Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari

DODIKOVO "NJET" - NATO JE PUT NESTANKA BOSANSKOG ENTITETA "REPUBLIKA SRPSKA"
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 28. December 2018. 16:12:02

DR. MUSTAFA CERIĆ: Dodik je, jednostavno, pod dejstvom srpskog opijuma "NJET", koji ga drži u stanju ahmakluka ili bezumlja. Jer, samo ahmak ne razumije da je Bosna predodređena za NATO, koji je mnogo uložio da bi se sada odrekao svojih zasluga za zaustavljanje rata u Bosni, te uspostavu i održavanje mira i sigurnosti na Balkanu i u Europi - preko Bosne i sa Bosnom. Nadalje, Bosna se opredjelila za članstvo u Europsku Uniju, a to znači za sistem mira i sigurnosti na Balkanu i u Europi, kojeg održava NATO. Makar što se zvala Majka, Rusija je daleko i od Bosne i od Srbije, a onaj koji je daleko od očiju, daleko je i od srca. Balkan i Europa su blizu i Srbiji i Bosni do očiju, pa time i do srca.


Stara mudrost kaže da za svaku bolest postoji lijek osim za ahmakluk, tj., budalaštinu. A budalaština je stanje bezumnosti, u kojem čovjek gubi dodir sa stvarnošću. To se događa naročito u politici, tj. u vlasti. Jer, vlast je opijum za političare, opijum koji opija političare do besvjesti. Nema u tome razlike među političarima ni po rasi, ni po naciji, ni po vjeri. Svi su u tome isti, jer svi se opijaju vlašću, koja ih izbezumljuje. No, postoji ipak razlika u količini promila opijuma u nečijoj političkoj krvi. Što više promila ekstremno-nacionalističkog ili ideološkog opijuma u krvi, to više bezumnog u političkom ponašanju, ponašanju koje vodi politiku, političare i one koji ih slijede u propast.

Nije ni cinizam ni sarkazam, već moja čista ljudska zapitanost i zabrinutost za srpski narod u Bosni, ne zbog Bosne, jer Bosna nije ni pijana ni bezumna, već zbog bosanskog entiteta "Republika Srpska". Zabrinut sam zbog nedozvoljene količine promila opijuma u krvi srspke politike, opijuma pod oznakom "NJET", koji otrovno djeluje na srpsku pamet više od dvije decenije.

Od nekih pijanstava ljudi se u neka doba otrijezne. Ali, od opijuma pod oznakom "NJET" u srpskoj politici, očito, nema otrežnjenja. Mislio sam da u srpskoj politici ima pameti da shavti da je opijum pod oznakom "NJET" koštao srpski narod velikih stradanja kako u Hrvatskoj tako i na Kosovu. Milorad Dodik bi trebao ponešto naučiti od slučaja Milana Babića u Hrvatskoj, koji je odbio prihvatiti "Plan Z-4" za Republiku Srpsku Krajinu, koja bi de facto i de jure po tom planu bila "država u državi" u Hrvatskoj. Nakon Babićevog "NJET" uslijedila je hrvatska "Oluja". No comment!

Isto tako, opijum srpske politike pod oznakom "NJET" je djelovao da se odbaci ponuđeni srpsko-kosovski mirovni dogovor u dvorcu Rambuje u Parizu (1999). Na taj način, srpska politika "NJET" u Rambuje je otvorila put za intervenciju NATO-a na Kosovu. Nakon toga, srpski politički i vojni vrh završio je na Međunarodnom sudu u Hagu, sudu u čijem osnivanju je sudjelovala i srpska Majka Rusija, koja po difoltu priznaje rezultate Haškog tribunala za bivšu Jugoslaviju. A rezultati Haškog tribulala su presude srpskoj politici za zločin protiv čovječnosti - genocid. Ni Majka Rusija tu nije ništa mogla učiniti, niti je mogla izliječiti srpsku politiku od opijuma "NJET". A ne može se reći da se Majka Rusija nije brinula i da se još uvijek ne brine za srpsku čast i slobodu. Dokaz tome je ruska majčinska briga prema braći Srbima kod upotrebe Veta da se donese rezolucja u Vijeću Sigurnosti UN-a o srpskom genocidu u Srebrenici. To je najviše što je Majka Rusija mogla i htjela uraditi za srpsku stvar: solidarisati se sa srpskom politikom u zločinu protiv čovječnosti - genocid. I ništa više, i ništa manje. U znak zahvalnosti za tu podršku negacije zločina genocida u Srebrenici, srpska politika u Bosni je u istočnom Sarajevu otkrila spomen ploču ruskom ambasadoru pri UN-u Vitaliju Čurkinu.

Srpska politika se nije otrijeznila ni kad je bilo riječi o pitanju državnog zajedništa sa Crnom Gorom. I tu je djelovao opijum pod oznakom "NJET" svemu što je Crna Gora tražila, kao svoje pravu u Saveznoj Republici Jugoslaviji. Zbog toga je to državno zajedništvo kratko trajala (1992-2003), jer Crna Gora, makar što je jedno od dva oka u glavi, nije mogla izdržati ahmakluk ili bezumlje srpske politike, koja nije imala dodir sa stvarnošću. Ni sa Makedonijom srpska politika nije u dosluhu zbog opijuma pod oznakom "NJET". Srpska politika nije u dodiru sa stvarnošću ni u Makedoniji.

Iako im se činila najlakšim plijenom, Bosna je sada najveća zagonetka za srpsku politiku u Bosni, ali ne zbog Bosne kao takve, već zbog srpskog opijuma pod oznakom "NJET". Dokaz za to je priča Milorada Dodika ovih dana, koji kao da je pao s Marsa. Ne zna ni gdje je došao, ni gdje je pošao. On ništa ne uči iz slučaja Milana Babića u Hrvatskoj, niti iz slučaja Slobodana Miloševića u Rambujeu. A moga je naučiti ako ništa drugo, a ono da bi i "Plan Z-4" i Rambuje za Kosovo danas srpska politika prihvatila širokih ruku. Pokazalo se da su te propuštene prilike bile i ostale kobne za srski narod. Ali, pijan čovjek nije svjestan svojih grešaka sve dok se ne otrijezni.

Dakle, Dodik bi trebao da se otrijezni te da uči i nauči da je njegov srpski opijum "NJET" - NATO za Bosnu mogući put nestanka bosanskog entiteta "Republika Srpska". Naravno, to može shvatiti samo trijezan čovjek, koji ima osjećaj političke i moralne odgovornosti za svoj narod u Bosni. To nisu imali ni Milan Babić ni Slobodan Milošević. Očito, Milorad Dodik ide njihovim stopama. Jer, ni Dodik nije ni trijezan, ni odgovoran, kao što nisu bili ni oni.

Dodik je, jednostavno, pod dejstvom srpskog opijuma "NJET", koji ga drži u stanju ahmakluka ili bezumlja. Jer, samo ahmak ne razumije da je Bosna predodređena za NATO, koji je mnogo uložio da bi se sada odrekao svojih zasluga za zaustavljanje rata u Bosni, te uspostavu i održavanje mira i sigurnosti na Balkanu i u Europi - preko Bosne i sa Bosnom. Nadalje, Bosna se opredjelila za članstvo u Europsku Uniju, a to znači za sistem mira i sigurnosti na Balkanu i u Europi, kojeg održava NATO. Makar što se zvala Majka, Rusija je daleko i od Bosne i od Srbije, a onaj koji je daleko od očiju, daleko je i od srca. Balkan i Europa su blizu i Srbiji i Bosni do očiju, pa time i do srca.

Prema tome, patriotski savjet Miloradu Dodiku je da se liječi od srpskog opijuma "NJET" - NATO, jer to izlječenje je, prije svega, dobro i spasonisno za srpski narod u Bosni i za bosanski entitet "Republika Srpska". U protivnom, Milorad Dodik će biti kriv za nestanak bosanskog entiteta "Republika Srpska". Jer, ovo što govori i radi Milorad Dodik oko NATO ubrzava proces nestanka bosanskog entiteta "Republika Srpska".

Opet kažem, nije ni cinizam ni sarkazam, već moja ljudska zabrinutost za srpski narod u Bosni, koji zaslužuje da ga vode trijezni i odgovorni političari, koju su se izlječili od srpskog opijuma "NJET".

Nadam se da će trezvena srpska pamet ovu moju poruku dobronamjerno shvatiti. Za nas sve u Bosni nema drugog puta već da se okrenemo jedni drugima trijezne pameti i hladne glavi u okviru mira i sigurnosti NATO i u okviru punopravnog članstva u EU.

Tako nam svima Bog Svevišnji pomogao.Ostali prilozi:
» PUTEVI IZ PORODIČNOG NASILJA ... JER TI NISI SAMA ...
Dr. Bisera Suljić-Boškailo | 22. January 2019 17:05
» NEGATORI GENOCIDA U SREBRENICI - VUČIĆ I PUTIN - NISU PRIJATELJI BOSNE I BOŠNJAKA / BOSANACA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 18. January 2019 16:32
» OTVORENO PISMO IZ SARAJEVA "PRIJATELJU BOŠNJAKA" ALEKSANDRU VUČIĆU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 15. January 2019 14:52
» BIR RADIO POVEZUJE DUŠE I SRCA MUSLIMANA BOŠNJAKA ŠIROM SVIJETA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 12. January 2019 14:53
» LAŽNA DRŽAVA REPUBLIKA SRPSKA
Akademik dr. Suad Kurtćehajić | 11. January 2019 16:25
» DUBIČKA DONJA GRADINA DOBIVA NOVI MEMORIJALNI KOMPLEKS
Zijad Bećirević | 02. January 2019 17:30
» DODIKOVO "NJET" - NATO JE PUT NESTANKA BOSANSKOG ENTITETA "REPUBLIKA SRPSKA"
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 28. December 2018 16:03
» „TAMO NAS NEMA A OVDJE NISMO“
Velija Murić | 28. December 2018 15:24
» "SRETAN TI ROĐENDAN", SINE MERJEMIN, I NEKA JE TVOJE I IME MAJKE TVOJE HVALJENO U BOSNI!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 25. December 2018 15:47
» DODIKOVA LOGIKA O SAMOOPREDJELJENJU OPASNA ZA VUČIĆA I SRBIJU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 23. December 2018 14:19
» ČOVIĆEV BOŽIĆ U BOSANSKOJ DRŽAVI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 21. December 2018 17:37
» DR. HFZ. HARIS-EF. HADŽIĆ SNIMIO CIJELI KUR’AN NA CD
Mr. hfz. Maid-ef. Ibrahimović | 01. December 2018 16:32
» MELEK SA VIOLINOM
Said Šteta | 27. November 2018 16:35
» ....ON MENI NEMA BOSNE!
Aziz Hurem | 26. November 2018 19:06
Ostali prilozi istog autora:
» BOSNO MOJA
10. January 2019 15:54