Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Podgorica
MINISTAR DARMANOVIĆ: DRŽAVNI VRH SRBIJE DIŽE TENZIJE U CRNOJ GORI
Autor: AA
Objavljeno: 03. June 2020. 14:06:36

MINISTAR DARMANOVIĆ: Državni vrh Srbije koristi priliku da stvara ili podiže tenzije u Crnoj Gori, kako bi pod izgovorom navodno ugroženih srpskih interesa izazvao političku nestabislonst, ali i skretao pažnju sopstvene javnosti sa unutrašnjih problema, afera i neriješenih pitanja


Ministar vanjskih poslova Crne Gore Srđan Darmanović optužio je dežavni vrh Srbije da diže tenzije i izaziva podjele u Crnoj Gori, javlja Andolu Agency (AA).

On je istakao da zvaninčni Beograd to radi sa medijima koje kontroliše, a potpomognut svojim političkim saveznicima u Crnoj Gori.

“Državni vrh Srbije koristi priliku da stvara ili podiže tenzije u Crnoj Gori, kako bi pod izgovorom navodno ugroženih srpskih interesa izazvao političku nestabislonst, ali i skretao pažnju sopstvene javnosti sa unutrašnjih problema, afera i neriješenih pitanja”, kazao je Darmanović na sjednici Skupštine Crne Gore.

On je podsjetio da su se i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i patrijarh SPC Irinej sastajali i, kako je rekao, štošta kazali što nikako ne bi trebalo da bude njihov posao.

Darmanović je podsjetio i na izjave ministra vanjskih poslova Srbije Ivice Dačića, ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina i premijerke Srbije Ane Brnabić.

"Ovakva retorika ne priliči dobrim susjedima već može biti jedino što jeste, nastavljanje sa izazivanjem podjela i tenzija, utiče na dešavanja u Crnoj Gori, posebno u susret izborima u obje države", rekao je Darmanović.

Darmanović je istakao i da nije politička odluka da se ne otvori granica sa Srbijom, već je donijeta na preporuku struke.

"Crna Gora nije otvorila granice za saveznice iz NATO-a Italiju, Španiju, Belgiju, Holandiju, Veliku Britaniju na osnovu istog kriterijuma", rekao je Darmanović.Ostali prilozi:
» VOGOŠĆA: GENOCID U SREBRENICI SE NE SMIJE ZABORAVITI
Eset Muračević | 11. July 2020 17:55
Ostali prilozi istog autora: