Hukić vs. Powetkin: 25.februara u Porsche areni u Stuttgartu
HUKIĆ: POWETKIN JE ZA MENE SAMO TRANZITNA ZONA
Autor: Bato Šišić
Objavljeno: 22. Jan 2012. 18:01:20

Hukic i Powetkin
U njemačkom gradu Stuttagrtu, 25.februara 2012. godine, prema pisanju mnogih njemačkih printanih medija kao i u izvještajima mnogih elektronskih medija održat će se boks meč godine. U Porsche areni sparingovat će Muamer Hukić rodom iz Sandzaka, a sa adresom stanovanja u Berlinu, koji je u svijetu boksa poznatiji kao Marco Huck i svjetski prvak u teškoj kategoriji Alexander Powetkin.

Ne bi možda bilo ništa čudno da se Huck nije odlučio da iz srednje-teške kategorije pređe u tešku kategoriju takmičenja, što mnogi poznavaoci boksa gledaju popriječno, ali Hukić se ne obazire na sve to, već je kao i uvjek siguran u svoju pobjedu.

„Ova moja borba protiv Powetkina samo je kraće zaustavljanje u ringu na putu prema braći Kličko. Želim i hoću da pobjedim Powetkina, a zatim se boriti protiv dvojice braće. Siguran sam da mogu i hoću pobjediti, jer želim da budem novi njemački Max Schmeling“ - izjavio je Mumamer Hukić.

Međutim Hukić je izložen teškoj kritici svog trenera Ulli Wegnera, koji je izjavio:
“Huck bi trebao više da trenira, a ne da se hrani. To što on misli da ako dobije na kilogramima da će da pobjedi svjetskog prvaka Povetkina, ali tu se teško vara. Muamer želi da svoju težinu tijela do 25. februra sa 95 kilograma poveća na 115 kilograma, ali to će samo da ga uspori u ringu. Samouvjerenost u životu je dobra, ali ponekad treba da stoji nešto iz nje. Za sada neću dalje ništa da kažem, osim da sam izgubio svoju vjerodostojnost u profesionalnom svijetu“.


Vjeruje u svoju pobjedu: Hukić na treningu
Međutim Hukić i dalje ostaje pri svom stavu, a on je da samo povećanjem tjelesne težine ima šansu da pobjedi Povetkina, a na izjavu njegovog trenera da će mu to usporiti brzinu udaraca i pokreta u ringu Huck je rekao:
„Zato se ja ne bojim. Siguran sam u sebe, brzinu imam i neću je zbog povećanja kilograma izgubiti. Mnogi se više brinu za mene, već što se ja sam brinem. Zu sve moje bokserske sposobnosti, kao i uz moju navijačku publiku iz BiH i Sandžaka ja sa sam siguran u svoju pobjedu“ - samouvjereno je izjavio ovaj popularni bokserski as iz Sandžaka.

Na naše pitanje, a šta ako zaista izgubi ovaj meč, Muamer je rekao:
„Ma, ko da razmišlja o tome. Zar jedan pobjednik može da razmišlja o porazu. Pobjednike vole svi, a poražene niko, a ja želim da i dalje ostanem miljenik publike, pa stoga sebe već vidim na pobjedničkom tronu i tada cu biti blize ostvarenju mog sna, a on je boks meč protiv braće Kličko. Povetkin je za mene samo tranzitna zona ka cilju ostvarenja mojih snova“.

Na pitanje zašto spominje obojicu braće Kličko, Hukić je izjavio:
„Spominjem ih zbog toga što želim da se prvo sa jednim, a onda sa drugim nađem u ringu. Bit će teško, ali siguran sam da ću da ih obojicu pobjedim. To će biti kao da sam osvojio glavni zgoditak na lotu. Želim da ljubiteljima boksa u Njemačkoj i cijelom svijetu do kažem da to mogu biti prvak u teškoj kategoriji i biti nasljenik Maksa Smelinga“.