Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Jubilej
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Plav - Podgorica
ŠAHMANOVIĆ: BS SE NE ZALAŽE ZA SANDŽAK I PROMJENU DRŽAVNIH SIMBOLA
Objavljeno: 16. February 2017. 14:02:50


Nakon što su iz Bošnjačke stranke kazali da javni istupi i djelovanje predsjednika opštine Plav Orhana Šahmanovića u suprotnosti sa programskim načelima stranke, reagovao je Šahmanović. On smatra da se u ovoj partiji ne zalažu za njena osnovna načela. Po njegovim riječima, naročito nema zalaganja za utvrđivanje državnih simbola i riješavanje statusa Sandžaka kao prekogranične regije.

„Šta je na ovom planu uradila BS i predjedništvo BS u proteklim godinama neka procijene članovi i simpatizeri BS. Koliku je i kakvu štetu članovima partije i Bošnjačkog naroda nanijelo njihovo ovakvo zalaganje bolje reći nezalaganje za navedena progamska načela ocijeniće glasači BS. Takođe, birači će vjerovatno znati cijeniti i moju političku štetu koju sam nanio BS, svojim izjavama, ili štetu koju sam nanio nekim članovim predsjedništva i onima koji u sadašnjem trenutku samo vrebaju neka atraktivna mjesta u Podgorici ne mareći za sva načela iz Programa BS, bolje reći mareći samo za one principe i načela sa kojima se neće zamjeriti koalicionom partneru“, saopštio je predsjednik plavske opštine.

On ovom prilikom podsjeća članove Bošnjačke stranke da ova partija ima 17 osnovnih programskih načela.

Šahmanović dodaje da predsjedništvo BS nije ništa u proteklih desetak godina učinilo na realizaciji istih niti je, kako dodaje, neka programska načela imala hrabrosti prezentovati svojim koalicionim partnerima i javnosti CG.

Šahmanović naglašava da je BS demokatska stranka koja bi trebala imati kapaciteta da prihvati i ona mišljenja koja ne odgovaraju pojedinim članovim predsjedništva ili nekim malim karijeristima koji se, tvrdi on, šunjaju oko njih, očekujući, da za podršku dobiju neki poklon oličen u dobro plaćenom i rukovodećem radnom mjestu.

Neki članovi BS, smatra on, prihvataju samo ona načela koja njima lično odgovaraju.

„U Statutu BS dio „Princip demokratskog jedinstva“ se govori o tome da unutar BS manjina ima pravo , kao i pojedinac da izražava svoje mišljenja i gledište. Izgleda da neki članovi rukovodstva BS prihvataju i primjenjuju samo one principe i načela BS koji nijesu na njihovu ličnu štetu“, zaključuje on, piše cdm.me.Ostali prilozi:
» HALAL CERTIFICIRANE TRI NOVE KOMPANIJE
B.net | 11. January 2018 20:50
» BOŠNJACI DOČEKALI NOVU GODINU KOD HAREMA KABE
Emir Serdarević | 11. January 2018 19:07
» “SVE JE ISTO SAMO NJEGA NEMA"
| 10. January 2018 20:49
» SEVDALINK MORA BITI SAČUVANA U SVOM IZVORNOM OBLIKU
Eset Muračević | 10. January 2018 18:55