Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti
Reakcija Udruženja "Žena žrtava rata" na izjave Željke Cvijanović u Izraelu "da nema negiranja genocida”
HASEČIĆ: GOSPOĐU CVIJANOVIĆ POZIVAM DA PRIZNA GENOCID I PRESUDE MEĐUNARODNIH SUDOVA I DA DOPRINOS ISTINI I PRAVDI
Procitaj komentar
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 08. December 2021. 13:12:33
Gospođi Cvijanović poručujemo da prvo prizna genocid, odnosno presude međunarodnih i nacionalnih sudova o genocidu i tako da svoj lični doprinos istini i pravdi. Takođe joj poručujemo da se entitet Republika Srpska kani nasrtaja na državu Bosnu i Hercegovinu. U tim anticivlizacijskim napadima na jednu drevnu, evropsku državu unaprijed se zna gubitnik.
Predsjednice bosanskohercegovačkog entiteta RS-a Željka Cvijanović NAREDITE uklanjanje veličanja osuđenih ratnih zločinaca putem murala, panoa, spomen ploča i grafita (koji šalju vidljivu poruku što je jednako po težini izgovorne riječi negiranja genocida i veličanja osudjenih ratnih zločinaca.

Reakcija Udruženja "Žena žrtava rata" Sarajevo na izjavu predsjednice bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska g-đe. Želje Cvijanović za vrijeme boravka u Izraelu "da nema negiranja genocida”. Očigledno je da entitet Republika Srpska ne može promjeniti "Inzkov zakon". Isto tako kontinuitet djelovanja OHR-a u BiH neće se prekinuti osporavanjem imenovanja Kristijana Šmita (Christian Schmidt), koji je dobio jasnu podršku iz centara iz kojih je najpotrebnija. Jasno je da istina o genocidu u Srebrenici nikada nije ni zavisila od stavova političara koji su genocid negirali, relativizirali ili zloupotrebljavali za unaprijed izgubljene tužbe, vlastite političke ciljeve i predizborne kampanje.

Gospođa Cvijanović treba znati bitnu stvar da bi neko rekao da nema negiranja genocida u Srebrenici prije toga treba da prizna da se genocid desio. Da prizna presude međunarodnih i nacionalnih sudova, da prizna rezolucije i deklaracije o genocidu u Bosni i Hercegovini više od 50 parlamenata država širom svijeta, da prizna odluke i zaključke Ujedinjenih Nacija u Evropske Unije o genocidu u Srebrenici.

Nosioci javnih političkih i drugih dužnosti imaju moralnu, ljudsku i političku odgovornost da poštuju međunarodno pravo i međunarodnu pravdu, da se bore za istinu, da se bore protiv revizije historijskih, sudskih i naučnih činjenica o genocida i na kraju da se bore protiv veličanja osuđenih ratnih zločinaca. Gospođi Cvijanović poručujemo da prvo prizna genocid, odnosno presude međunarodnih i nacionalnih sudova o genocidu i tako da svoj lični doprinos istini i pravdi. Takođe joj poručujemo da se entitet Republika Srpska kani nasrtaja na državu Bosnu i Hercegovinu. U tim anticivlizacijskim napadima na jednu drevnu, evropsku državu unaprijed se zna gubitnik.

Gospođu Cvijanović javno pitamo zašto je kao predsjednica bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska donijela je ukaz prema kojem u tom bosanskohercegovačkom entitetu ne važe izmjene Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, koje je donio bivši visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko, a kojima se krivično kažnjava negiranje genocida i drugih zločina? Zbog ovoga je Institut za istraživanje genocida Kanada podnio krivičnu prijavu Tužilažtvu Bosne i Hercegovine protiv g-đe Željke Cvijanović.

Primjetili smo da pošto je bivši Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini gospodin Valentin Inzko nametnuo Zakon o negiranju genodocida i veličanju ratnih zločinaca smanjio se broj javnog negiranja genocida ali se povećao broj veličanja osuđenih ratnih zločinaca putem murala, panoa, spomen ploča i grafita (koji šalju vidljivu poruku što je jednako po težini izgovorne riječi negiranja genocida i veličanja osudjenih ratnih zločinaca).

Gospođa Cvijanović nikada nije osudila navedena vrlo opasna glorifikovanja osuđenih ratnih zločinaca. Podsjećamo je da je veličanje osuđenih ratnih zločinaca ravno negiranju genocida što je uvod u novi genocid prema nauci o genocidu.

Zato pozivamo gospođu Cvijanović da odmah preduzme mjere u cilju uklanjanja navedenih sramnih, anticivlizacijskih obilježja koje vrijeđaju žrtve, ponižavaju istinu i pravdu i udaljuju nas od bolje zajedničke budućnosti naše države Bosne i Hercegovine. Gospođu Cvijanović i kompletnu političku poziciju i opoziciju bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska pozivamo da se pridruže civilizovanom svijetu u odbrani i jačanju istine o agresiji i genocidu u Bosni i Hercegovini i pravdi za žrtve tih strašnih, najvećih zločina poslije Holokausta u Evropi. Na kraju pozivamo gospođu Cvijanović da odmah zaustavi anticivilzacijske napade na državu Bosnu i Hercegovinu od strane njenih sljedbenika, piše u reakciji Bakira Hasečić, predsjednica Udruženja "Žena žrtva rata".

VRHOstali prilozi:
» BOSANSKA ČAST: ČESTITKA BIH KRALJICI LANI PUDAR
Bošnjaci.Net | 18. August 2022 14:19
» IZET NANIĆ - HEROJ ODBRANE BIH
B.net | 16. August 2022 08:49
» GENERAL ARBIH SAKIB MAHMULJIN - JUNAK NAŠEGA DOBA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 12. August 2022 07:37
Ostali prilozi istog autora:
fastvee.gif
AtentatnaBosnuavdohuseinovic1mart2022ad.jpg
Taslidza Banner.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
almirhot.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif