Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari

NAŠI „PAUNI“ U FOTELJAMA
Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 23. February 2019. 15:02:17

Piše: Mr Milan Jovičić, mostarski Sarajlija: Crvenkastog, „borca za čovjeka i državu“ kvazi socijaldemokratu i mutnoetičkoga demagoga, Nermina Nikšića, koji je istjerao i sve Srbe iz firme Aluminij i njegovih „ljevaka“ iz opozicije i debele hladovine, sa famoznim i fantazirajućim BH –blokom, sijat će i zamaglivati oči prašinom, građanima, koji su im suludo i dali svoje glasove.


Svakodnevno, vozovi prolaze, a naša građanska javnost, sa dozom patetike, srama, jada i bijede, nijemo posmatra.
Birali su, zato sada i gledajte, svoje lepršave paune, kako se kočopere sa svojim barušnim repom, u bojama, ali istinski, za nas crne, da crnje i ne može biti.

Da, ovi naši ublehaši, demagozi, hohštapleri, politikanti i mnogi od njih kriminalci i lopovi, smjestili su se u udobne parlamentarne fotelje, a peljuše budžetska sredstva od građanskih para, za svoje basnoslovne plate.

Dakle, našli su utočište u raznim parlamentima, kako bi nam naredne četiri godine, poput stjenica, isisavali našu krv iz vena, do našeg uginuća, pored kontejnera ili pred javnim kuhinjama.
Svi oni redom, od guslara i svinjogojca, nekadašnjeg trgovca „ ronhilla „ i kriminalca sa Dedinja, Milorada Dodika, orguljaša i „čistokrvnog“ Hrvata, sa brojnim kriminalnim prijavama i nestalim dosijeima, Dragana Čovića i moćnika, koji mijenja i vodotokove u „stolnome“ gradu Mostaru.

Crvenkastog, „borca za čovjeka i državu“ kvazi socijaldemokratu i mutnoetičkoga demagoga, Nermina Nikšića, koji je istjerao i sve Srbe iz firme Aluminij i njegovih „ljevaka“ iz opozicije i debele hladovine, sa famoznim i fantazirajućim BH –blokom, sijat će i zamaglivati oči prašinom, građanima, koji su im suludo i dali svoje glasove.

Sa „boljševikom“ Željkom Komšićem i idealistom, Predragom Kojovićem, te njihovim saradnicima, iz udobnih parlamentarnih fotelja, mogu hladnokrvno u narednom periodu, samo slati „socijalističke“ poruke, svojim glasačima, da će u nekom mjesecu „limburgu“ svima biti bolje, a mnogima i na onome svijetu.

Bošnjačka „hijena“ i lukavi, novinar iz Gusinja, Fahrudin Radončić, bolje rečeno bošnjačka krtica u sistemu naše vlasti, već dokazano, strpljivo čeka svojih pet minuta, da na mala vrata, uleti kod svoga Bakir bega. Sa pobjeguljama, iz SDA-A i PDA, kao i inim, bošnjačkim konvertitima, činiće stub u vlasti, kod Bošnjaka.

Možda je i bolje, na ovakav način, djelovati u vlasti, već istresati „praznu crvenastu slamu“ BH - bloka, u hladovini parlamentarnih fotelja.


Spomenik za blokiranje rezolucije i negiranje genocida


Možda će se, svi induvidualni animoziteti, djelimično i zaboraviti, u njihovom koalicionom djelovanju, ali ako dođe do bilo kakvog požara, isti i neće biti krivci, što je BH-blok, podastro „slamnatu prašinu“ u ovim istim foteljama.
Svi će se oni, zajednički, za dobra primanja, šepuriti poput pauna, u foteljama parlamenata, bez odgovornosti, stida i srama, radi lošeg stanja u državi i upitne egzistencije građana, dostojne ljudskim bićima.


Zahvalnost sljedbenika velikosrpske genocidne hunte ruskom negatoru genocidfa u Srebrenici


Za to će vrijeme, Milorad iz Lakataša, sa novinarima u Istočnom Sarajevu, kao što je to činio i jučer (srijeda, 20. Februar) guslati svoje melodije, ispredati slavopojke i slaviti veliko „Rusko NJET“ Vasilija Čurkina u UN, jer nedaj Bože, da srpski rod, može biti i genocidan!
Kako se to i vidjelo, na TV slikama, na konferenciji sa novinarima, „ljevak“ ambasador Petar Ivancov, čuvao mu je lijevu stranu, sa dovoljnim brojem maligana, a pozadinu su obezbjeđivali, policajci iz RS-a, kao njegovo stalno obezbjeđenje.


Srpsko-ruska genocidna hunta


Dok se tako histerično i uporno, Milorad Dodik, poput papagaja, valjda mu je to i bilo najlakše da nauči i ponavlja, NJET NATO, valjda se prisjećajući Čurkina i njegovog NJET, možda za trenutak, prisjetio, da je on ipak bio i Titov pionir i omladinac, kada je to NJET, mogao, dostojanstveno izgovoriti četrdesetih godina, velikom i moćnom Staljinu.

Dakle, ovaj naš mlađani „veliko srpski vanzemaljac“ i neprikosloveni vladar „zapadne Srbije“ ili genocidne Republike srpske, često se u takvoj svojoj euforiji i zanese, pa i nije svjestan šta on to bunjca. Oprosti mu Bože, sa tri prsta i svetoga krsta i svete Trojice!Saznanja naviru, poput rijeke Radobolje u Mostaru, koju je njegov pajdaš, Dragan Čović i uspio da ukroti, a sjetih se, da je ovoga, jučerašnjeg dana, Milorad Dodik, uspio i voditi razgovore, sa „dodikovcima“ mostarskim Srbima, na čelu sa vladikom Dimitrijem i njegovim vjerodostojnicima.
Vjerujem, da su isti, podsjetili, svoga Dodu, da je sa jaranom i orguljašem, Draganom, sasvim zanemario, ove njoihove Srbe, bez konjstitutivnosti i ravnopravnosti, a o njegovim i vladike Grigorija, tzv. „rezervnim Srbima“ u Mostaru i Federaciji i da se ne spominju.

Preostaje nam još, ovih dana, da sagledamo, da li će i Željko i Šefik, ostati i dosljedni svojih stavova i zahtjeva, prema kandidatu, čelnika Vijeća ministara, kada je NATO u pitanju, ili će i oni konjačno slegnuti ramenima i pogureno ući u tunel mraka i srama, koji nas vodi u mračnu neizvjesnost.
Svakako, na putu je i izborni zakon, kao i druge odluke viših sudskih organa, a o gradu Mostaru, kao dubokoj „crnoj“ mrlji, da i ne govorimo.

Zato, svi ovi iz parlamentarnih fotelja, bez obraza, ne mogu imati niti stida, niti srama, putevi im se zatrli u tome mračnom tunelu.Ostali prilozi:
» JEDNOM SRPSKOM NEGATORU GENOCIDA - DRUGO PISMO
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 07. July 2019 16:49
» JOŠ JEDAN RAZGOVOR S HARUNOM HADŽIĆEM
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 06. July 2019 20:22
» NASTAVAK „BOŠNJAČKOG SPAŠAVANJA REDOVA RAJANA“
Dr. Harun Hadžić | 01. July 2019 16:38
» HRVATSKA POLITIKA U BOSNI IMAT ĆE SVE ŠTO ZAMISLI OSIM...?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 01. July 2019 03:12
» MOJ UGODNI I SLOBODNI DIJALOG SA UGLEDNIM BOŠNJAKOM DR. HARUNOM HADŽIĆEM IZ SANDŽAKA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 24. June 2019 13:58
» AMELA MURATOVIĆ ODBRANILA DOKTORSKU DISERTACIJU
Bošnjaci.Net | 18. June 2019 14:56
» SRAM TE BILO SENADE HADŽIFEJZOVIĆU
Dr. Rešad ef. Plojović | 11. June 2019 13:32
» PROF. DR. SAFET ĆATOVIĆ - ČOVJEK BOSNE I SVIJETA
Dr. Aras Konjhodžić | 04. June 2019 03:44
» ODAKLE OVA NEČUVENA MRŽNJA "REDAKCIJE STAVA" PREMA ISLAMU, MUSLIMANIMA I BOSNI, I TO BAŠ U RAMAZANU?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 02. June 2019 16:27
» SAMRA, OSTANI USPRAVNA BOŠNJAKINJA SA STAVOM
Elmedina Muftić | 30. May 2019 13:20
» PRIJEDOR PONOVO POD VODOM
Samir Hadzalić | 19. May 2019 14:45
Ostali prilozi istog autora:
» ŠTA I KAKO SA ALUMINIJEM?
15. July 2019 13:33
» GENOCID I URBICID
07. July 2019 15:57
» ZAR I TI, DRUŽE FEĐA!?
01. June 2019 15:47
» KADA ZAMIRIŠU JORGOVANI
06. May 2019 14:46
» DEMAGOŠKE FLOSKULE, ZA MACE!
11. April 2019 19:08
» SUDBINA NAM JE NEUMITNA
08. April 2019 15:22
» NAŠA OPOZICIJA IZ HLADOVINE!
01. April 2019 16:16