Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Mladi Bošnjaci u svijetu nauke i tehnologije
ZENIČANKA MELIKA LOŠIĆ U BARCELONI OSVOJILA TRI ZLATNE MEDALJE
Autor: B.net
Objavljeno: 07. November 2018. 19:11:16

IZ NAUKE I TEHNOLOGIJE: U konkurenciji više od 2.600 takmičara iz sedamdesetak zemalja, Melika Lošić osvojila je tri zlatne medalje


U Barceloni je od 22. do 27. jula 2018. godine održana Globalna runda World Scholar's Cup-a na kojoj je sjajan rezultat ostvarila Zeničanka Melika Lošić, učenica Međunarodne srednje škole Richmond Park u Sarajevu.

U konkurenciji više od 2.600 takmičara iz sedamdesetak zemalja, Melika Lošić osvojila je tri zlatne medalje: dvije u pojedinačnim takmičenjima iz nauke i tehnologije, i jednu ekipnu zlatnu medalju iz testa općeg znanja, te dvije srebrene pojedinačne medalje – u takmičenju u znanju iz književnosti i u debatnom natupu.

Melika je u Barcelonu, gdje je bila jedina predstavnica Bosne i Hercegovine, otputovala zahvaljujući sredstvima koja su osigurali njeni roditelji i jedan zenički privrednik.

Rezultati koje je ostvarila u Barceloni osiguran joj je nastup na narednom takmičenju koje organizuje jedan od najprestižnijih univerziteta u svijetu, čuveni američki univerzitet Yale (Jejl). Međutim, njen nastup na tom takmičenju još je u pitanju, jer treba osigurati značajna sredstva za odlazak i nastup u Sjedinjenim Američkim Državama.

Treba napomenuti da ova darovita i uspješna mlada Zeničanka izuzetno dobro svira klavir, a bavila se i glumom, objavio je portal zenit.ba.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: