Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Jubilej
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

ALTERNATIVNI KLUB TRAŽI OD SUDA BIH DA PREZUME PREDMET O UBISTVU MIRALEMA DIZDAREVIĆA 1992.
Autor: B.net
Objavljeno: 18. May 2017. 16:05:19


Alternativni klub osnovano sumnja da su trebinjsko tužilaštvo i Okružni sud u Trebinju u predmetu ubistvo Miralema Dizdarevića 1992.godine postupali pod pritiskom i da su bili korumpirani, te da su ključni svjedoci lagali, s time tražimo reviziju ovog procesa na odjelu 1 Suda BiH, gdje bi se utvrdila prava istina o smrti Miralema Dizdarevića.

Na osnovu presude trebinjskog okružnog suda svi su nevini, tužilaštvo odustaje od predmeta i dobijamo epilog da je Miralem Dizdarević izvršio samoubistvo.

Naravno, to je hipoteza koju nudi trebinjsko pravosuđe.
Alternativni klub smatra da je ovaj predmet procesno vođen diletantski, amaterski i da nije imao nikakve veze sa pravom.
Zbog istine i pomirenja, ali i činjenice da kao članica REKOM-a i brojnih međunarodnih pravnih organizacija, moramo tragati do kraja za istinom, pravom i pravdom tražimo od Odjela 1 Suda BiH da preuzme u razmatranje ovaj predmet.

Napominjemo, ovo nije prva pravna diskvalifikacija trebinjskog pravosuđa, kada je u pitanju ratni zločin. Trebinjsko pravosuđe je u par predmeta bilo na strani dželata, a ne žrtve. Od sudske farse vođene protiv ubica Srđana Aleksića do danas.

Alternativni klub kao nevladina organizacija, koja upozorava kontinuirano na korumpiranost policije, pravosuđa, argumentovano dakako, mora da vrši pozitivan pritisak na naše pravosuđe, jer smo to dužni, kao ljudi koji se bave pošteno tranzicijom pravde. Nikada nećemo pristati na neistinu da su naše ubijene komšije Bošnjaci izvršilo samoubistvo, a njih 5500 avanturistički napustili Trebinje. Tražimo odgovornost!

Takvu odgovornost tražimo i za napade na Dubrovnik.

Alternativni klub Trebinje je u funkciji pokajanja trebinjskih dželata, trebinjskog društva i pomirenja. Mi se držimo onoga čega su se držali veliki ljudi, a to je svjedočiti istinu i samo istinu,po svaku cjenu. To je jedini način da budemo i Bogu i poštenom narodu dragi ljudi!Ostali prilozi:
» BRČKO: PODJELA RAMAZANSKIH HEDIJA
Rasema Karić | 22. May 2018 15:39
Ostali prilozi istog autora: