Džihin express urnebes
NJEMAČKA DIESEL JAJA
Autor: Osman Džiho
Objavljeno: 29. Mar 2011. 12:03:30
Osman DŽIHO: Postoje brojni dokazi da je većina političara u BiH znatno opasnija od virusa H1N1. „Svinje su bezopasne u odnosu na bh političare. Političari su znatno veće svinje od svinja. Oni šire zarazu. Pazite se!“ – navodi se u peticiji.
Na Svjetskom prvenstvu u fudbalu u Južnoj Africi hit su bile vuvuzele. Šta bi bio hit instrument da se svjetsko prvenstvo održi u BiH?
– Kukuzele.
Daj bože da doživomo express platu, da u kafani dobijem express kafu, da mladi dobiju express posao, da nam država bude zanimljiva kao Express, da nam u novčaniku uvijek bude express love. Nažalost, u nas express samo sljedeće:
- penzioneri nemaju šta da stave u Express lonac,
- naši express brzi vozovi idu express sporo,
- u nas je express samo avazov express
- a sve ostalo je: kontraexpress

Prema posljednim informacijama, grupa ljekara i graðana BiH odlučila je uputiti peticiju Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji da se svinjska gripa nazove po potpredsjedniku Federacije BiH Mirsadu Kebi.

- Ovo je jedinstvena prilika da se i svinje i političari naðu gdje im je mjesto. Političari u BiH oboljeli su davno svinjske gripe, ali od one vrste koja donosi mentalnu zarazu i pretvara ljudski mozak u svinjske misli.

Zbog toga smatramo da je idealna prilika da se uputi opća poruka o stanju BiH, da političari poput Kebe dobiju jedinstven spomenik u vidu naziva koji će ih unaprijediti u nadsvinje.

„Svinjska gripa“ promijenila je naziv, i od danas se zove „Gripa Mirsada Kebe“, jest rečenica koja se očekuje da bi zapravo pojasnila stanje u BiH.

Postoje brojni dokazi da je većina političara u BiH znatno opasnija od virusa H1N1. „Svinje su bezopasne u odnosu na bh političare. Političari su znatno veće svinje od svinja. Oni šire zarazu. Pazite se!“ – navodi se u peticiji.

Na Svjetskom prvenstvu u fudbalu u Južnoj Africi hit su bile vuvuzele. Šta bi bio hit instrument da se svjetsko prvenstvo održi u BiH?
– Kukuzele.

Koja je omiljena poslovica vampira u BiH?
– Živ ikad, mrtav nikad.

Kako se nakon afere s dioksinom zovu kinder jaja iz Njemačke?
- Dizel jaja.

Pričaju dvije koke židovke u Njemačkoj:
- Eto, moja baka nastradala od plina, a ja ću od dioksina.

Pričaju dva pijevca u BiH:
- Vidi jes' dobra ona koka!
- Ma jok, bola, na dioksinu je.

Što se koke iz Njemačke vraćaju u Veliku Kladušu?
– Čuli da se otvara komuna za skidanje sa dioksina.

U BiH otkriveno naftno polje
– izlila se nafta iz traktora.

Koje je lizalo hit u BiH?
– Kifla – košta 40 feninga i liže se po novom pravilu. Nekad se jela. Sad se liže. Najbolje dok je još vruća.