Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Ovdje zastave genocidne nema...
DODIK, KOMŠIĆ I DŽAFEROVIĆ POČELI SASTANAK S PALMEROM I CORMACK
Autor: B.net
Objavljeno: 05. December 2018. 15:12:13


Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović su upoznali političke direktore iz zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira o trenutnoj političkoj situaciji u BiH, te o procesu konstituisanja vlasti na svim nivoima. Istaknuta je opredijeljenost za ispunjavanje uslova za sticanje kandidatskog statusa za članstvo u Evropskoj uniji i za nastavak provođenja reformi u BiH. Izraženo je uvjerenje da će, uprkos trenutnoj situaciji, doći do napretka u procesu evroatlantskih integracija BiH.

Članovi Predsjedništva BiH Komšić i Džaferović su naglasili da će u narednom periodu prioritet biti ubrzanje procesa integracije BiH u EU i NATO, te provođenja socioekonomskih reformi, koje će osigurati stabilnost i društveno-ekonomski razvoj. Cilj tih reformi je poboljšati životni standard građana, unaprijediti vladavinu prava i javnu upravu. Izražena je spremnost da se pojačaju napori u borbi protiv korupcije.

Članovi Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira su čestitali članovima Predsjedništva BiH Komšiću i Džaferoviću na izboru, te izrazili očekivanje da će brzo doći do formiranja nove vlasti na svim nivoima. Iskazali su podršku BiH i naglasili neophodnost ulaganja dodatnih napora u reformskim procesima. Podsjetili su na obavezu poštivanja Općeg okvirnog sporazuma za mir, te su iskazali čvrstu privrženost suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH.

Članovi Predsjedništva BiH Komšić i Džaferović su izrazili zahvalnost zemljama članicama Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira na podršci koju su do sada pružile BiH, te izrazili nadu da će se ta podrška nastaviti i u budućnosti.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: