Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Reakcija Mirsada Kuburovića na prozivke portala "Sandžačke novine"
KAO BOŠNJAK I SANDŽAKLIJA RAZUM MI NE DOZVOLJAVA DA KIČMU PRED BILO KOJIM ČOVJEKOM POVIJAM
Autor: Mirsad Kuburović
Objavljeno: 10. October 2017. 21:10:24

Mirsad KubUrović odgovorio na prozivke portala "Sandžačke novine"


Povodom prozivanja na portalu "Sandžačke novine" i njihovog pokušaja da politikanstvom poentiraju, služeći se i mojim statusom koji sam objavio na svom fb profilu, u povodu posjete Predsjednika Turske, Redžepa Taipa Erdogana, Srbiji i Sandžaku, želim da poručim svima koji imaju problem sa sobom pa onda i sa svima nama koji mislimo, dakle - postojimo.

Ja sam Bošnjak, nastao i opstao na zemlji sandžačkoj, mada su mnogi željeli da me nema. Da, ja sam Bošnjak potpuno svjestan ko sam, odakle sam, gdje pripadam i kuda idem. S toga mi moj razum ne dozvoljava da kičmu pred bilo kojim čovjekom povijam. Bošnjak sam i snagu crpim iz svog naroda, od svojih predaka, koji su me obrazom, čašću, moralom, datom riječi zadužili, da nosim emanet Bošnjaka, da svima ukažem poštovanje, ali da se ni pred kim ne ponižavam. Pravo da mislim i govorim mi je dato rođenjem, kao i što mi je dat dar slobode, jer me Gospodar slobodnim stvorio, tako da i moj stav o dolasku Predsjednika Turske je u skladu sa mojom slobodom, s kojom sam rođen, ali koju svaki dan osvajam, jer sloboda je uzvišeno stanje svakog čovjeka.

Dok me iz prošlosti dozivaju glasovi od Kulina Bana preko Gradaščevića do muftije Šemsikadića, ja ću biti slobodan da kažem, da mi je moj narod dovoljan da se njime grijem, da su mi moja historija, kultura, tradicija i vjera dovoljne da se osjećam privilegovanim što sam Bošnjak.
Da vas napomenem da su Bošnjaci suviše dugo gubili glave za tuđa carstva, tuđe hirove, ostavljali kosti po tuđim zemljama pod tuđim zastavama, a uvijek su bili najbolji. Bošnjaci su bili i ostali prijatelji onima koji su im se za prijatelje predstavljali, ali nikad nisu osjetili stisak prijateljske ruke kad je Bošnjacima pomoć bila potrebna. Bošnjaci su na Čanakale dobrovoljno otišli da bi odbranili ummet i carstvo, i ako su bili izdani i prodani od tih istih. Kosti naših šehida mi ne dozvoljavaju da se pognem, nego me pozivaju da se uspravim, ne dugujemo mi nikome ništa, mi dug imamo samo prema Allahu i Poslaniku a.s., prema onima koji su svoje živote dali za naš opstanak. Prema ostalima gajim poštovanje u mjeri u kojoj sam poštovan od njih.
Predsjedniku Erdoganu želim ugodan boravak u Sandžaku i dovim da stvari vidi onakvima kakve one jesu, a ne onakvima kakvim će mu ih predstaviti, napisao je Mirsad Kuburović u reakciji vezano za prozivke portala "Sandžačke novine".Ostali prilozi:
» MILORADE, SAV GRUNT NOSAŠ NA CIPELAMA!
B.net | 21. September 2018 15:42
» HUMANITARNA VEČER U AMBASADI BIH U OSLU
Fena | 21. September 2018 15:33
» DžAFEROVIĆ: SNAŽNA SDA JE SNAŽNA BIH
B.net | 19. September 2018 05:23
» AKADEMIK DR. CERIĆ: INZKO VIŠE VOLI SVOJ ZLATNI POLOŽAJ U SVILI I KADIFI, NEGO BOSANSKU DRŽAVU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 19. September 2018 03:51
Ostali prilozi istog autora:
» SANDŽAČKI LOKALNI ŠERIFI
12. October 2017 16:10
» VAKAT JE!
09. November 2014 11:50