Riječi prate (ne)čovjeka dok je živ
PAZARCI OTJERALI GOLMANA SUPIĆA KOJI PODRŽAVA ZLOČINCA RATKA MLADIĆA
Autor: Sport.ba
Objavljeno: 23. Aug 2013. 02:08:37

Navijači u Novom Pazaru otjerali golmana Nemanju Supića zbog podrške na socijalnoj mreži Facebook.com ratnom zločincu Ratku Mladiću


Navijači Novog Pazara srušili su ogradu na stadionu i provalili na teren i tribine na zatvorenom treningu kako bi otjerali golmana Nemanju Supića.

Bivšem golmanu Vojvodine i nekadašnjem reprezentativcu BiH zamjereno je što je javno podržao ratnog zločinca Ratka Mladića.

“Kako jedan sportista kao što je u ovom slučaju golman Supić da sebi za pravo da podržava haškog optuženika i čovjeka koji je odgovoran za smrt preko 8 hiljada nevinih civila!

I taj isti Supić daje sebi za pravo da cijeloj publici psuje tursku majku i sada dođe da brani boje istog tog (našeg) kluba?! Vidjećemo kako će biti dočekan na utakmice kluba”, rekli su navijači.

Prethodno su navijači iz tog razloga na zidu stadiona u Novom Pazaru ispisali jasnu poruku: “Supiću shvati na gol našeg kluba nećeš stati.”

Da podsjetimo, Supić je javno podržao Ratka Mladića poslije oslobađajuće presude grvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

“Samo me zanima kako su svi Srbi zločinci a ovi drugi nevinašcad. Izdrži Ratko!” napisao je Supić na svom Facebook profilu.

Simpatizer Ratka Mladića u problemima: Shvati, na gol Pazara nećeš stati!


Navijači srbijanskog prvoligaša Novog Pazara, poznati kao “Ekstremi” protiv su dovođenja u klub golmana Nemanje Supića, bivšeg reprezentativca BiH, jer je javno podržavao haškog stanovnika Ratka Mladića!

Također, Supiću se zamjera što je kao golman Vojvodine u Novom Pazaru izazvao incident u sezoni 2011/12 kada je publici pokazivao srednji prst i zakačio se sa svim igračima domaćeg kluba.

Navijači su iz tog razloga na zidu stadiona u Novom Pazaru ispisali jasnu poruku:
“Supiću shvati na gol našeg kluba nećeš stati.”

Podsjećamo, Supić je javno podržao zločinca Ratka Mladića nakon oslobađajuće presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

- Samo me zanima kako su svi Srbi zločinci, a ovi drugi nevinašca. Izdrži Ratko – napisao je tada Supić na svom Facebook profilu.