Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Sahovici 1924. godine
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Bradice, Maglaj
KRIŽ I UZP - ŠAHOVNICA NAD GLAVAMA BOŠNJAČKIH MALIŠANA
Autor: B.net
Objavljeno: 28. October 2019. 20:10:25


U Bradicama u maglajskoj općini, duži niz godina tik pred područnom školom, na zaprapašćenje mještana, podignut je katolički križ visine oko pet metara. Pošto su izostale reakcije gradskih i federalnih institucija da se križ ukloni, jer se ne radi o vjerskoj katoličkoj školi, već gradskoj obrazovnoj instituciji koju pohađaju bošnjačka djeca, njih oko 30-tak, i nekih 5-6 đaka hrvatske nacionalnosti. Podizanjem križa uz školu je otvorena provokacija Bošnjacima, ali i metod nametanja muslimanima katoličkih obilježja, koja jesu potpuno bezpotrebno podugnuta na ovom mjestu, gdje nema ni crkve ni groblja, a ni katoličke škole.

Iako je Mjesna zajednica Bradice i okolna naselja sa apsolutno većinskim bošnjačkim stanovništvom, te se zbog podizanja križa nije blagovremeno odreagiralo na tu krstašku pojavu, prije par godina ispred iste škole podignuta je zastava zločinačke paradržavne tvorevine “Herceg-Bosna” čiji veliko-nacionalistički Udruženi zločinački projekat (UZP) i zločnici su osuđeni pred Internacionalnim sudovima.

Križ i UZP zastava još uvijek su tu, roditelji čija djeca pohađaju školu kao i mještani žale se općinskim službenicima, ali za sada nema nikakvog pomaka.

Zašto na ovakve nacionalističke i ustaške pojave šute i zatvaraju oči bošnjački predstavnici u vlasti u Maglaju i FBiH, pa i na novou države BiH?

Vjerovatno čekaju da narod uzme “zakon” u ruke!Ostali prilozi:
» LOGORAŠIMA NAJTEŽE PADA NEGIRANJE
AA | 16. November 2019 14:54
» SLUČAJ “ČEMERNO”: JOŠ JEDAN NEKREDIBILAN SVJEDOK?
Semir Spahić | 14. November 2019 18:16
Ostali prilozi istog autora:
» MEVLUDSKA SVEČANOST U ORAŠJU
12. November 2019 00:47
» U ČIJEM INTERESU RADI VSTV?
08. November 2019 15:35