Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

I to je život
HOĆE LI VUKOVI OPET ZAVIJATI BOSNOM I HERCEGOVNOM
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 11. December 2018. 13:12:24


Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je predstavnicima političkih partija zastupljenim u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH poziv na konsultacije o imenovanju predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, prenijeli su danas (10.12.2018.) mediji. Time se počinju stvarati uslovi da se, u vremenu pred nama, što prije konstituiše i samo Vijeće ministara BiH. Obzirom na moguću koaliciju SNSD-a, HDZ-a i SDA, zasigurno će, novi sastav Ministarskog vijeća izazvati bure negodovanja jer se u njemu, sudeći po prepisci na društvemim mrežama, mogu naći i lica koja su pojedine krajeve naše zemlje Bosne i Hercegovine, tokom odbrambeno-oslobodilačkog rata u BiH 1992.-1995. godine zavijali u crno, vršili etnička čišćenja, ubijali one druge i drugačije od njih. Primjera radi, u novom sastavu ministarskog vijeća BiH, na mjestu Ministra odbrane Bosne i Hercegovine, mogao bi se naći pukovnik Milan Jolović - Legenda, bivši komandant Specijalne jedinice „Vukovi sa Drine“ od čijih se zavijanja i danas ledi krv u žilama onima koji su u julu 1995.godne preživjeli genocid u Srebrenici.

- 'Ajde brate sada pritisni, frka im je, sad pritisni NATO pakt nam ne može ništa, odjekivale su tada njegove riječi putem radio uređaja u trenutku dok su njegovi „vukovi“ ubijali one koji su tražili spas po srebreničkim šumama. Zauzmi najbolje položaje, opleti dolje da čujem vukove kako zavijaju.

Nakon takvih, njegovih, naredbi čulo se zavijanje srpskih vojnika i pucnjava prema šumi kroz koju su bježali ljudi.

Molbom, koju je Koordinacija udruženja elitnih jeinica Vojske RS dana 27.novembra ove godine uputila Miloradu Dodiku, predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercgovine, upravo se za Ministra odbrane naše zemlje traži postavljenje Milana Jolovića Legende (!!??).

-Smatramo da je Jolović istinski patriota, kaže se u njihovoj Molbi koju su potpisali predstavnici sedam Specijalnih jedinica Vojske RS među kojima su: „Peša“ Brčko, „Tobutski Sokolovi“ iz Lopara, „Garda Panteri“ iz Bijeljine, „Vukovi sa Drine“ iz Zvornka, „Garda Šekovići“ iz Šekovića, „Bjeli Vukovi“ sa Pala i „Manda“ iz Ugljevika. Svoj patriotizam je dokazao i u ratu te smatramo da će na najbolji moguć način zastupati interese RS u zajedničkim institucijama u Sarajevu.
Ova koordinacija smatra „da istinske patriote trebaju biti u Zajedničkim organima Bosne i Hercegovine“.

Sudeći po nemuštm potezima vezanim za neadekvatno sankcionisanje isticanja zastave RS u zgradi Predsjedništva BiH, neadekvatnim reagovanjima na retoriku Milorada Dodika u kojoj negira državu na čijem je čelu, nije isključeno da bi njegova nova provikacija mogla biti i prijedlog nekih kadrova u zajedničke institucije sličnih Joloviću oko čijih imenovanja će se „lomiti koplja“, uglavnom na štetu Bošnjaka jer će SNSD-ovi i HDZ-ovi koalicioni partneri, po običaju, da bi zaštitili svoje pozicije, zažmiriti, a šposlije.... Moglo bi se nad Bosnom i Hercgovinom opet začuti zavijanje vukova.
Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
» I KAD ODEM OSTAT ĆU
20. August 2019 20:41
» LJETO U BOSNI I HERCEGOVINI
23. July 2019 21:50
» VJETROVI SJETE
12. June 2019 17:35