Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Sahovici 1924. godine
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Novi Pazar - Sandžak
MATICE BOŠNJAKA SANDŽAKA: ČESTITKA AMERIČKOM NARODU POVODOM DANA NEZAVISNOSTI
Autor: B.net
Objavljeno: 04. July 2019. 22:07:49


Prijateljskom američkom narodu, čestitamo Dan nezavisnosti na dan sjećanja na donošenje Američke deklaracije o nezavisnosti 4. jula 1776. godine.

Uz iskrene i prijateljske čestitke, nadamo se da će Bosna i Hercegovina uživati punu podršku američke administracije, na polju unapređenja ekonomskog prosperiteta i političke stabilnosti koju Sjedinjene Američke Države propagiraju na Balkanu. Pored toga, na putu unapređenja dobrih međususjedskih i međunacionalnih odnosa, Bošnjaci i država Bosna, biće kooperativan član u borbi za trajni mir, poučeni povijesnom tradicijom i svim civilizacijskim zalozima prošlosti zarad budućnosti.

Iskreno se nadamo, da će podrška Bosni i Hercegovini biti kao do sada i da će Sjedinjene Američke Države kao partner i autoritet u regionu Balkana, raditi na polju aktivnog prihvatanja Bosne i Hercegovine kao partnera i dati punu podršku Bosni i Hercegovini za prijem u članstvo u NATO-u i Evropskoj uniji, što za nas predstavlja strateški, a sigurno i zajednički cilj na putu unapređenja stabilnosti šireg balkanskog i evropskog prostora.

Pred obilježavanje 24 godine od genocida u Srebrenici, izražavamo zahvalnost što se sjećate i ovog 11. jula i što ste učinili mnogo da se genocid u Srebrenici osudi pred pravnom i ljudskom odgovornošću i što se borite zajedno sa nama na putu istine. Nema mira bez pravde, niti pravde bez istine, i mi ćemo se boriti uz vašu pomoć da Bosna i Hercegovina bude suverena, nezavisna, demokratska, ekonomski jaka i država koja će biti faktor stabilnosti na Balkanu. Nadamo se da ćete sa Bošnjacima Amerike i njihovim institucijama i udruženjima, imati još bolju suradnju u budućnosti, koja će nas približiti zajedničkim ciljevima.
Mi smo sa vama, kao što ste i vi sa nama.

Sretan vam Dan nezavisnosti!, - piše u čestitici koju je uputio mr. Dženis Šaćirović, predsjednik Skupštine Matice Bošnjaka Sandžaka.Ostali prilozi:
» PETER HANDKE PROGLAŠEN PERSONOM NON GRATA
Vijesti.ba | 11. December 2019 16:58
» NOBELOV KOMTET POSTAJE KOMITET ZA ZLOČINE
Eset Muračević | 10. December 2019 14:08
Ostali prilozi istog autora:
» RADIONICA ZA ŽENE MIZ-A ORAŠJE
02. December 2019 14:23
» HEROJI SPRAM IZDAJICA
02. December 2019 13:21