DELEGACIJA MUSLIMANA IZ KRUPNJA POSJETILA MUFTIJU DUDIĆA
Autor: Mesihat.org
Objavljeno: 23. Jun 2014. 15:06:33


U ponedjeljak 23.06.2014. god. delegacija muslimana iz Krupnja posjetila je Mešihat Islamske zajednice u Srbiji gdje ih je primio predsjednik Mešihata, muftija dr. Mevlud ef. Dudić. Cilj posjete bila je zahvala za pomoć koju je Islamska zajednica u maju mjesecu u Krupanj uputila ugroženima od poplava i klizišta, kao i inicijativa za izgradnju mesdžida i gasulhane u ovom gradiću gdje živi preko 200 muslimanskih porodica.
Članovi delegacije upoznali su muftiju Dudića sa problemima s kojima se suočavaju, od kojih su istakli diskriminirajući odnos lokalne vlasti prema njima u pogledu zapošljavanja, podjele humanitarne pomoći nakon poplave, kao i omalovažavanja na nacionalnoj osnovi.
Predsjednik dr. Dudić je gostima obećao da će Mešihat maksimalno pomoći izgradnju prijeko potrebnog mesdžida i gasulhane, te u toku nastupajućeg Ramazana organizovati iftar za 120 porodica. Takođe je izrazio spremnost da se sastane sa čelnicima ove općine i otvoreno razgovara o problemima sa kojima se pripadnici islama u Krupnju susreću imajući u vidu da se nalaze na rubu egzistencije.
Sastanku je prisustvovao i direktor Centra za humanitarni rad „Hajrat" Mirsad ef. Bećirović koji je mjesec dana ranije predvodio podjelu pomoći građanima Krupnja.