Pismo pokajanja iz Beograda
1924. VRANEŠKA DOLINA, POKOLJ MUSLIMANSKOG NARODA
Objavljeno: 28. May 2013. 19:05:24
Poštovani,

obraćam Vam se povodom Vašeg teksta o 1924.god. Interesantno je da se ovih dana zbog nekih češćih bolesti u porodici, počinjem da se pitam da nema nekog prokletstva na naše prezime. Kao da se sjećam da su stari pričali o tome.

Tražeći neki tekst istorijski o mestu mojih predaka naleteh na ovaj vas tekst. Moji potiču iz Vraneške doline i kod sebe trenutno drzim knjigu koju su moji rodjaci napisali i zove se Vraneska kolijevka, bratstvo joksimovica, listajuci je ne mogu da nadjem nista o tom dogadjaju imam zbivanja do 1918. i od 1941. (i nađoh i da su moji ubijeni od strane četnika a i partizana). Užasavala sam se čitajući o zlolinima nad Vašim narodom i duša me boli dok to čitah, ali isto tako imam strah da nije neko od mojih predaka učestvovao u tome. Da li mi možete pomoći?

Moj deda Joksimović Miloš sa Gorica seli se 1925. u selo Krstace. Da li vi imate neki trag o toj porodici. Mi potomci bi želeli da na neki način ispravimo ako je išta ko od naših predaka počinio. Izrazavam moj u tugu za sve što je jedan narod drugom narodu učinio, a posebno čitajući o ovom istorijskom događaju koji je povezan sa mojim precima.

Hvala za vreme a nadam se i odgovoru.

S poštovanjem Senka Joksimović iz Beograda

Adresa poznata redakciji