Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske doputovao u dvodnevnu radnu posjetu Mostaru
DA LI JE HRVATSKI PREMIJER PLENKOVIĆ U MOSTARU ODAO POČAST RATNOM ZLOČINCU PRALJKU, ILI?
Autor: AA
Objavljeno: 04. December 2017. 21:12:51


Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković s izaslanstvom je večeras doputovao u dvodnevnu radnu posjetu Mostaru kako bi se sastao s vodstvom Hrvata u Bosni i Hercegovini i predstavnicima Hrvatskog narodnog sabora.

Prilikom dolaska u Mostar, Plenkovića je dočekao predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović, nakon čega su zapalili svijeće i položili cvijeće na spomen-obilježju poginulim braniteljima ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

"Došli smo da obavimo razgovor s rukovodstvom Hrvata u BiH i sutra s HNS-om. Da razmotrimo okolnosti nakon presude Haškog suda i da vidimo na koji način Hrvatska može pomoći BiH".

- Hrvatska prije svega stoji uz BiH, stoji uz Hrvate u BiH i učinit ćemo sve da Hrvati ovdje budu dugoročno ravnopravan naroda, da se poštuje jednakopravnost tri naroda ovdje i na tom tragu su naše bilateralne aktivnosti - kazao je Plenković u Mostaru.

Šest političkih i vojnih lidera Hrvatske Republike Herceg-Bosne osuđeno je prošle sedmice u Hagu na pravomoćnu kaznu od ukupno 111 godina zatvora za udruženi zločinački poduhvat, ratne zločine i zločine protiv čovječnosti.

Govoreći kako je iduću godinu izborna godina, Hrvatska stoji uz BiH."Učinit ćemo sve da Hrvati ovdje dugoročno budu ravnopravan narod. Da se poštuje jednakopravnost između tri naroda. Na tome planu su naše bilateralne aktivnosti i na međunarodnom planu", naglasio je Plenković.

Rekao je da je došao vidjeti kakvo je raspoloženje među boračkim udruženjima nakon presude Haškog tribunala, kako bi bolje sagledao stanje među Hrvatima u BiH.

Čović je zahvalio Plenkoviću na dolasku u Mostar i izdvojena dva dana za radne sastanke.

"Zahvaljujem predsjedniku Vlade Republike Hrvatske što je izvojio vrijeme da bude danas i sutra s nama kako bismo govorili vezano za presudu i brojna druga pitanja", kazao je Čović.

Tijekom sutrašnjeg dana Plenković će se sastati s predstavnicima Hrvatskog narodnog sabora, a kako je najavljeno sastanak će se održati s početkom u 9 sati u Domu HDZ-a BiH u Mostaru.

U pratnji predsjednika hrvatske Vlade su potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, Zdravka Bušić, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas.
Ostali prilozi:
» DR. CERIĆ NA KONFERENCIJI O FETVI U KAIRU
B.net | 17. October 2018 14:47
» PLAVSKI SREDNJOŠKOLCI ODIGRALI POZORIŠNU PREDSTAVU "ASKA I VUK"
Senada Đešević, prof. | 11. October 2018 17:54
Ostali prilozi istog autora:
» ZATVORENA BIRALIŠTA U BIH
07. October 2018 19:37