Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

BPS: PROSLAVA "DANA RS" JE GENERALNA PROBA Z OTCJEPLJENJE OD BIH
Autor: B.net
Objavljeno: 09. January 2017. 20:01:43


BPS smatra da antiustavna "proslava Dana RS", što u suštini znači proslava etnički očišćene teritorije ovog dijela BiH u kojem svi drugi narodi, osim srpskog, nemaju nikakvu zaštitu niti bilo kakva prava, na najbolji način oslikava rezultate provedenog genocida i etničkog čišćenja na ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Manji bh.entitet je, poput i današnjeg "Dana RS", u potpunosti pravoslaviziran što je odlično oslikala i današnja "proslava" u režiji Milorada Dodika i sponzora rušenja BiH koji se nalaze u Srbiji.

BPS jasno poručuje da je današnja "proslava Dana RS" Dodikova i Srbijina generalna proba, testiranje ka pokušaju održavanja referenduma o otcjepljenju ovog dijela BiH. S obzirom da Dodik nije povuka nikakve pravne konsekvence na urušavanju odluka Ustavnog suda BiH, da nije krivično gonjen, očito je to dalo sasvim dovoljno prostora za nastavak njegove secesionističke politike.

Upozoravamo vlast u BiH, i koaliciju na nivou Federacije BiH da pod hitno, s obzirom da obnašaju vlast u 100% obimu, poduzmu korake koji će biti adekvatan pravni, politički i diplomatski odgovor na ofanzivu Milorada Dodika ka rušenju BiH. Do sada je očito da vlast u FBiH i BiH nije imala bilo kakvu strategiju na Dodikovo rušenje naše države te se, i zbog toga, eskalacija rušenja BiH i prijetnje njenim cijepanjem nastavljaju u najžešćem obliku. S jedne strane imamo jasno izražene poteze na rušenju naše države, dok s druge strane imamo uske interese te nijedan ozbiljan odgovor na očit plan za rušenje države što BPS, u svim svojim kapacitetima koje ima u politici, neće dozvoliti da se dogodi, piše u saopćenju BPS-a.Ostali prilozi:
» SARAJEVSKI VITEZOVI - POZDRAV DOMOVINI
Eset Muračević | 18. June 2018 13:16
» NASTAVAK RADOVA NA PRVOJ DŽAMIJI U GRACU
Emir Serdarević | 16. June 2018 22:08
Ostali prilozi istog autora: