Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Jubilej
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

BACKOVIĆ (BPS): VLADAJUĆA KOALICIJA POKAZALA NEMOĆ PRED DODIKOVIM FAšIZMOM
Autor: B.net
Objavljeno: 10. January 2017. 14:01:15


Zastupnik BPS-a u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Zaim Backović oglasio se saopćenjem za javnost povodom jučerašnje "proslave Dana RS" na koju vlast sa nivoa BiH ili Federacije BiH nije imala niti jedan institucionani odgovor:

- Dodikova prijetnja da "sanja dan kada će RS biti dio Srbije" nije ništa drugo nego najava nasilnog rušenja ustavnog poretka BiH i najava nastavka genocidne politike Radovana Karadžića. Ovakvu njegovu izjavu podržalo je cjelokupno rukovodstvo Srbije koje je prisustvovalo neustavnoj proslavi neustavnog tzv. "praznika" što Dodikovom separatizmu i antiustavnom djelovanju daje međunarodni karakter, nalik na onaj iz 90-tih. Postavlja se pitanje zašto se ovakvo pravno, vojno i međuanrodno nasilje toleriše samo kada je u pitanju BiH!?

- BiH se nalazi u sred pravne, diplomatske, međunarodne agresije kojoj se prijeti i oružanim napadom te otimanjem polovine njene teritorije. Međunarodna zajednica nije reagovala na kršenje Ustava i zakona BiH od strane Milorada Dodika, na ovakvo kriminalno ponašanje nije reagovalo ni bh.pravosuđe dok je federalna vladajuća koalicija finansijski pomogla snaženje Dodikovog separatizma i fašizma i nemaju odgovor na rušenje države BiH što ih, u potpunosti, stavlja na pravo mjesto.

- Vježbanje na Drini, u režiji Dodika i Srbije, pravoslaviziranjem 49% teritorije BiH (što smo jučer mogli gledati), postrojavanje vojske te otvorene poruke najavljivanja cijepanja međunarodno priznate države su krajnji alarm za BiH koja je, očito, ponovo ostala sama - bez vlasti koja zna šta treba da radi, bez reakcije državnih institucija, bez reakcije međunarodne zajednice zadužene za očuvanje mira u BiH, te su građani BiH očito prepušteni sami sebi, nalik na 1992.godinu, piše u saopćenju koje je potpsiao Zaim Backović, zastupnik u PS BiH.Ostali prilozi:
» BRČKO: PODJELA RAMAZANSKIH HEDIJA
Rasema Karić | 22. May 2018 15:39
Ostali prilozi istog autora: