Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

 
Vijesti


CHRISTIANE AMANPOUR - POREĐENJE SA UKRAJINOM: SARAJEVO NIKADA NIJE PALO, A OD ZAPADA NISU DOBILI NIŠTA
Procitaj komentar
Autor: Vijesti.ba
Objavljeno: 03. March 2022. 21:03:39
Christiane Amanpour, reporterka CNN-a, koja je iz Sarajeva izvještavala tokom agresije na BiH govorila je jučer u programu ove TV kuće o agresiji Rusije na Ukrajinu.

Na pitanje koje su šanse Ukrajinaca da zaustave napredovanje ruske vojske, budući da su oružano i brojčano nadjačani, Amanpour je uporedila situaciju sa Sarajevo.

"Sarajevo nikada nije palo", kazala je Amanpour.

"Svjedočila sam ovome u Sarajevu 90-ih kao i svi dopisnici moje generacije. Svi su otpisali Sarajevo i branioce tokom četiri godine. Bili su brojčano i oružano nadjačani. Čak su imali UN-ov embargo na oružje. Vezali su im ruke iza leđa. Dok su srpskim separatistima oružje dostavljali Srbija i Rusija i svi ostali koji su ih podržavali. Uprkos svemu tome, Sarajevo nije palo, a ništa nije dobilo od zapada. Nikakve zračne napade, pomoć iz zraka. Sve je do onoga što je u srcu ljudi i onoga što su u stanju uraditi", poručila je Amanpour.

CHRISTIANE AMANPOUR - NOVINARKA CNN-A O UKRAJINI: SVJEDOČILA SAM OVOME U SARAJEVU 90-IH: CNN-ova reporterka Christiane Amanpour, koja je provela četiri godine rata u BiH, a posebno u Sarajevu, govorila je o ruskoj agresiji na Ukrajinu.

U jednom trenutku osvrnula se na brojčanu i oružanu nadmoć ruske vojske. Situaciju je usporedila sa situacijom u kojoj je bila Bosna i Hercegovina.

Na tvrdnju novinara da su Ukrajinci brojčano i oružano nadjačani i pitanje je "da možda precjenjujemo njihovu mogućnost da zadrže ruske snage u napredovanju", Amanpour je odgovorila da je ona na svoje oči vidjela da je to moguće.

- Svjedočila sam ovome u Sarajevu 90-ih. Svi su otpisali Sarajevo. Bili su brojčano i oružano nadjačani, čak im je UN nametnuo embargo na oružje. Vezali su im ruke iza leđa.

Srpskim separatistima su tešku artiljeriju dostavljale Srbija i Rusija i svi drugi koji su ih podržavali. Unatoč svemu, Sarajevo nije palo, a ništa nije dobilo od Zapada.

Ni zračne napade, ni zaštitu, ništa. Sve ovisi o tome šta je ljudima u srcu i šta su u stanju napraviti, - rekla je i naglasila da postoji nada za Ukrajinu, prenosi Avaz, objavio je portal vijesti.ba.

VRHOstali prilozi:
» U SARAJEVU SE ODRŽAVA 11. KONGRES DIJASPORE BIH
Anadolu Agency (AA) | 02. July 2022 15:08
Ostali prilozi istog autora:
» PREMINULA MADELEINE ALBRIGHT
24. March 2022 12:51
fastvee.gif
Taslidza Banner.jpg
SrdjandDramanovic Studija.jpg
Beharban.jpg
Kurtcehajicbanner45.jpg
RancSalihSabovic.jpg
DokfilmBosnjaci454.jpg
hrustanbanner20april2020.jpg
Bos-Eng-pasanbegovic.gif
BANA34234.jpg
ArmijaBiH.gif
bos-jezik.gif
NjegosMilo.jpg
almirhot.jpg
bosanskahistorijabanner.png
zlatni ljiljani.jpg
njegosvirpazar.gif
Istraga-poturica.gif
KDBH_Preporod.gif
Udruzenje Kultur Media banner.jpg
sehidska_dzamija_plav140x80.gif
hotel_hollywood_ilidza_sarajevo.gif