Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Radujem se posjeti zajednicama širom BiH
NJ.E. ERIC NELSON - NOVI AMBASADOR SAD-A U BIH: SAD ĆE NASTAVITI DAVATI PODRŠKU LJUDIMA KOJI RADE NA IZGRADNJI SIGURNIJE I PROSPERITETNIJE BOSNE I HERCEGOVINE
Autor: Vijesti.ba
Objavljeno: 15. February 2019. 15:02:48

Kliknite na sliku i pogledajte poruku novog ambasadora SAD-a građanima BiH


Novi ambasador SAD-a Eric Nelson uputio je uoči svog dolaska u BiH poruku građanima naše države, kazavši, između ostalog, da će SAD nastaviti davati podršku ljudima koji danas rade na izgradnji sigurnije i prosperitetnije zemlje.

"Kao unuk slovačkih i skandinavskih imigranata, ponosan sam na raznolikost koja je SAD učinila velikom nacijom. Također sam ponosan što sam javni službenik koji je prvo predstavljao svoju zemlju kao volonter mirovnog korpusa u Liberiji, a posljednjih 30 godina kao diplomata.

Radujem se posjeti zajednicama širom BiH kako bih se upoznao sa historijom, kulturom i raznolikošću vaše prelijepe zemlje i čuo kakvoj budućnosti se nadate za sebe i buduće generacije.

SAD će nastaviti davati podršku ljudima koji danas rade na izgradnji sigurnije i prosperitetnije zemlje, u kojoj poštovanje vladavine prava i efikasna vlada služe svim građanima BiH. Hvala vam na pažnji i vidimo se uskoro", kazao je ambasador Nelson.

Podsjećamo, novi ambasador SAD u BiH položio je zakletvu 12. februara. Nelson je karijerni (nestranački) viši službenik State Departmenta, a poslove diplomate obavlja još od 1980. godine, prenose Vijesti.ba.

Prije imenovanja za ambasadura u Bosni i Hercegovini obnašao je funkciju zamjenika izvršnog sekretara i funkciju direktora izvršnog ureda Izvršnog sekretarijata u sklopu State Departmenta.

Prilikom saslušanja pred komitetom za vanjske poslove Senata u oktobru 2018. Nelson je izjavio da će Sjedinjene Države ostati čvrste u podupiranju teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine te da će zemlju pokušati pomjeriti naprijed.

Eric Nelson služio je u brojnim diplomatskim misijama SAD-a, uključujuči i Njemačku.

Tečno govori španjolski, njemački i talijanski jezik. Obrazovanje je stekao na sveučilištu u Texasu.

Poruku novog ambasadora SAD-a građanima BiH možete pogledati na ovom linku.Ostali prilozi:
» SVJETSKI ŠAMAR NEGATORIMA GENOCIDA U SREBRENICI
Vijesti.ba | 13. July 2019 11:17
Ostali prilozi istog autora: