Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Sekcija izviđača Zelenih beretki Općine Vogošća obilježima 14 rođendan
PETOMJESEČNA ALINA POSTALA ČLAN SEKCIJE IZVIĐAČA
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 26. November 2019. 18:11:12


U utorak naveče (19.11.2019.), u foajeu ispred Kino sale, u Upravnoj zgradi Javne ustanove Kulturno sportski centar „Jasmin Isanović Žuti“, Sekcija izviđača Zelenih beretki Općine Vogošća, prigodnom akademijom, oblježila je svoj 14. rođendan. U ovom prostoru bila je postavljena i izložba fotografija na kojoj su prikazane aktivnosti ove sekcije u vremenu iza.

- Želja nam je bila da djecu i mlade sklonima sa ulice i virtuelnog života, da kod njih probudimo ljubav prema našoj zemlji u okviru koje će baštiniti drugarstvo, zajednštvo, obilježavati značajne datume iz naše prošlosti, ali i učiti različite vještine sa kojima će se lakše snalazti u životu, rekao je Hasan Dolovac, predsjednik Udruženja boraca „Zelene beretke“ Općine Vogošća. Uspjeli smo u tome i evo imamo pred sobom sekciju koja uistinu može biti ponos svojim roditeljima, lokalnoj zajednici i društvu uopšte.Prigodnim programom prisutne su počastili članovi hora „Hanan“ iz visočke medrese „Osman efendija Redžović“.

Za podršku radu Sekcije, prigodne zahvalnice Zelenih beretki uručene su Omeru Hadroviću Edi, predsjednku Udruženja za zaštit historijskih vrijednosti „Haber“, Službi civilne zaštite Općine Vogošća i Zijadu Kadriću, rukovodiocu Službe za boračko invalidsku zaštitu Općine Vogošća.

Alina Hasić, rođena 21. juna ove godine, beba Nermine i Aldina Hasića, postala je najmlađi član Sekcije izviđača Zelenih beretki Općine Vogošća te se tako pridružila asocijacije u kojoj se nalaze i njeni roditelji.

Rođendan Sekcije nije mogao proteći i bez prigodne torte uz koju je nastavljeno druženje članova i njihovh gostiju.


Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
» NISAM OPTEREĆEN NAGRADAMA
06. July 2020 18:23
» BOSNU IMA KO DA BRANI
15. June 2020 12:49
» MAČAK SE VRAĆA U MEDIJE
04. June 2020 13:08
» SEHARA LJUBAVI
29. May 2020 14:13
» IMA LI DNO DNA U OVOJ ZEMLJI
12. April 2020 16:36