Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

„ĆIRILICA“ ZA „DODIKOVCE“
Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 30. December 2018. 20:12:46

Piše: Mr Milan Jovičić, mostarski Sarajlija!


Danas, na internetu gledam video snimak i slušam „Ćirilicu“ koju vodi novinar Marić, a gost je Milorad Dodik.
Pitam se, da li sam ja, zaista i građanin ovakve države, zvana Bosna i Hercegovina, ako joj je na čelnoj poziciji u vlasti, ovakav psihijatrijski slučaj?!
Naši stari bi odmah rekli, da ne misli svojom glavom, da je to najobičniji „govnar“ koji je, istinski, sve oko sebe zasrao, da daleko smrdi, ne može se tako lako očistiti.

Ne misli svojom glavom, već kao psihopata, uz gusle „kukuriče“.

Da je, zaista, psihijatrijski slučaj, dalo se i naslutiti, jer su ga u njegovom mentalnom sklopu i razvoju, nunali i odgajali, osuđeni ratni zločinci psihijatar Radovan i zločinac Ratko, stanovnici Haških ćelija.
U ovoj emisiji, koju preporučujem i svim građanima, čija je ova i jedina domovina, Bosna i Hercegovina, da je obavezno poslušaju.
„Čistokrvni, veliko srpski izrod“ i guslar svoga nacionalističkoga, nebeskoga naroda, gusla li gusla, već davno otrcane i slušane, ravnogorske nacionalističke pjesme, podnošljive, samo njegovim istomišljenicima, iz zajedničkog tora, „velike Srbije“!
Guslarenje je i njegova preokupacija, kojom priziva, svoje srpsko stado u jednoj zajednici, „nebeskih“ Srba iz Republike srpske i Republike Srbije, koja bi se mogla i proglasiti “Ronhill“ državica, prema i njegovom zanimanju, sa sjedištem na Dedinju, sa Vučkom i družinom, koja misli kao i on.
Takvo im guslanje, ne bi smetalo, kao što im smeta, kako to veli Mićo iz Laktaša, „urlikanje“ mujezina sa banjalučkih džamija, od kojih je većina i porušena od njegovih boraca, iz genocidnog „otadžbinskog“ rata, ali su ih, eto, morali i obnoviti.
Kako veli, njegova Republika srpska je na prvome mjestu, a državu Bosnu i Hercegovinu i ne priznaje!On je, državljanin, samo buduće, zajednice svih Srba, Republike srpske i Republike Srbije, u jedinstvenoj državi.
Posjeduje pasoš, kako veli u emisiji, Republike srpske i Republike Srbije, malo razmisli i dodaje, ali formalno i Republike Bosne i Hercegovine!
Jer, kako dalje „bunca“ u tekućem intervjuu, Bosna i Hercegovina je država, koja je nepotrebna, nemoguća i nepoželjna za sve njegove Srbe, u takvoj „velikoj Srbiji“.
Pomalo, radi relaksacije, na provokativni upit voditelja, u fudbalskom susretu Bosne i Hercegovine i Srbije, za koga to navija, bez razmišljanja je odgovorio, isključivo za Srbiju.
Može se i zaključiti, da iz svake njegove pomisli na ovu državu, kao i iz buljavih očiju, ovoga Laktaškog guslara i „govedara“ varniče iskrice mržnje i zlobe i prema državi i prema svim drugim različitostima, njenoga stanovništva.Ako se takva zvijer od čovjeka, državo mrzac i psihopata „veliko srpski“ i nalazi na funkciji, čelnika u Predsjedništvu, a znajući koga je i izabrao iz genocidne tvorevine, šta mi ostali, normalni državljani, svoje jedine domovine, trebamo da očekujemo, od te iste vlasti.
Pitajmo se, šta rade druge državne institucije, od sudstva i tužilaštva, od izvršne i zakonodavne vlasti, od parlamenata na državnom nivou, zašto to samo slušaju i uče, ponekad i progovore, engleskim jezikom, a ne nauče i poslušaju, ponekad i malo „Ćirilicu“, kako bi se i neposredno uvjerili, kakvo im to „dobro ili zlo“ želi, njihov, novo izabrani guslar i foteljaš u vlasti.
Apelujem, na druga dva naša člana, Željka i Šefika, da ne dozvole, suvišno „roktanje“ sa njegovom zastavom, iako, mu ne mogu zabraniti, mogu i trebaju da ga osujete u svakoj njegovoj „svinjskoj“ nakani.
Nadati se, da će doći i vrijeme, da nam proradi i pravna država, da i tužilaštvo i sudstvo, rade svoj posao, bez uticaja, bilo kojih politikanata i kvazi političara, a da građani mogu birati svoje kandidate.
Ostaje mi građansko zadovoljstvo, da kao Bosanskom Srbinu, mogu glasno i jasno, da se distanciram od Srbina, koji i nije Bosanac, već „veliki Srbin“ sa Vučkom u Srbiji, ali ih u Bosni i Hercegovini, nazivaju „dodikovcima“ daleko im moja kuća bila.
Međutim, trebaju i moraju shvatiti, cjelovito rukovodstvo iz susjedne Republike Srbije, prije svih predsjednik Aleksandar Vučić, premijerka Ana i njihovi ministri, da svi normalni građani, ove nam jedine domovine Bosne i Hercegovine, nemaju ništa protiv dobrih odnosa, ovoga entiteta, zvanog Republika srpska i Republike Srbije, ali trebaju znati, da su izabrali pogrešnu osobu i psihopatu, Milorada Dodika. Njihovo tapšanje i odobravanje, njegovih postupaka i nakaradne retorike, ne može nikako voditi, naše međusobne dobre odnose, u povratku povjerenja i pomirenja, sve dok oni i dalje podržavaju ovu retoriku, veliko srpskog nacionaliste, Milorada Dodika.
Što prije shvate i prihvate, ove istinite konstatacije i činjenice, bolje će biti i za njih neposredno i za njihovu Srbiju.
Mogu i da vjeruju, ako žele, da kao Bosanski Srbin, kao student Beogradskog Univerziteta, kao graditelj velikih industrijskih objekata u Srbiji, kao penzioner i Republike Srbije, te kao i bivši Savezni parlamentarac iz BiH u palati sa Bulevara, a rođeni Sarajlija i stanovnik grada Mostara, apsolutno podržavam i sve volim, što nam se dobro dešava sa Republikom Srbijom.
Međutim, dosta nam je ovakve ubitačne i nacionalističke retorike, nama normalnim, građanima i svim Bosansko – hercegovačkim Srbima, ne i „dodikovcima“ jer ga mi nismo niti birali u vlast, dok njegova diktatura i kaubojsko ponašanje, može samo da se toleriše u Republici srpskoj, donekle i u Republici Srbiji, ali dokle???Ostali prilozi:
» BOSNA I BOŠNJACI
Mustafa Kahramanyol, prof. dr. emeritus | 21. January 2019 01:34
» ALI-PAŠA VJEČNO ŽIVI!
Avdo Metjahić | 20. January 2019 14:52
» ETO, KOSOVSKI CUKO ZA RUSKI VETO
Said Šteta | 18. January 2019 18:13
» BOLESTI I LIJEČENJA
Prof. Habib Mandžić | 18. January 2019 13:37
» ZAGREB I ANKARA, BEOGRAD I MOSKVA: JE LI BOSNA OPET NA STOLU BERLINSKOG KONGRESA?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 17. January 2019 15:36
» GLEDAJMO ISTINU U OČI!
Mr. Milan Jovičić | 17. January 2019 15:17
» SREBRENIČKA REZOLUCIJA EP JE IZRAZ KONTINUITETA PAMĆENJA GENOCIDA NAD NAŠIM NARODOM
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 15. January 2019 19:37
» PATOLOŠKI LAŽOV NEMANJA KUSTURICA
Prof. dr. Jusuf Mulić | 14. January 2019 17:18
» GEBELSOVSKE GENSKE LAŽI MRZITELJA BOSNE
Said Šteta | 13. January 2019 13:36
» DVOJAKA LICEMJERNA ČOVIĆEVA POLITIKA PREMA BOSNI I HERCEGOVINI
Akademik dr. Suad Kurtćehajić | 12. January 2019 18:53
» NESTALO JE JAGNJADI ZA KLANJE
Ajša Čišija | 12. January 2019 18:27
» POMENULO SE...6
Fatih Hadžić | 11. January 2019 15:50
» 27 GODINA GENOCIDNE TVOREVINE
Zijad Bećirević | 09. January 2019 21:29
» TEMELJI RS SU MASOVNE GROBNICE OD BOSANSKOG NOVOG DO TREBINJA
Mirsad Duratović | 09. January 2019 13:14
Ostali prilozi istog autora:
» GLEDAJMO ISTINU U OČI!
17. January 2019 15:17
» NAŠA DOMOVINO, PONOSNA I PRKOSNA!
18. December 2018 17:49
» ZAR I TI PROFESORE, ŠAĆIR-BEŽE
10. December 2018 19:19
» SRPSKI BISERI IZ MOSTARA
26. November 2018 17:51
» ALUMINIJ I NJEGOVI SPASITELJI
22. October 2018 19:43
» SUDBINA JE U NAŠEM GLASU!
30. September 2018 23:53
» OVAKAV NAM „HADŽIJA“ I TREBA
26. September 2018 20:31
» BILBORD SA LINIJE SMRTI
23. September 2018 03:44
» NE BIRAJMO, CRNU NAM BUDUĆNOST!
17. September 2018 18:53
» GRAĐANI, POTRAŽIMO SPAS!
04. September 2018 14:47