Uz 19.godišnjicu genocida nad Bošnjacima u Srebrenici
KRVAVI PIR KRVI ŽEDNIH VELIKOSRPSKIH I CRNOGORSKIH VAMPIRA
Autor: Ferid Krak
Objavljeno: 10. Jul 2014. 19:07:21


Ferid KRAK: Samo par mjeseci ranije, (novembar-studeni) 1991.godine, razoren je Vukovar gdje je ubijeno 3600 a protjerano 20,000 stanovnika..
Vidimo da su ubijanja, progoni, etnička čišćenja, započeli mnogo ranije...
Da, to je zločin genocida! A Srebrenica?
Srebrenica je zadnji krvavi pir, krvi žednih velikosrpskih i crnogorskih vampira.
Srebrenica, enklava, UN - zaštićena zona je bila u potpunom okruženju preko tri godine. Svakodnevno bombardirana. Bez hrane. Lijekova. Bez pitke vode. Bez struje.
Iako su "plave kacige" imale dužnost da štite iznemogle, bolesne, gladne, iscrpljene Bošnjake oni to nisu učinili.
Danas je 11. juli/srpanj.
Danas je Dan boli.
Danas je Dan tuge.
Danas je Dan kad kamen suzu pušta.
Danas je Dan tišine.
Danas je svjetski Dan sjećanja na žrtve srebreničkog genocida.
Danas je Dan žalosti i u Hrvatskoj.
Danas je Dan žalosti samo u većem entitetu države Bosne i Hercegovine.
Dan žalosti koji u manjem entitetu, zove se Republika Srpska, (naziv Republika uz prefix, "srpska", vjerojatno želi dati do znanja koji narod je "dobrodošao" u tu republiku), ne obilježavaju iako ima karakter kao Međunarodnog Dana žalosti. Zašto je to tako? Zašto su mišljenja da u Srebrenici srpsko-crnogorska četnička armada nije počinila zločin genocida?
Što je u stvari genocid?? Kako ga objasniti?
Evo definicije:
"Tko s ciljem da potpuno ili djelomice uništi neku nacionalnu, etničku, rasnu ili vjersku skupinu zapovjedi da se članovi skupine ubijaju ili da se nanose teške tjelesne ozljede, ili da im se teško narušava tjelesno ili duševno stanje, ili da se pučanstvo raseljava, ili da se skupina stavi u takve životne uvjete koji bi doveli do njezina potpuna ili djelomična istrebljenja, ili da se primjene mjere kojima se sprječava rađanje između pripadnika skupine, ili da se vrši prisilno preseljavanje djece u drugu skupinu, ili tko s istim ciljem počini neko od navedenih djela".

Objašnjeno. Definirano! Ali...
Srebrenička tragedija u julu 1995. ima sličnosti sa ranijim događajima u BiH i HR početkom devedestih godina prošlog stoljeća.
U julu-srpnju 1992. godine u genocidu je ubijeno 3,500 Bošnjaka i Hrvata u Prijedoru i protjerano oko 25 000 nesrba...
Samo par mjeseci ranije, (novembar-studeni) 1991.godine, razoren je Vukovar gdje je ubijeno 3600 a protjerano 20,000 stanovnika..
Vidimo da su ubijanja, progoni, etnička čišćenja, započeli mnogo ranije...
Da, to je zločin genocida! A Srebrenica?
Srebrenica je zadnji krvavi pir, krvi žednih velikosrpskih i crnogorskih vampira.
Srebrenica, enklava, UN - zaštićena zona je bila u potpunom okruženju preko tri godine. Svakodnevno bombardirana. Bez hrane. Lijekova. Bez pitke vode. Bez struje.
Iako su "plave kacige" imale dužnost da štite iznemogle, bolesne, gladne, iscrpljene Bošnjake oni to nisu učinili.
Gledali su kako bradate i pijane spodobe, (kojima je jedina misao bila "ubiti što više balija, osvetiti se dahijama i Turcima") ne čineći ama baš ništa da bi spasili iznemogle ranjene, žene, starce i djecu.
Plave kacige i međunarodna zajednica su postali učesnici i saučesnici najvećeg zločina poslije Drugog svjetskog rata...
8372 ubijenih Bošnjaka. Na žalost, taj broj nije konačan.

Srpsko-crnogorska genocidna tvorevina i njeni temelji u Bosni i Hercegovini, zemlji dobrih Bošnjana
U naseljima oko Srebrenice otkriveno je preko pedeset masovnih grobnica.
Od 23 džamije koliko ih je bilo 1991 u općini Srebrenica, u julu-srpnju 1995. nije ostala niti jedna! Sve su popljačkane, minirane ili zapaljene...
Kako nazvati brisanje tragova i postojanja jednog naroda, nacije i vjerske skupine u Srebrenici ili Prijedoru ili Zvorniku..,?
Postavljam sebi pitanje: kako komunicirati sa onima koji kažu da se u Srebrenici desio "samo" zločin? Kako očekivati mir, pomirenje i suživot a neki još nisu raščistili sa svojom savješću?
Zločin genocida nad Bošnjacima počinjen je na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine!!!
Od Prijedora, Zvornika, Bratunca, Vlasenice, Višegrada, Banjaluke, Trebinja, Nevesinja, Sarajeva, Ključa, Sanskog Mosta.... i na kraju, Srebrenice.
Ubijanje, progoni, logori, silovanje i masovne grobnice...
To su temelji Republike Srpske!
A ovi podaci idu u prilog zločinačke politike:
Od svih osuđenih u Den Haagu, 96,8 % su Srbi!
Ukupna zatvorska kazna za 64 osuđenika srpske nacionalnosti je skoro 1120 godina računajući i i četiri maksimalne kazne od po 40 godina!
Da, gospodo, u srcu Evrope, na kraju dvadesetog stoljeća, počinjen je najveći zločin protiv čovječnosti nakon Drugog svjetskog rata.
Ima li neka druga riječ koja bi imala veću težinu od riječi ZLOČIN???
Ima.
GENOCID!!!
Sva stradanja Bošnjaka Srebrenice, Prijedora, Zvornika, Vlasenice..., daju do znanja da je GENOCID jedina riječ koja može sve reći... Sva bol, tuga, žalost, stradanje i patnja jednog naroda. Dok neki uporno ponavljaju da nije bio GENOCID, svjesno izbjegavajući relevantne činjenice, narod koji je preživio genocid, ne smije i ne može šutjeti! Da, nad Bošnjacima je izvršen genocid!
Genocid, genocid, genocid, genocid, genocid, genocid,...!!!
Ponovit ću tu riječ, GENOCID, danas, 11.jula-srpnja, 8372 puta.
Vječni rahmet - pokoj dušama žrtvama genocida!
Nikada ne zaboraviti genocid u Srebrenici, Prijedoru, Višegradu, Zvorniku, Vlasenici, Bijeljini, Brčkom, Sarajevu,... cijeloj Bosni i Hercegovini! Nikad!!!Autor je Bošnjaka koji živi van BiH, jedan od dva Bošnjaka u izvršnoj vlasti u Republici Hrvatskoj. Zamjenik je načelnika općine Cetingrad.