Pismo iz Milića o Rajku Mubaraku Dukiću
NEPRESUŠNA INSPIRACIJA
Objavljeno: 10. Oct 2011. 16:10:21
Opšte poznata je uloga njegova u zbivanjima neposredno prije za vrijeme i poslije rata.
Tako i ispada smiješna situacija u kojoj je on preko njegove firme Boksit trade, a sada BT Kompany iz Beograda (a osnivači te firme su njegova žena Milanka, njen brat Milan i sadašnji načelnik opštine Živojin Jurošević), tada njegov zamjenik u Boksitu i to višedecenijski zamjenik,
nabavljao svu opremu za Milićku brigadu VRS, odjela, čizme, cak je organizovao i dolazak plaćenika za odbranu rudnika u Gonjačima.

Prije rata je bio neumorni organizator odbrane srpskog naroda, glavni finansijer SDS-a i glavni savjetnik Radovana Karadžića, što je i normalni jer ko daje najviše para taj se i najanviše pita.
To je on bezbroj puta na njegovom radiju Birač i javno gobvorio i u tom preriodu se javno i hvalio.
Međutim po završetku rata on mijenja ćurak, smišljeno.

Mijenja stranku. Iz SDS-a prelazi u SNS kod Biljane Plavsic, doduše u javnosti je to predstavljeno kao simpatizer, iako je jasno bilo da je bio prvi saradnik Plavšićke, kaja ga je nagovarala da prihvati da bude premijer RS. I danas je jedan od glavnih finansijera Plavšićinog boravka u Beogradu.

Svog višedecenijskog zamjenika Živojina Žiku Juroševića, postavlja za kandidata za načelnika opštine, što ovaj i postaje, u dva mandata, a u Skupštini milićanskoj lokalnoj, SNSD, u kojem je sada simpatizer, je u koaliciji sa SDA.

Možete li vjerovati?
Ali nimalo slučajno.
Zbog mira u kući.
Njemu nikako ne bi odgovaralio da muslimanski odbornici SDA pokrenu pitanje njegove odgovornosti za zbivanja u proteklom ratu, te je zbog toga isao na kartu da se, u stvari, u lokalnom, milićanskom parlamentu napravi koalicija sa trojicom poslanika SDA. Jedan od njih je i potpredsjednik skupštine, dozvolio im je da ubace tešku rudarsku masinu u Rudnik Boksita na Gunjake, gdje im je omogucio ogromnu zaradu. Opstinski organi se utrkujuško će više dati priznanja bošnjačkim odbornicima za kojekakve trivijalne stvari, a ne smiju ni da pomisle da ispituju ratnu prošlost samih bošnjačkih odbornika.
Ali to ne smeta ni njemu, ni Rajkovim poslanicima, tj. izvršiteljima njegove politike, jer time štiti sebe, jer će ga i poslanici SDA štititi i neće pokretati nikakve inicijative o njegovoj odgovornocsti. I ovce na broju i vuci siti.
I opet vam kažem.
Sve o njemu je poznato svima, ali Tužilaštvo ne radi svoj posao kako valja. Inace bi on već odavno bio iza rešetaka.

Ime autora i e-mail adresa poznati redakciji.