"ZE-TRA" I TERORIZAM
Autor: Semir Đulić
Objavljeno: 20. Aug 2010. 19:08:16
Semir ĐULIĆ: Dževad Galijašević nije ništa drugo do politička prostitutka sakrivena iz ogromnih zatamnjenih naočara koje sakrivaju samoprezir, moralnu mizeriju i "intelektualnu" prostituciju. Za prostitutku je animalni nagon mušterije jedina ljubav koju poznaje. Zadovoljenjem nagona gubi se njena upotrebna i svaka druga vrijednost. Prestankom Dodikove dijareje smanjuje se potreba za teriguzom. Možda bi "ekspertni tim za terorizam" bilo prikladnije nazvat Ekspertni tim za teriguz. Izvinjavam se zbog izraza ali mislim da je u ovom kontekstu najprikladniji.
Vjerujem da je bezbroj aktualnijih tema o kojima bi čovjek mogao da piše ali ponekada i glupost željna političke samopromocije privuče pažnju svojom pojavom. Posebno ako ona postane način političkog bitisanja jedne idologije i njenih promotora sa tedencijom da uneredi i okolinu u kojoj je postala "vijest". Upravo se to desilo sa posljednjim izjavama nekoliko odavno poznatih đilkoša u Dodikovoj agenciji za kontaminciju političkog i društvenog života u BiH pa i šire. Naravno riječ je o perjanicama agencije Vasiću, Galijaševiću i Trifunoviću.

Odavno smo naučili da se sve u postdejtonskoj BiH posmatra kroz prizmu nacionalnog, često nacionalističkog, interesa kako bi se očuvla vlastita politička opcija i dobro plaćena funkcija. U tom cilju se spremno prodati dušu đavolu. Za Dževada Galijaševića, Darka Trifunovića ili Rajka Vasića nemoguće je reći da imaju dušu ali su dupe dobro unovčili.

Potrebno je znatno više prostora da bi se nabrojale sve "intelktualne i ekspertske" vratolomije pomenutih ali mi se ova nedavna o povezivanju olimpijske dvorane Zetra sa konspirativnim namjerama Bošnjaka učini zanimljivom iz nekoliko razloga.

Prvo, nisam znao da BiH još od Zimske olimpijade 84' ima najveću dvoranu na svijetu u koju mogu stati BiH, Sandžak, Kosovo, Albanija, Makedonija, južna Bugarska i Turska. Upravo nas u to ubijeđuju Galijaš i Rakijaš kada kažu: "....najveća sportska dvorana u vrijeme olimpijske gradnje nosi ime Zetra. Zelena transverzala podrazumijeva veze prema Sandžaku, Kosovu, Albaniji i dolje prema arapskom svijetu."

Pomislio sam da bi možda bilo dobro kontaktirati fondaciju Guinness, ne zbog veličine Zetre već zbog unikatnosti gluposti pomenute dvojice.

Drugo, Rakijaš i Galijaš dobiju svojih pet minuta tek i samo onda kada Dodiku postane vruća stolica. Puhajući u njegovo dupe održavaju vlastito političko bitisanje. Naučili su se oni nositi sa Dodikovim ispuštanjem gasova ali sad ga je uvhatila predizborna dijareja pojačana međunarodnom dozom ricinusa pa bi njegov "nered" da očiste vodokotlićima Zetre. Neće ići, morat će sami pokusati.

Ovdje bi otprilike prestalo moje interesovanje za ove "eksperte" kada im bh mediji ne bi pružali šansu da unerede okolinu.

Mnogi od nas se sjecaju afera "Agrokomerc" i "Moševac" kojima su velikosrpske obavještajne sluzbe iznjedrile Fikreta Abdica i Dževada Galijaševića. Abdić je za svoje ratne usluge nagrađen dvadesetogodišnjim "ljetovanjem" u Riječkom zatvoru. Galijaš će, vjerovatno, kad mu istekne rok upotrebe, biti smješten u Foču zbog građevinskih radova na Zetri. Za Vasića će se pobrinuti "njegovi" na izborima. Jedino tada će biti vrijedno pomenuti njihova imena u medijima.

Do tada i jedan i drugi će nastaviti svoju misiju sanitaraca nastojeći očistiti potoke krvi koje je ostavila politika koju su naslijedili.

Kada već genocid nije moguće pravno negirati onda ga bar treba pokušati politički opravdati. Za to dobro posluže "ekspertske" budale iz "tima za izmišljanje i prizivanje terorizma" na čijem je čelu Darko Trifunović. Na rasoplaganju im stoje genocidna institucija Policije RS, Dodikovi "nezavisni mediji" i SNSD infrastruktura.

U tom kontekstu treba posmatrati i posljednja hapšenja na području Bosanskog Novog i Bosanske Dubice, akciju "Svijetlost", pucanje na članove Instituta za nestale BiH, Jurišića, Ganića i mnoge druge policijske akcije i njene nevine žrtve. Cilj je čitav jedan narod i jednu vjeru proglasiti terorističkim. Genocid nad "teroristima" je mnogo prihvatljiviji od genocida nad Bošnjacima kao što je u agresiji bilo lakše ubijati "poturice", "mudžahedine" već komšije Galijašević samo nastavlja ratne izvještaje Đoge i njemu sličnih tvdeći u svome izvještaju: "Nasilje nad povratnicima je svakodnevno. Ne postoji potpuna sloboda kretanja a sloboda medija i govora i informacija u bošnjačkom dijelu F BiH je svedena na minimum". Ovdje posebno upada u oči da se te sve negativnosti nastoje smijestiti u "bošnjački dio F BiH" što se odlično uklapa u plan satanizacije jednog dijela i jednog od naroda BiH pri tome striktno pazeći da se ne zamjeri pobratimu Pločkiniću i koaliciji Dodik - Čović.


Pogled u ništa
Svoju svirku u Dodikove diple Galijaš nastavlja nebulozama o federalizaciji BiH, etničkom čišćenju Hrvata i Srba sa prostora pod bošnjačkom kontrolom. Na ovim observacijama bi mu zavidio i sam Karadžić. Čudi me da ovakav "ekspert" nije član tima za odbranu Karadžića.

Dževad Galijašević nije ništa drugo do politička prostitutka sakrivena iz ogromnih zatamnjenih naočara koje sakrivaju samoprezir, moralnu mizeriju i "intelektualnu" prostituciju. Za prostitutku je animalni nagon mušterije jedina ljubav koju poznaje. Zadovoljenjem nagona gubi se njena upotrebna i svaka druga vrijednost. Prestankom Dodikove dijareje smanjuje se potreba za teriguzom. Možda bi "ekspertni tim za terorizam" bilo prikladnije nazvat Ekspertni tim za teriguz. Izvinjavam se zbog izraza ali mislim da je u ovom kontekstu najprikladniji.

Od poznate teorije o svjetskoj uroti protiv Srba, umanjenja ili negiranja broja žrtava genocida, preko unajmljivanja lobističkih firmi i "svijetskih" kvazi stručnjaka, analitičara, pisaca i novinara, do posljednjeg pokušaja profitiranja na svijetskoj okupiranošću problemom terorizma, velikosrpska ideologija pokušava odložiti trenutak srpskog otrežnjenja i suočavanja sa vlastitom prošlošću.

Čak što više, ta politika čini sve da sa sobom u ambis sukoba povuče čitav srpski narod u manjem bh. entitetu, pa i šire.
Sve češće se iz usta protagonista takve politike može čuti kovanica "svi Srbi su zločinci, srpski narod je zločinački" navodeći to kao stav nesrba a sve u cilju utjerivanja straha i osjećaja krivnje srpskom narodu radi lakše manipulacije njime. Prateći izjave i nastupe takvih političara stiče se utisak ne samo da ne žale zbog nesrpskih žrtava već ne mogu da sakriju ni žaljenje što broj srpskih žrtava nije mnogo veći kako bi opravdali svoju tvrdnju o "jednakosti u zločinima" i mali isti broj Bošnjaka i Hrvata na Sudu za ratne zločine.

U takvoj perveznoj Goebbelsovskoj politici svoje mjesto nađu Vasići, Galijačevići, Majkićeve, Kalabići, Košarci … ugodno živeći na nevolji i strahu vlastitog naroda. Teze o teroristima na grnicama pa "cak i u rubnim dijelvima RS" svakao pospješuju uspjeh takve nakane. Samo u strahu čovjek zaboravi na glad i zbog toga ga iznova treba obnavljati izmišljajući priče o bijeloj Al-Qaedi, 200,000 vehabija, muževima koji "redovno posjećuju džamije".

Pitanje je samo kada će Vasić formirati odrede za kontrolu nataliteta jer kako sam kaže "problem nastaje kada se stvori "većinsko (bošnjačko) stanovništvo" u nekoj od opština manjeg bh. entiteta. U svakoj normalnoj državi ovo se tretira kao fašizam. Našalost, dok je Vasića i njemu sličnih, BiH nema šanse da bude normalna država. Ja ipak vjerujem u ono staru izreku "Ničija nije gorjela do zore".

Na kraju, ako bi se poslužili jezikom pomenutih onda bi se moglo govoriti i o političkom domuzluku Bošnjaka jer su "da se vlasi ne dosjete" ime olimpijske dvorane promijenili u Juan Antonio Samaranch ili je možda i Španija dio ZElene TRAnsverzale???