NEKA SE ZNA DA DUŠMANA IMA
Autor: Safet Avdić
Objavljeno: 22. Jan 2011. 11:01:25
Desilo se velika, nezahvalna, neljudska, podvala meni i mome pisanju na Bošnjaci.net. Naime, neki “naši muslimani” čitajući Bošnjaci.net vidjevši da se svake malo vremena javljam sa člancima, “Onemo Oni“ su nazvali i komplajnovali o mom pisanju, govoreći da ja već 18 godina ne dolazim u “njihovu” džamiju (očita laž), i da nemam pravo pisati o njima i njihovom (ne)radu. Pitam se, a ko su oni da nekome daju i oduzimaju prava??

Neki dan, jedan od urednika Bošnjaci.net nije mi znao reći imena onih koji su mu to rekli. Misleći da pišem bez veze i budi Bog s nama i Bog zna o čemu jer on nepoznaje baš dobro mene.
Kada sam mu objasnio, tko sam, i pokazao da sam ja Novinar preko 45 godina i da sam član Udruenja novinara BiH, član Evropskog saveza novinara, član Novinara Australije. Da sam stalni dopisnik mnogih Izdavačkih kuća, on se uvjerio da ja ne bih dozvolio pisati neistinu ili, nedo Bog laži.

Takvima koji rade iza kulisa, koji huškaju da ometaju one koji žele raditi došao je kraj. O čemu sam pisao na CCN, a evo i Bošnjaci net!

Upravni odbor IZ Rochedale je (ne)zakonit jer na godišnjoj Skupštini od njih “500” članova došlo je samo slovom i brojem dvadeset tri (23). Pa su između sebe podijelili uloge u ovoj “jakoj” IZ. Statut kaže drukčije. Mora biti 2/3 članova na godišnjoj Izbornoj skupštini.

Da bude zlo nad zlima ovu IZ vode oni koji su bili u neprijateljskoj vosci od 1992. do 1995. godine boreći se protiv Bosne i njene slobode. Nosili zlikovačke oznake na sebi (kokarde). Imam dokaze! Na svu žalost ti ljudi nastoje da se održe jer im to konvenira iz mnogo razloga, da ne navodim.
Njih podrzva efendija Sifet, a oni njega Trebaju jedi drugima!?
Ne bih želio sada odugovlačiti i upustati se u grijehe “onemo njih” jer to nije svrha mog pisanja.

OBAVIJEST
Esselamu alejkum svim čitaocima

Kao i uvijek želim da javim dobre i loše vijesti. Ovog puta imam jako tužnu vijest za mnoge koji su poznavali dr. MARU Maxim (Cupina), suprugu dr Boška Maxim-a.
Dr. Mara rođena je Mostarka, od časne porodice Čupina, iz srca grada Mostara. Poznata porodica po intelektualcima. Marina brača su doktori medicine.
Mara je preselila na bolji svijet 21.januara 2011. oko 4 sata u jutro. Dugo je bolovala. Njen život je bio dug i ponosan. Bila je ljekar cijenjen i poštovan od svih naroda i nacionalnosti. Ona, a i njen muž dr Boško, znali su u svoje vrijeme ponoći obilaziti svoje pacijente. Vrijeme ih nije sprečavalo vršiti svoju ljudsku ljekarsku dužnost.
Više o njima i radu bit ce na stranicama CCN i na Bošnjaci.net, ako Allah drukčije ne odredi.

Sahrana je utorak 25. januara.
Ceremonija sahrane održat će se u Mont Gravat Groblju u 10 sati prije podne.
Uz zgradu ima dovoljno parkirališta.

Selam Hajji Safet Avdić