Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Novi Pazar - Beograd - New York
DR. MISALA PRAMENKOVIĆ, PRVA BOŠNJAKINJA I MUSLIMANKA SA HIDŽABOM PIŠE HISTORIJU
Autor: B.net
Objavljeno: 04. August 2020. 14:08:16


KONSTITUISANA SKUPŠTINA SRBIJE: Danas je ovjerom mandata novim / starim narodnim poslanicima, konstituisana Skupština Srbije.

Ono što je intersantno istići u ovaj saziv ušle su stranke manjinskih naroda, predstavnici Bošnjaka - četiri mandata Stranka pravde i pomirenja (SPP): akademik dr. Muamer Zukorlić, dr. Misala Pramenković, dr. Jahja Fehratović i Samir Tandir, dok je tri mandata osvojila SDA Sandžaka: Enis Imamović, Mirsad Hodžić i Selma Kučević. Uz ove dvije stranke dva mandata je osvojio Ljajićev SDPS: Muamer Bačevac i Samira Ćosović, koji će političku borbu sa svojim liderom, doživotnim ministrom za ugroženo svesrpstvo, nastaviti kroz osmočlani poslanički klub.

SPP i SDA Sandžaka su pred velikim ispitom i izazovom, formiranjem Bošnjačkog kluba poslanika na državnom nivou da pokažu koliko im je stalo do svog bošnjačkog naroda i Sandžaka.Veliko odricanje u interesu svoga naroda neka im bude primjer bošnjačke intelektualke dr. Misale Pramenković, koja je svojim ulaskom u Skupštinu, i kao Bošnjakinja i kao muslimanka sa hidžabom, već upisala svoje ime u historiju, ali to će sigurno u svojom borbom za svoj narod potvrditi i u Skupštini, koji je više brlog sa ratnom retorikom i prijetnjama, i nije baš mjesto za čestitu osobu poput nje. Ali, ona zna gdje treba da se vodi borba za prava njenog bošnjačkog naroda i Sandžaka, zato se odlučila na ovaj teži potez. Golemi joj aferim!

Vidjet ćemo da li novi šef Ugljaninovog SDA Enis Imamović i ostali, zaista razumiju važnost formiranja Bošnjačkog kluba u Skupštini Srbije.

Ja zapisah, a ubrzo ćemo vidjeti koliko je kome stalo do naroda, a koliko do jeftinih političkih poena i poslaničke plate!
Ostali prilozi:
» BANJA LUKA: BOSANSKI JEZIK I TRADICIJA PISMENOSTI
Bošnjaci.Net | 26. September 2020 19:14
» ALDINA HODŽIĆ TREBA POMOĆ HUMANIH LJUDI
Eset Muračević | 24. September 2020 14:48
Ostali prilozi istog autora: