SVIM PLAVLJANIMA I GUSINJANIMA U BOSNI I HERCEGOVINI I DIJASPORI
APEL ZA POMOĆ UGROŽENIM POPLAVAMA U BOSNI I HERCEGOVINI
Autor: B.net
Objavljeno: 29. May 2014. 15:05:42


Poštovani Plavljani i Gusinjani, poštovani zavičajci, pozivamo vas da u ovim teškim vremenima kada je Bosnu zadesila velika katastrofa, kada su imanja poplavljena, a naš narod životno ugrožen i napaćen, da pomognemo na sve moguće načine ublažiti katastrofalne posljedice koje su već nastupile.

Molimo i sve naše zavičajce, u Bosni i Hercegovini i inostranstvu kao i poslovne subjekte, da svojim novčanim prilozima ili donacijama u naturi priskoče u pomoć nastradalima, a svako prema svojim mogućnostima. Tamo gdje ste u malom broju i ako niste u mogućnosti samostalno organizirati pomoć, pridružite se najbližoj organizaciji koja je razvila aktivnost pružnja pomoći.

Pomoć možete uputiti direktno na adresu Zavičajnog društva Plavljana i Gusinjana u Bosni i Hercegovini u Sarajevu ili na žiro račun kod ProCreditbank br. 1941019686800142

Pozivamo također medicinske sestre i tehničare koji se žele volonterski angažirati da se jave nadležnim službama na poplavljenom području kako bi zajednički iskoordinirali pružanje pomoći.
.
U ljudskoj prirodii je činiti dobro i pomagati drugima, pa stoga krenimo u akciju i zauzmimo se za one kojima smo sada potrebni. Budimo solidarni, djelujmo odmah kako bi nastradalim bili na pomoći i kako bi pokazali da nisu sami u nevolji.

Za sve informacije pozovite slijedeće brojeve telefona: 061259982; 061348359, 061480283, piše u apelu UO ZDPiG koje je potpisao predsjednik Salih Šabović.