Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari

VRIJEME JE ZA NAŠU ČVRSTU LINIJU DUHOVNE ODBRANE!!!
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 10. February 2019. 18:02:48

DR. MUSTAFA CERIĆ: Ova naša duhovna linija odbrane treba da bude posred našeg bosanskog duha, posred naše bosanske duše, posred našeg bosanskog uma i posred našeg bosanskog srca. Jer, to je to što nas čini ljudima - insanima: naš duh, naša duša, naš um i naše srce. Jer, to je to što oni hoće sada da nam genocidno ubiju. Jer, misle da će negacijom srpskog biloškog Genocida uspjeti da ubiju u nama naš bosanski duha, da otruju u nama našu bosansku dušu, da obespomoće u nama naš bosanski um i da ojade u nama naše bosansko srce. E, to im ne smijemo dozvoliti tako što ćemo se od danas duhovno sporazumijevati porukama, kojima ćemo zaštititi naš bosanski duh od srpskih smrtonosnih metaka, čistiti našu bosansku dušu od srpskog smrtonosnog otrova, osloboditi naš bosanskih um od srpskih smrtonosnih laži i oplemeniti naše bosansko srce ljubavlju protiv smrtonosne srpske mržnje - Genocida.


MOTO
["Bît čovjeka je supstanca (“jawhar”), bît koja je nematerijalna. Ova činjenica čini čovjeka različitim od ostalih živih bića. Ona ima različita imena sa suptilnim razlikama u značenju: ona je al-rūḥ ("duh"), al-nafs ("duša"), al-ʿaql ("um") i al-qalb ("srce"). Stoga, mi ljudi, postali smo čovječanstvo kroz ovu perceptivnu, znatiželjnu te svjesnu i savjesnu substancu, a ne kroz tjelesne organe. Prema tome, ova supstanca je adresa, ona je ono što se traži, ona može biti kriva i ona može biti kažnjena"]. Imam al-Ghazali

UVOD

Dragi moji,
Bjelodano je da je nakon srpskog biološkog Genocida nad našim narodom sada na djelu srpski psihički Genocid protiv našeg naroda. Vode ga srpski osuđeni ratni zločinci, srpski bezdušni nacionalisti i srpski politički oportunisti uz podršku svjetskih bezdušnih, nemoralnih i islamofobičnih hohštaplera.

Kao i u slučaju biološkog tako sada i u slučaju psihičkog genocida nemamo, ni kao nacija i ni kao država, čvrstu i stabilnu ni nacionalnu ni državnu liniju odbrane. Nacionalna i državna linija, koja je bila uspostavljena nakon srpskog biloškog Genocida, puca gotovo po svim šavovima. Neki Bošnjaci/Bosanci napuštaju stražu nacionalne i državne odbrane od srpskog psihološkog Genocida ili zbog straha, ili zbog nehata, ili zbog neznanja, ili zbog ličnog interesa, ili zbog prodane duše, ili zbog izdaje.

Kao i dosada, ostaje nam da čvrsto držimo našu duhovnu liniju odbrane, koja nije nikad pukla, niti će ikada pući, jer je uspostavljena i održava se Božjom beskrajnom milošću. Ova naša duhovna linija odbrane treba da bude posred našeg bosanskog duha, posred naše bosanske duše, posred našeg bosanskog uma i posred našeg bosanskog srca. Jer, to je to što nas čini ljudima - insanima: naš duh, naša duša, naš um i naše srce. Jer, to je to što oni hoće sada da nam genocidno ubiju. Jer, misle da će negacijom srpskog biloškog Genocida uspjeti da ubiju u nama naš bosanski duha, da otruju u nama našu bosansku dušu, da obespomoće u nama naš bosanski um i da ojade u nama naše bosansko srce. E, to im ne smijemo dozvoliti tako što ćemo se od danas duhovno sporazumijevati porukama, kojima ćemo zaštititi naš bosanski duh od srpskih smrtonosnih metaka, čistiti našu bosansku dušu od srpskog smrtonosnog otrova, osloboditi naš bosanskih um od srpskih smrtonosnih laži i oplemeniti naše bosansko srce ljubavlju protiv smrtonosne srpske mržnje - Genocida.

PORUKA PRVA
Oni nas optužuju da je naša bosanska priča o srpskom Genicidu u domovini i svijetu mržnja protiv Srba. Recite im da je to njihova srpska laž. I pitajte ih: ima li veće mržnje protiv druge nacije i vjere od Genocida? Zato, priča o srpskoj mržnji, kao Genocidu protiv našeg naroda, nije naša mržnja, već njihov pokušaj da nas naviknu na njihov zločin da ga prihvatimo kao nešto normalno. To nije i nikad ne može biti normalno. Stoga, negacija Genocida, kojeg je cijeli svijet vidio, kojeg su relevantni međunarodni sudovi činjenično utvrdili i adekvatno sankcionirali kao ratni zločin Genocida protiv čovječnosti ne može se ničim poništiti.

Prema tome, dragi moji, upišete debelim slovima u svoj bosanski duh, u svoju bosansku dušu, u svoj bosanski um i u svoje bosansko srce da priča o srpskom Genocidu nije mržnja, već istina, koju Srbi moraju znati, moraju priznati, moraju se pokajati i moraju obećati da više nikad, nigdje i protiv nikoga neće počiniti Genocid.

Sutra, ako Bog da, slijedi nastavak - PORUKA DRUGAOstali prilozi:
» AMELA MURATOVIĆ ODBRANILA DOKTORSKU DISERTACIJU
Bošnjaci.Net | 18. June 2019 14:56
» SRAM TE BILO SENADE HADŽIFEJZOVIĆU
Dr. Rešad ef. Plojović | 11. June 2019 13:32
» PROF. DR. SAFET ĆATOVIĆ - ČOVJEK BOSNE I SVIJETA
Dr. Aras Konjhodžić | 04. June 2019 03:44
» ODAKLE OVA NEČUVENA MRŽNJA "REDAKCIJE STAVA" PREMA ISLAMU, MUSLIMANIMA I BOSNI, I TO BAŠ U RAMAZANU?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 02. June 2019 16:27
» SAMRA, OSTANI USPRAVNA BOŠNJAKINJA SA STAVOM
Elmedina Muftić | 30. May 2019 13:20
» PRIJEDOR PONOVO POD VODOM
Samir Hadzalić | 19. May 2019 14:45
» DRUGI MEMORANDUM SANU-A: UPUTE ZA UDAR NA BIH
Al Jazeera | 18. May 2019 22:34
» SRBI, NATO I REALPOLITIKA
Nezavisne | 15. May 2019 12:43
» NEDORASLOST ŠEFIKA DŽAFEROVIĆA
Bošnjaci.Net | 13. May 2019 00:05
» JA SAM ATABOSNIK - OTAC BOSNE
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 12. May 2019 15:03
» MLADOST I ZNANJE OSVAJAJU SVIJET
Prof. Habib Mandžić | 09. May 2019 20:54
» UPOZNAJ BOSNU DA BI I NJU I SEBE VIŠE VOLIO
Dr. Bisera Suljić-Boškailo | 05. May 2019 12:17
» U NAPULJU SAM OSJETIO DUH SARAJEVA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 05. May 2019 03:00
» ALADŽA DŽAMIJA U FOČI - OPET BLISTA UNIKATNI BISER NA DRINI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 01. May 2019 16:46
» JE LI NA REDU JOŠ JEDNO HISTORIJSKI - PORAZNO SRPSKO "NJET" U BERLINU?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 29. April 2019 19:27
Ostali prilozi istog autora: