Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Lijep gest
PLAV: POKLONI ZA KORISNIKE CENTRA "LIPA" I POLAZNIKE DJEČIJEG VRTIĆA
Autor: B.net
Objavljeno: 10. January 2019. 02:01:43


POSJETA I POKLONI KORISNICIMA DNEVNOG CENTRA “LIPA”: Pod sloganom "Različitosti nas spajaju", učenici II-1odjeljenja, sa odjeljenskim starješinom Senadom Đešević, iz JU SMŠ "Bećo Bašić" iz Plava, posjetili su korisnike JU Dnevni centar "Lipa", koji poslužuje trinaestoro djece sa posebnim potrebama. Njima su u povodu Nove godine uručeni pokloni i čestitke. Učenike je pozdravila i srdačno se zahvalila na posjeti, direktorica Dnevnog centra Jasna Kolašinac.

- Istakla bih da su ovakva druženja i susreti i te kako neophodni i važni za uspostavljanje i održavanje međuljudskih odnosa, koji streme ka utemeljenju jednakosti, ljubavi, tolerancije i blagostanja. Iskoristila bih priliku da se zahvalim svim zaposlenim u Centru, na toplom prijemu, dragim korisnicima, kao i učenicima, na izdvojenom novcu od svog džeparca, radi kupovine poklona, istakla je odjeljenska starješina Senada Đešević.POKLONI ZA MALIŠANE: Pod sloganom "Svijete, najljepši ukras na planeti je dijete", članovi Kluba filantropa iz JU SMŠ "Bećo Bašić" iz Plava, čiji je rukovodilac Senada Đešević, prof., posjetili su JPU "Dječiji vrtić" u Plavu, uručivši im poklone.Kako smo saznali, dio poklona su sami učenici napravili, a za dio poklona: slatkiše i slaniše, novčana sredstva je izdvojio direktor JU SMŠ "Bećo Bašić" Rifat Balić.Dobrodošlicu filantropima je poželjela direktorica Vrtića mr. Minela Markišić sa zapošljenima i mališanima. Rukovodiocu i članovima Kluba je direktorica Markišić, podijelila zahvalnice, kao znak uspješne saradnje između ove dvije ustanove.

- U ime učenika i u svoje lično ime, iskoristila bih priliku da se najsrdačnije zahvalim direktoru Baliću, na izdvojenim sredstvima, i direktorici na prijateljskom i profesionalnom dočeku, kao i uručenju zahvalnica, rekla je profesorica Đešević.
Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: