Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Ibret dana
DR. CERIĆ: ĆAMIL DURAKOVIĆ - ČUDO BOSANSKOG (NE)OTPORA
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 19. January 2019. 13:01:45


U našoj Bosni ima raznih čuda - onih što razgaljuju dušu, ali i onih što dušu rastužuju i razjadjuju.

Jedno od tih tužnih i jadnih bosanskih čuda je Ćamil Duraković, kojem je, na posljednjim lokalnim izborima, Ivan Gruić iz ruku oteo općinu Srebrenicu dok je on bio u lovu na vještice.

Sada besposlan, Duraković se svađa sa bosanskim ženama, koje, bez njegove dozvole, keraju “Cvijet sjećanja” na srpski genocid nad Bošnjacima, ali ne samo u Srebrenici, već u cijeloj Bosni, pa i u svijetu.

Nemoćan da spriječi četničko-fašističko orgijanje na badnji dan-veče u Srebrenici, Ćamil se hvali kako je zabranio ženama iz Udruženja “Gračaničko keranje” da dijele cvjetove na dan 11. jula u Potočarima. Ovaj cvijet se nije nikad prodavao ni za 5€ ni za 5KM niti će se ikad prodavati, pogotovo na dan 11. jula u Potočarima. Samo se prodaje Bektićev srebreni broš, koji nije i ne može biti cvijet, a kojeg Duraković nosi na svom reveru od kaputa kao reklamu Bektićevom plagijatu.

To je najviši domet čuda bosanskog otpora Ćamila Durakovića, da progoni žene iz Potočara te da zajedno sa uglađenim i namirisanim plagijatorom Mensurom Bektićem iz Sarajeva otima što mu ne pripada.

Da biste se sami uvjerili u Ćamilovu borbu za Srebrenicu, pročitajte ispod njegovo obraćanje - blaćenje žena koje rade “Cvijet sjećanja” na srpski genocid nad Bošnjacima, a koji je dobio narodno ime “Srebrenički cvijet”, jer je 11. juli samo povod za ideju cvijeta s kojom Duraković, kao ni Bektić, nemaju ama baš nikakve veze osim plagijatorske vještine, koja se ubraja u osobinu laži i krađe.

Evo čime se bivši propali načelnik Srebrenice bavi, - čitanje za ibret:

Moram priznati da sam u početku davao punu podršku ovom "vašem" Udruženju, misleći da imate iskren odnos prema nama koji smo preživjeli genocid. Međutim, moje mišljenje se promijenilo kada sam vidio da su dvije djevojke iz Gračanice 10. jula prodavale cvijet ispred glavne kapije Memorijalnog centra. To ste osmislile bez da ste ikoga od nas u Ogranizacionom odboru konsultovale kada ste poslale te djevojke. Da Ćamil nije po moralnoj i službenoj dužnosti i odgovornosti reagovao, možda bi vam i ''upalilo''. Da to čudo bude još veće, ljudima iz dijaspore cvijet je bio 5 € a ljudima iz BiH 5 KM. Tada sam zabranio isključivo prodaju na kapiji, a ne podjelu. Lično nisam ni na čijoj strani, niti vašoj, niti Bektićevoj, niti bih nekom ko cvijet pravi od bilo kog materijala zabranio da to čini. Pretpostavljajući da smo iskreni i ozbiljni ljudi, trebalo bi da znate da ideja Cvijeta dolazi iz samog izgleda mezarja u Potočarima, koje i u arhitektonskom opisu govori da je mezarje izgleda raskinutog cvijeta. Prema tome, niko osim Memorijalnog centra, čiji menadžment zbog političkih pritisaka i lobiranja određenih političkih elita nije raspisao konkurs za odabir zvaničnog cvijeta, ne može odobriti proizvodnju Cvijeta. Da napomenem da je savjetodavna radna grupa, u kojoj sam onomad i ja sjedio, uputila ovakvu inicijativu Upravi Memorijalnog centra.
Da ne iznosim više detalja, (p)ostaće to vaša sramota, uvažene gospođe. Najveće razočarenje od vas sam doživio kada sam se uvjerio da ste majci Fazili Efendić, koja je izgubila sina Fejzu i muža Hameda, vi upale u trafiku galameći da ona, koja je srebrenička majka, ne smije prodavati cvijet u svojoj suvenirnici, a pogotovo ga ne smije ona izrađivati baš na način na koji vi to radite. Da ne pričam o vašem prošenju po svijetu, lažnom predstavljanju da ste srebreničke majke itd.
Lijep pozdrav.Ostali prilozi:
» SREBRENICA JE NAŠA NEPROLAZNA RANA….
B.net | 19. July 2019 12:28
» DANAS PRESUDA HOLANDIJI ZA SREBRENICU
BIRN | 19. July 2019 09:13
Ostali prilozi istog autora:
» JEDNOM DOBROM BOŠNJANINU
10. July 2019 19:05