Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Sahovici 1924. godine
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Izjavljujem u ime žrtava srpskog Genocida nad Bošnjacima
DR. CERIĆ PORUČIO ŽELJKI CVIJANOVIĆ: OPASNOST ZA MIR I SIGURNOST U BOSNI I HERCEGOVINI JE NEGIRANJE SRPSKOG GENOCIDA NAD BOŠNJACIMA
Autor: B.net
Objavljeno: 16. June 2019. 13:06:28

DR. CERIĆ: Opasnost za mir i sigurnost u Bosni i Hercegovini je negiranje srpskog Genocida nad Bošnjacima. Jer, onaj koji negira Genocid i Holokaust, spreman je to ponovu učiniti. Dokaz za to su orgijanja ravnogorskog zločinačko-četničkog pokreta u Višegradu, kao i njihovo orgijanje na badnji dan ili noć u Srebrenici!!!


Željka Cvijanović, predsjednice manjeg bh. entiteta koji je nastao u vremenu srpsko-crnogorske agresije na državu Bosnu i Hercegovinu i genocida nad Bošnjacima, izjavila je da ju "veoma zabrinjava porast islamskog radikalizma u BiH" , izjavu za javnost je dao dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993-2012):

- "Mi neimamo jasan zakon u Bosni - njenoj Hercegovini, Podrinju, Posavini i Krajini - onaj koji negira međunarodno-pravosnažni srpski Genocid nad Bošnjacima mora biti strogo kažnjen, a imamo slučajeve političara poput Milorada Dodika i političarki poput Željke Cvijanović, kojima negiranje međunarodno-pravosnažnog srpskog Genocid prolazi nekažnjeno. Čak je i OHR iznenađen i zabrinut što Bosna nema tog zakona - zakona o kažnjavanju negacije međunarodno-pravosnažnog srpskog Genocida nad Bošnjacima", rekao je dr. Cerić.

"Zamislite tako stupidnu izjavu Cvijanovićke, koja umjesto da kaže kako će srpska pamet i srpska politika uz blagoslov Srpske crkve priznati grijeh srpskog Genocida nad Bošnjacima, da će izvršiti javno pokajanje pred Bogom i svijetom zbog toga, te da će javno i ponizno zatražiti oprost od žrtava srpskog Genocida i, što je najbitnije, da će javno položiti zakletvu i zavjetovati se da se to srpskoj pameti, srpskoj politici i Srpskoj crkvi nikad više neće ponoviti -!!! Umjesto, dakle, toga, Cvijanovićka se žali što nije mogla uvjeriti "nekoliko ambasadora zapadnih zemalja" da budu zabrinuti, kao i ona, zbog "porasta islamskog radikalizma u Bosni i Hercegovini", jer ambasadori misle da to - "islamski radikalizam" - nije opasnost za mir i sigurnost u Bosni i Hercegovini. Jer, opasnost za mir i sigurnost u Bosni i Hercegovini je negiranje srpskog Genocida nad Bošnjacima. Jer, onaj koji negira Genocid i Holokaust, spreman je to ponovu učiniti. Dokaz za to su orgijanja ravnogorskog zločinačko-četničkog pokreta u Višegradu, kao i njihovo orgijanje na badnji dan ili noć u Srebrenici".

Ovu izjavu je slobodno citirati, umnožavati i koristiti za širenje istine, pravde, ljubavi, tolerancije, pomirenja i mira među svim narodima i ljudima u Bosni, regionu, Europi i svijetu, izjavio je u ime žrtava srpskog Genocida nad Bošnjacima Mustafa Cerić, Ph.D., Reisu-l-ulema u Bošnjaka (1993-2012).Ostali prilozi:
» U TOKU PROVJERA 11 KANDIDATA ZA SM BIH
Srna | 14. December 2019 12:51
» O KORACIMA ZA TRAJNIJU ZAŠTITU STEĆAKA
AA | 14. December 2019 12:44
» PETER HANDKE PROGLAŠEN PERSONOM NON GRATA
Vijesti.ba | 11. December 2019 16:58
Ostali prilozi istog autora: