Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Reagiranje člana Glavnog odbor Stranke za BiH.
TOKAČA (SBIH): DŽAFEROVIĆEVE PREDIZBORNE OBMANE
Autor: B.net
Objavljeno: 07. August 2018. 14:08:31

NE ZNA ŠTA RADI: Džafrović pati od hronične neinformiranosti


Predizbona kampanja je vrijeme inflacije različitih obećanja. Ponekada ona zvuče suvislo, realno, u praksi izvodivo, na činjenicama i ozbiljnim stručnim studijama i praktičnim iskustvima zasnovana. Često, obećanja zvuče obmanjujuće, lažna su i manipulativna, a sve s ciljem da se glasačko tijelo zavede, a kandidat predstavi kao ozbijna osoba, zabrinute za položaj žrtava ratnih stradanja, kredibilna i kompetentna ili makar elementarno informisana.

Jedna od, u najmanju ruku zbunjujućih izjava, a po svim elementima manipulativnih i obmanjujućih, stiže od gospodina Šefika Džaferovića, kandidata Stranke demokratske akcije za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda. Naime, on već u nekoliko navrata, a bez ozbiljnih obrazloženja ili činjenično utemeljenih spoznaja obećava da će, ukoliko bude izabran, formirati Centar za istinu i pravdu kao nevladinu organizaciju koja bi se , navodno, bavila dokumentovanjem ratnih zločina traganjem za počiniocima, a ni manje ni više, po uzoru na Centar Simon Wizental.

Nešto upućeniji s pravo sumnjaju u ova obećanja jer im je u svježem sjećanju krah pred Sudom pravde u Hagu revizije predmeta BiH protiv Srbije za genocid, jer im je u svježem sjećanju ukidanje Državne komisije za ratne zločine, jer znaju za niz tzv. nevladinih organizacija koje predstavljaju žrtve zločina a koje su godinama uredna klijentela raznih budžeta pod kontrolom SDA, jer ne pamti niko da je gospodin Džaferović, koji je dobar dio radnog vijeka proveo u Parlamentu Bosne i Hercegovine pokrenuo neku inicijativu ili predložio tačku dnevnog reda na kojoj bi se raspravljalo o problemima ratnih zločina i žrtvama rata protiv Bosne, jer im je u svježem sjećanju fijasko iz januara 2017. godine kada je gromoglasno najavljivano uspostavljanje baze podataka o žrtvama genocida počinjenim nad Bošnjacima u periodu 1992-1995. godine , a pod pokroviteljstvom Džaferovićevog partijskog kolege i aktuelnog člana Predsjedništva gospodina Bakira Izetbegovića.

Očigledno je da gospodin Džafrović pati od hronične neinformiranosti jer izgleda da ništa ne zna o tome šta radi, u međunarodnim razmjerama afirmirani Istraživačko dokumentacioni centar, koji se nalazi svega stotinjak metara od sjedišta SDA ili da ništa ne zna o tome šta radi Institut za istraživanje zločina protiv čovječnosti, koji je svega stotinjak metara udaljen od radnog mjesta gospodina Džaferovića.

U cijeloj priči nevjerovatni zvuči da pravnička perjanica SDA u svojim javnim nastupima ne pominje obaveze Tužilaštva BiH, SIPE. OSE, i drugih policijskih institucija, dakle držanih institucija koje su formacijski najodgovornije za dokumentovanje i traganje za osumnjičenim počiniocima ratnih zločina. Valjda bi on kao potencijalni i najviši državni funkcioner trebao najprije da vodi brigu o efikasnosti rada plaćenih državnih institucija, umjesto što se bavi poticanjem formiranja nevladinih organizacija, koje bi, treba li u to sumnjati, bile pod budnom političkom paskom SDA, piše u reagiranju koje je potpisao Mirsad Tokača, član Glavnog odbor Stranke za BiH.Ostali prilozi:
» "MAJICA KOJA MIRIŠE NA MOGA SINA"
AA | 21. July 2019 11:08
» SREBRENICA JE NAŠA NEPROLAZNA RANA….
B.net | 19. July 2019 12:28
» DANAS PRESUDA HOLANDIJI ZA SREBRENICU
BIRN | 19. July 2019 09:13
Ostali prilozi istog autora: