih i Božijih / Allahovih uputa, neka posjećuju bogomolje, džamije, crkve, katedrale, sinagoge i druga prikladnija mjesta.

Kao bosanski Srbin i rođeni Sarajlija, a građanin, ove „crne rupe" grada Mostara, trebate svi znati, da smo se izborom Željka Komšića u Predsjedništvo, naše države, jednostavno oslobodili i višegodišnjeg terora, diskriminacije i neviđene pljačke na ovim prostorima, od nacionalističkih nakana i prisila, svih čimbenika, a posebno, njihove perjanice, orguljaša iz mostarskih Bara, Dragana Čovića.

Profesore Šačire Filandra, nastojte prenijeti i svojim studentima, samo istinska saznanja i spoznaju o udruženom zločinačkom djelovanju, HDZ-a i njegovih „čimbenika“ na ovim našim prostorima, a u sospstvenoj podsvijesti, ako ne realno i istinski, neka vam svima „građanin“ bude svijetla vodilja, sa svim njegovim ljudskim pravima, kroz političko obrazovanje i djelovanje.

Možda bi, u mnogome, uveliko dao i svoj bolji veći doprinos u spoznaji saznanja našoj javnosti, da si za primjer uzeo „ubitačnu koalicionu nacionalističku i podrivačku saradnju“ pajdaša, guslara iz Laktaša i orguljaša iz Mostara, a patriotu i borca za državu Bosnu i Hercegovinu, Željka Komšića, ostavio na miru.Ostali prilozi:
» ČIJI JE STAV STAVA O ISLAMSKOJ ZAJEDNICI U SANDŽAKU
Dr. Jahja Fehratović | 20. February 2019 17:54
» DAMIR NIKŠIĆ - KUKAVICA I DEZERTER
Elmedina Muftić | 19. February 2019 16:26
» "BORO, JA JESAM SRBIN, ALI ZA TEBE SAM UVIJEK BOSANAC"
Ajša Čišija | 19. February 2019 16:04
» CRNO-ZELENI PELIKAN, SA ZELENIM MASTILOM!
Mr. Milan Jovičić | 19. February 2019 15:29
» KOSTAJNIČKA NOĆ UŽASA
Ferhat Korajac | 15. February 2019 17:23
» PSIHIČKI GENOCID
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 13. February 2019 15:48
» KOLORITNA DUGA, NAŠIH ZABLUDA!
Mr. Milan Jovičić | 13. February 2019 14:00
» KAD GA MILJENKO JERGOVIĆ UPRSKA
Šemso Agović | 11. February 2019 19:51
» SRPSKI I SVJETSKI REVIZIONISTIČKI HOHŠTAPLERI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 11. February 2019 19:12
» RAZNORAZNE VIBRACIJE SA SVRHOM DOBIJANJA INFORMACIJE
Ajša Čišija | 11. February 2019 17:44
» RAZMISLI, ČOVJEČE!
Mehmed Meša Delić | 11. February 2019 17:02
» NAZIV ENTITETA REPUBLIKA SRPSKA JE NEODRŽIV
Prof. dr. Jusuf Mulić | 10. February 2019 15:26
» BOŠNJAČKA BORBA ZA IME, DOMOVINU I DOSTOJANSTVO
Akademik dr. Suad Kurtćehajić | 10. February 2019 00:36
» INZKO, ODLAZI SA POZICIJE VISOKOG PREDSTAVNIKA U BIH!
Džebrail Bajramović | 09. February 2019 20:25
» OD RAIFA DO VIZNIH BARIJERA: OD BOSNE S LJUBAVLJU KOSOVARIMA
Dr. Muljaim Kaćka | 08. February 2019 18:58
» TRADICIJE, JEZIK I UMJETNOST
Mustafa Kahramanyol, prof. dr. emeritus | 06. February 2019 21:42
» MAKEDONIJA U NATO: ZORAN ZAEV JE PARADIGMA VELIKOG DRŽAVNIKA
Dženis Šaćirović | 06. February 2019 17:30
» SELMA, NE NAGINJI SE KROZ PENDŽER!
Mr. Milan Jovičić | 06. February 2019 17:14
» CRNA GORA U PARADOKSU RAZUMNOG KRIMINALIZOVANJA SVIJESTI
Hazbija Kalač | 05. February 2019 17:14
» PRINCIPI LJUDSKOG BRATSTVA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 04. February 2019 20:25
Ostali prilozi istog autora:
» KOLORITNA DUGA, NAŠIH ZABLUDA!
13. February 2019 14:00
» POZIV ZA RAZUMNO PONAŠANJE
04. February 2019 16:50
» GLEDAJMO ISTINU U OČI!
17. January 2019 15:17
» „ĆIRILICA“ ZA „DODIKOVCE“
30. December 2018 20:55
» NAŠA DOMOVINO, PONOSNA I PRKOSNA!
18. December 2018 17:49
» SRPSKI BISERI IZ MOSTARA
26. November 2018 17:51
» ALUMINIJ I NJEGOVI SPASITELJI
22. October 2018 19:43