Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

„ĆIRILICA“ ZA „DODIKOVCE“
Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 30. December 2018. 20:12:46

Piše: Mr Milan Jovičić, mostarski Sarajlija!


Danas, na internetu gledam video snimak i slušam „Ćirilicu“ koju vodi novinar Marić, a gost je Milorad Dodik.
Pitam se, da li sam ja, zaista i građanin ovakve države, zvana Bosna i Hercegovina, ako joj je na čelnoj poziciji u vlasti, ovakav psihijatrijski slučaj?!
Naši stari bi odmah rekli, da ne misli svojom glavom, da je to najobičniji „govnar“ koji je, istinski, sve oko sebe zasrao, da daleko smrdi, ne može se tako lako očistiti.

Ne misli svojom glavom, već kao psihopata, uz gusle „kukuriče“.

Da je, zaista, psihijatrijski slučaj, dalo se i naslutiti, jer su ga u njegovom mentalnom sklopu i razvoju, nunali i odgajali, osuđeni ratni zločinci psihijatar Radovan i zločinac Ratko, stanovnici Haških ćelija.
U ovoj emisiji, koju preporučujem i svim građanima, čija je ova i jedina domovina, Bosna i Hercegovina, da je obavezno poslušaju.
„Čistokrvni, veliko srpski izrod“ i guslar svoga nacionalističkoga, nebeskoga naroda, gusla li gusla, već davno otrcane i slušane, ravnogorske nacionalističke pjesme, podnošljive, samo njegovim istomišljenicima, iz zajedničkog tora, „velike Srbije“!
Guslarenje je i njegova preokupacija, kojom priziva, svoje srpsko stado u jednoj zajednici, „nebeskih“ Srba iz Republike srpske i Republike Srbije, koja bi se mogla i proglasiti “Ronhill“ državica, prema i njegovom zanimanju, sa sjedištem na Dedinju, sa Vučkom i družinom, koja misli kao i on.
Takvo im guslanje, ne bi smetalo, kao što im smeta, kako to veli Mićo iz Laktaša, „urlikanje“ mujezina sa banjalučkih džamija, od kojih je većina i porušena od njegovih boraca, iz genocidnog „otadžbinskog“ rata, ali su ih, eto, morali i obnoviti.
Kako veli, njegova Republika srpska je na prvome mjestu, a državu Bosnu i Hercegovinu i ne priznaje!On je, državljanin, samo buduće, zajednice svih Srba, Republike srpske i Republike Srbije, u jedinstvenoj državi.
Posjeduje pasoš, kako veli u emisiji, Republike srpske i Republike Srbije, malo razmisli i dodaje, ali formalno i Republike Bosne i Hercegovine!
Jer, kako dalje „bunca“ u tekućem intervjuu, Bosna i Hercegovina je država, koja je nepotrebna, nemoguća i nepoželjna za sve njegove Srbe, u takvoj „velikoj Srbiji“.
Pomalo, radi relaksacije, na provokativni upit voditelja, u fudbalskom susretu Bosne i Hercegovine i Srbije, za koga to navija, bez razmišljanja je odgovorio, isključivo za Srbiju.
Može se i zaključiti, da iz svake njegove pomisli na ovu državu, kao i iz buljavih očiju, ovoga Laktaškog guslara i „govedara“ varniče iskrice mržnje i zlobe i prema državi i prema svim drugim različitostima, njenoga stanovništva.Ako se takva zvijer od čovjeka, državo mrzac i psihopata „veliko srpski“ i nalazi na funkciji, čelnika u Predsjedništvu, a znajući koga je i izabrao iz genocidne tvorevine, šta mi ostali, normalni državljani, svoje jedine domovine, trebamo da očekujemo, od te iste vlasti.
Pitajmo se, šta rade druge državne institucije, od sudstva i tužilaštva, od izvršne i zakonodavne vlasti, od parlamenata na državnom nivou, zašto to samo slušaju i uče, ponekad i progovore, engleskim jezikom, a ne nauče i poslušaju, ponekad i malo „Ćirilicu“, kako bi se i neposredno uvjerili, kakvo im to „dobro ili zlo“ želi, njihov, novo izabrani guslar i foteljaš u vlasti.
Apelujem, na druga dva naša člana, Željka i Šefika, da ne dozvole, suvišno „roktanje“ sa njegovom zastavom, iako, mu ne mogu zabraniti, mogu i trebaju da ga osujete u svakoj njegovoj „svinjskoj“ nakani.
Nadati se, da će doći i vrijeme, da nam proradi i pravna država, da i tužilaštvo i sudstvo, rade svoj posao, bez uticaja, bilo kojih politikanata i kvazi političara, a da građani mogu birati svoje kandidate.
Ostaje mi građansko zadovoljstvo, da kao Bosanskom Srbinu, mogu glasno i jasno, da se distanciram od Srbina, koji i nije Bosanac, već „veliki Srbin“ sa Vučkom u Srbiji, ali ih u Bosni i Hercegovini, nazivaju „dodikovcima“ daleko im moja kuća bila.
Međutim, trebaju i moraju shvatiti, cjelovito rukovodstvo iz susjedne Republike Srbije, prije svih predsjednik Aleksandar Vučić, premijerka Ana i njihovi ministri, da svi normalni građani, ove nam jedine domovine Bosne i Hercegovine, nemaju ništa protiv dobrih odnosa, ovoga entiteta, zvanog Republika srpska i Republike Srbije, ali trebaju znati, da su izabrali pogrešnu osobu i psihopatu, Milorada Dodika. Njihovo tapšanje i odobravanje, njegovih postupaka i nakaradne retorike, ne može nikako voditi, naše međusobne dobre odnose, u povratku povjerenja i pomirenja, sve dok oni i dalje podržavaju ovu retoriku, veliko srpskog nacionaliste, Milorada Dodika.
Što prije shvate i prihvate, ove istinite konstatacije i činjenice, bolje će biti i za njih neposredno i za njihovu Srbiju.
Mogu i da vjeruju, ako žele, da kao Bosanski Srbin, kao student Beogradskog Univerziteta, kao graditelj velikih industrijskih objekata u Srbiji, kao penzioner i Republike Srbije, te kao i bivši Savezni parlamentarac iz BiH u palati sa Bulevara, a rođeni Sarajlija i stanovnik grada Mostara, apsolutno podržavam i sve volim, što nam se dobro dešava sa Republikom Srbijom.
Međutim, dosta nam je ovakve ubitačne i nacionalističke retorike, nama normalnim, građanima i svim Bosansko – hercegovačkim Srbima, ne i „dodikovcima“ jer ga mi nismo niti birali u vlast, dok njegova diktatura i kaubojsko ponašanje, može samo da se toleriše u Republici srpskoj, donekle i u Republici Srbiji, ali dokle???Ostali prilozi:
» HISTORIJA JE REPETICIJA, NIJE UČITELJICA!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 18. August 2019 11:06
» EGO TRIP SENADINA LAVIĆA I ESADA DURAKOVIĆA
Akademik dr. Ferid Muhić | 17. August 2019 09:39
» BREGOVIĆEVA TROPRSTA PISMA
Elmedina Muftić | 17. August 2019 02:37
» NA SLOVO OGORČEN
Said Šteta | 16. August 2019 10:43
» BOSNA I HERCEGOVINA, JEDINA NAM JE DRŽAVA!
Mr. Milan Jovičić | 14. August 2019 07:40
» ŠTA JE SRPSKI BEZ BOSANSKOG
Akademik dr. Muamer Zukorlić | 12. August 2019 11:46
» BOŠNJACIMA, DOK SU PRI PAMETI
Akademik dr. Ferid Muhić | 10. August 2019 09:22
» UTAKMICA OKO "NATO" ZAVRŠENA JE NERJEŠENO! SLIJEDE PENALI!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 09. August 2019 07:41
» I JOŠ JEDNOM O ANDRIĆU
Haris Hojkurić | 03. August 2019 08:52
» HRVATSKA POLITIKA U SVJETLU AKTUELNOG NEOFAŠIZMA
Džebrail Bajramović | 03. August 2019 08:20
» O DOBRIM LJUDIMA U VREMENU ZLA
Zijad Bećirević | 02. August 2019 16:49
» JEDINA POSTOJANA LJUBAV
Ajša Čišija | 02. August 2019 06:37
» O KRIZI IDENTITETA (ANTI) - FAŠISTA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 30. July 2019 04:36
» ČEKA SE IZVINJENJE I OSTAVKA KRISTINE LJEVAK ILI ĆE SE GONITI INAT ZA INAT?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 27. July 2019 20:15
» JEZIK BOSANSKI OPASNOST ZA SRPSKI?
Akademik dr. Muamer Zukorlić | 27. July 2019 06:55
Ostali prilozi istog autora:
» ISTINA JE JEDNA
04. August 2019 07:08
» ŠTA I KAKO SA ALUMINIJEM?
15. July 2019 13:33
» GENOCID I URBICID
07. July 2019 15:57
» ZAR I TI, DRUŽE FEĐA!?
01. June 2019 15:47
» KADA ZAMIRIŠU JORGOVANI
06. May 2019 14:46