Pismo iz Sanaskog Mosta
SREBRENICU SVI ZABORAVLJAJU DO SLJEDEĆE MANIFESTACIJE
Objavljeno: 15. Aug 2008. 05:08:46
Esselamu alejkum!

Prođe 11 juli, Srebrenicu svi zaboravljaju do slijedeće manifestacije. A onda rijetki, poput vas, pokušavaju da afirmiraju na pisanje o agresiji i onome što se dogodilo. Vidim da je riječ o već tradicionalnom podsticanju na očuvanje od zaborava, što me veoma raduje.
Zovem se Sedić Džabir, živim u Sanskom Mostu, student sam Stomatološkog fakulteta u Sarajevu. Nedavno sam objavio zbirku poezije "Srebreno ogledalo" koja je u potpunosti tematski posvećena stradanju i tragediji Srebrenice. Izdavač je Udruženje Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa", a tiraž je 1500 primjeraka. Cijena jedne knjige je 4 KM (u Bosni) ili 3 eura (za inostranstvo). Od toga sam već oko pola tiraža prodao. Cilj mi je bio da napišem nešto o stradanju i agresiji, a srebrenicu prikažem kao ogledalo onog što se desilo u cijeloj Bosni. Cjelokupan prihod od knjige je namijenjen za pomoć školovanju djece žrtava Srebrenice. Pošto nisam u mogućnosti ni materijalno ni vremenski zbog studija da plasiram ostatak tiraža nadam se da ćete mi pomoći kako bih ovaj projekat "izgurao" do kraja.

Uz molbu Allahu dž.š. da vas nagradi za dosadašnji trud i zalaganje, te da vam pomogne da istrajete na putu dobra primite mahsuz selam iz Sanskog Mosta!

Dzabir Sedić
Sanski Most