Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Kultura pamćenja Bošnjaka
TORONTO: U SUBOTU PREMIJERA FILMA "BOŠNJACI - GENOCID U KONTINUITETU"
Autor: B.net
Objavljeno: 07. December 2018. 14:12:42


U subotu, 8. decembra sa početkom u 7:00pm u sali Bosanske islamske zajednice “Gasi Husrev beg” u Torontu bit će održana premijera dokumentarnog filma “Bošnjaci – Genocid u kontinuitetu” autora Avde Huseinovića, u produkciji Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije. Specijalni gost Avdo Huseinović za ovu priliku doputovao je iz Sarajeva. Huseinović je autor 15 filmova i više knjiga koji su od izuzetne važnosti za Bosnu i Hercegovinu u borbi za istinu i pravdu, također za kulturu pamćenja Bošnjaka, što će ih uvijek podsjećati na genocid u kontinuitetu od tri stoljeća i nevine civilne žrtve.

Uz primjeru u Torontu bit će priređeno više projekcija u Hamiltonu, 9. decembra u Bošnjačkom islamskom centru i okolnim gradovima...

Premijeru i projekcije bit će priređeni u organizaciji Bosansko-kanadskog humanitarnog društva i u suorganizaciji sa Institutom za istraživanje genocida Kanada, Bosanske islamske zajednice “Gasi Husrev beg, Bošnjačkog islamskog centra Hamilton, Bosanskog islamskog centra i dr.

U Torontu će biti prisutan dio produkcijskog tima, potomci žrtava genocida iz plavsko-gusinjskog kraja, članovi BANA.

TRAILERI DOKUMENTARNOG FILMA „BOŠNJACI - GENOCID U KONTINUITETU“


Dokumentarni film „Bošnjaci - genocid u kontinuitetu“, je izuzetno značaj nacionalni projekat. Po prvi put u video formi, kroz korišćenje relevantne dokumentacije i svjedočenja prezentuje se neispričana i kompleksna priče o genocidu nad Bošnjacima, koji traje preko tri stoljeća na području Bosne i Hercegovine, Sandžaka i drugih dijelova Balkana.

Ovaj film je od izuzetne važnosti da se prijateljima Bosne i Hercegovine u Kanadi prikaže istina o genocidu nad Bošnjacima.

Organizator vas poziva da dođete, da pogledate, da se sjećate, da pamtite, da pričate istinu!


Za uvećati kliknite na posterOstali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: